Для тих, хто зібрав урожай солодких і смачних помідорів чері, ми пропонуємо найкращі рецепти смачних закусок з цього овоча. Сьогодні, ми розповімо, як зробити смачно і швидко мариновані солодкі помідори черрі будинку.
1. Мариновані помідори черрі в літрових банках
Для приготування цієї консервації вам буде потрібно:
- стиглі томати;
- часник;
- лаврушка;
- селера;
- чорний перець;
- цибуля ріпчаста.
На три літри маринаду знадобиться:
- сіль – 90 г;
- цукор – 250 г;
- оцет – 180 мл.
приготування:
Спочатку потрібно підготувати тару. Перемити банки з содою, обдати окропом разом з кришками, просушити.
Перемити помідори, зелень. Очищену цибулю, нарізати кільцями. Часник розрізати навпіл.
Покласти на дно кожної баночки по пару кілець цибулі, кілька часточок часнику, 3-4 горошини перцю, 1 лист лаврушки, 2 гілочки селери і заповнити до верху помідорами. Якщо ви хочете отримати гострі томати, можна покласти по два колечка гіркого перцю.
Тепер овочі потрібно залити окропом двічі, наполягаючи під кришкою по десять хвилин при кожній заливці.
Злити окріп назад в каструлю, додати всі компоненти для маринаду, крім оцту. Його потрібно влити в самому кінці, як вода закипить. Киплячим розсолом залити томати, закатати.
Зберігати таку консервацію без стерилізації можна як на холоді, так і при кімнатній температурі. Вона не вибухає і відмінно зберігається протягом двох років.
2. Смачні солодкі мариновані томати черрі з розмарином
Як зробити таку закуску на зиму під гарнір або м’ясні страви? Та дуже просто!
Отже, вам знадобиться на 1,5 кг стиглих томатів:
- сіль – 260 г;
- цукор – 200 г;
- оцет – 2 столові ложки;
- розмарин – 2 гілочки;
- солодкий перець – 2 шт.
приготування:
Перемити овочі, скласти в чисті баночки. Можна використовувати літрові або дволітрові банки. Обполоснути перчик, вибрати серцевину, розрізати на чотири частини. На літрові ємності досить двох часточок перцю, на дволітрові – чотири шматочки.
Покласти по 1 гілочці розмарину. Через брак свіжої зелені, можна використовувати суху.
Залишилося приготувати заливку для овочів. Всипати в воду цукор, сіль, розмішати і поставити на вогонь. Як тільки маринад закипить, зняти з вогню, влити оцет, розмішати і залити томати. Накрити банки бляшаними кришками.
На дно широкої каструлі покласти рушник, заповнити її водою приблизно на половину. Поставити банки в каструлю і простерилізувати на слабкому вогні. Літрові банки потрібно стерилізувати 10 хвилин, дволітрові – чверть години.
Помідори за таким рецептом виходять дуже смачними – перець і розмарин надають їм особливий аромат і смак.
3. Мариновані черрі швидкого приготування
Такий рецепт не зимової консервації на швидку руку дає вам можливість буквально за пару днів отримати смачну закуску.
Склад інгредієнтів:
- томати – 3 кг;
- пучок кропу;
- лаврушка – 3 листочка;
- перець чорний – 8 шт .;
- часник – 10 зубків;
- гвоздика – 5 бутонів;
На два літри маринаду:
- сіль велика – 30 г;
- цукор – 50 г;
- оцет – 10 столових ложок.
приготування:
У холодну воду всипати сіль, цукор. Гарненько розмішати, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися. Закип’ятити розсіл. В кінці влити оцет, розмішати.
Для маринування черрі можна використовувати салатну відерце, діжку, каструлю або трилітрову банку. У кого, що є в господарстві.
Перемити томати, просушити. Обполоснути зелень, очистити часник. На дно ємності викласти шар томатів, наверх покласти пару гілочок кропу, часник – пару зубків, 2-3 горошини перцю і стільки ж бутонів гвоздики, 1 лист лаврушки. У такій послідовності заповнити ємність до верху. Зверху томати покрити зеленню кропу.
Залити овочі киплячій ароматної сумішшю. Закрити кришкою і остудити в умовах кімнатної температури.
Остиглий продукт можна помістити на зберігання в холодильну камеру, якщо дозволяють її габарити. Якщо ж ні, томати можна винести в підвал. Вже через два дні ароматна маринована закуска буде готова до поїдання.
4. Мариновані помідори черрі з гірчицею
Кількість інгредієнтів за цим рецептом розраховане на 4 підлогу літрові баночки.
склад:
- томати – 1,3 кг;
- вода – 1 л;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукровий пісок – 2 столових ложки з гіркою;
- оцет – 8 столових ложок;
- цибуля – 2 головки;
- лаврушка – 4 шт .;
- болгарський перчик – 2 шт .;
- запашний перець – 8 горошин;
- гірчиця в зернах – 1 чайна ложка;
- зелень кропу і петрушки – по 5 гілочок.
приготування:
- Промити баночки, простерилізувати разом з кришками, просушити.
- Очистити цибулини, нарізати кільцями. Вибрати серцевину у перців і також нарізати кільцями.
- На дно банок укласти по кілька кілець перцю і цибулі, покласти запашний перець, лаврушку і дрібно нарізану зелень кропу.
- Щоб наші помідори зберегли цілісний первозданний вигляд, їх потрібно проколоти зубочисткою в місці кріплення плодоніжки.
- Закласти овочі в банки, перекладаючи кожен шар цибулею і перцем. Зверху на овочі можна покласти пару гілочок кропу і 1-2 колечка солодкого перцю.
- Залити томати окропом, накрити кришками. Через десять хвилин злити воду назад в каструльку. З неї і буде приготовлений маринад. Додати в окріп сіль, цукор, довести до кипіння, влити оцет, перемішати.
- Посипати помідори гірчицею. Залити киплячим маринадом і закатати. Остудити закачування і винести на холод до зими. На смак такі томати виходять як в магазині.
5. Мариновані зелені томати черрі
Ця гостра на смак заготовка стане відмінною закускою під будь-яку страву, а найголовніше те, що зберігати її можна всю зіму.Как замаринувати «зеленці» в домашніх умовах смачно і швидко? дивіться далі.
Складові:
- зелені овочі – 700 г;
- парасольки кропу – 2 шт .;
- часник – 6 зубчиків;
- гіркий перчик (вогник або чилі) – 3 шт .;
- перець халапеньо – 1 шт .;
- вода – 150 мл;
- цукор – 2,5 столових ложки;
- сіль – 2,5 столових ложки;
- оцет – 350 мл;
- будь-які спеції (перець чорний, перець духмяний, лаврове листя).
приготування:
Перемити овочі. Очистити часник. У чисті літрові баночки укласти томати, перекладаючи перцем і часником. У каструлю з водою додати цукор, сіль, всі спеції. Закип’ятити маринад і залити їм овочі, залишивши пару сантиметрів вільного місця. Придавити помідори кришкою або дрібної тарілкою, щоб вийшов все повітря і поставити на верх гніт. Після охолодження заготовку потрібно помістити в холодильник. Через пару діб мариновані черрі можна подавати до столу.
Leave a Reply