Приготування малосольних овочів – це ціле кулінарне мистецтво, і далеко не у всіх господинь виходить зробити таку закуску дійсно смачною і ароматною. Як приготувати малосольні помідори швидкого приготування в каструлі – те, про що ми сьогодні з вами поговоримо. Пропонуємо вашій увазі найкращу підбірку рецептів малосольних томатів на швидку руку.
1. Помідори холодного посолу в каструлі
Це, мабуть, найпопулярніша традиційна закуска, яку ставлять не тільки на повсякденний, але і святковий стіл.
Кількість інгредієнтів розраховане на 1 літр води:
- сіль велика – 100 г;
- часник – 4 зубчики;
- перець чорний – 4-5 горошин;
- перчик чилі – 1 стручок;
- листя хрону – 4 шт .;
- вишневі і смородинові листя – по 10 шт .;
- лаврушка – 5 листів;
- суцвіття кропу – 5 шт .;
- томати.
приготування:
Щоб засолювання вийшла на славу краще використовувати стиглі, але дебеленькі плоди без ушкоджень і гнилі.
Дно чистої каструлі встеляли промитими під проточною водою листям хрону, вишні та смородини. Наверх укладаємо шар томатів, додаємо пару горошин перцю, кладемо пару листочків лаврушки, нарізаний пластинками часник і 2 кропового парасольки. І так повторюємо ятати овочів, спецій і прянощів до верху.
Зверху томати накриваємо листям хрону. Розводимо сіль у воді відповідно до рецептури і заливаємо овочі солоним маринадом. Зверху ємність можна накрити марлевою тканиною і поставити наверх гніт.
Помідори з холодною водою тримаємо в теплі три доби. За цей час почнеться процес бродіння. Переносимо ємність з овочами в прохолодне місце, наприклад, підвал і витримуємо під гнітом ще три тижні. Тільки після цього малосольні томати придбають справжній малосольний смак з усіма ароматами.
2. малосольні помідори з гірчицею
Ця закуска з гірчичним смаком припаде до душі всім, хто любить поласувати чимось гостреньким і солененьким.
Необхідний склад на каструлю об’ємом шість літрів:
- сіль – 6 столових ложок;
- перець чорний – 15-20 горошин;
- запашний перець – 15 горошин;
- лаврушка – 10 шт .;
- часник – 1 велика головка;
- кріп свіжий – 5 гілочок (4 суцвіття);
- гірчиця в порошку – 40 г;
- корінь хрону – 20 г.
процес:
На дно каструлі кладемо лаврушку, промиту зелень, перець, очищений і подрібнений часник. Потім закладаємо промиті і просушені помідори. Щоб томати зберегли свій «первозданний» вигляд і не потріскалися, їх потрібно проколоти чимось гострим.
Закип’ятити воду, остудити, засипати сіль і заважати до тих пір, поки вона повністю не розчиниться. Залити солоним маринадом овочі. Гірчиця потрібна не тільки для того, щоб овочі наситили гостроти, але і з часом не пліснявіли. Насипте порошок в чисту тканину, зв’яжіть в мішечок і опустите в маринад з овочами.
Зверху каструлю можна накрити тканиною або марлею. У кімнатних умовах засолювання витримуємо тиждень, потім переносимо в прохолодне приміщення і ставимо під гніт.
Також для дозрівання томати можна помістити в холодильник, якщо дозволяє площа. Овочі будуть готові до вживання через 3-4 тижні.
3. малосольні помідори черрі за 5 хвилин
Зробити малосольними можна навіть такі помідори. Отже, що вам для цього знадобиться:
- томати сорту «чері» – 1 кг;
- зелень петрушки і кропу – по 2 пучка;
- часник – 1 велика головка;
- сіль – 1 десертна ложка.
приготування:
Промиваємо гарненько наші помідори, зелень і очищений від лушпиння часничок. Наступним етапом буде приготування гострої і ароматної суміші.
Отже, пропускаємо через прес часник, дрібно нарізаємо зелень і змішуємо обидва інгредієнта, додаємо сіль. Суміш для засолювання готова. Щоб помідори добре нею просочилися, робимо на кожному плоді в області плодоніжки хрестоподібний надріз.
Перекладаємо овочі у містку посудину, пересипаємо часниковою зеленню, добре перемішуємо і поміщаємо в 2-3 прозорих поліетиленових пакети. Перев’язуємо їх або щільно закриваємо спеціальної затягуванням для пакетів і залишаємо на кухонному столі на пару годинок.
Тим часом можна приготувати місце для зберігання малосольних овочів в холодильнику. Їх можна помістити в секцію для зберігання фруктів та овочів.
За добу помідори черрі встигнуть як треба засолити і насититися усіма ароматами. Тому на наступний день їх можна сміливо подавати на обід до будь-якого гарніру або м’ясу.
4. малосольні помідори з часником і зеленню
Це універсальна закуска, яку можна готувати як на зиму, так і для споживання відразу ж після приготування. Гостренькі зелені помідори прямо з холодильника – то, що треба, особливо, коли на столі стоїть відварна картопелька і м’ясо.
Необхідний склад продуктів:
- зелені томати невеликого розміру – 2 кг;
- морквина – 500 г;
- зелень петрушки і кропу – по 1 невеликому пучку;
- часник – 1 велика головка;
- перець вогник – 2 стручки.
Для маринаду:
- велика кухонна сіль – 120 г;
- вода – 2 л.
приготування:
Очистити моркву, обполоснути і натерти на крупній тертці.
Обполоснути зелень, гарненько обтрусити від води і подрібнити ножем.
Очистити від лушпиння часник і пропустити через чеснокодавку.
Порізати тоненькими кільцями гострий перець, попередньо звільнивши від насіння і плодоніжок.
Саме з цих продуктів і складатиметься начинка для наших помідорів. Тому, з’єднуємо все подрібнені інгредієнти і гарненько перемішуємо.
Щоб томати швидше Усолья, їх потрібно розрізати від «попки» до самої плодоніжки, але, не доходячи до самого кінця.
Фаршируємо кожен овоч начинкою, не шкодуючи фаршу, і плотненько укладаємо в каструлю.
Розводимо сіль у воді і заливаємо готовим розсолом фаршировані зеленню овочі. Зверху на помідори кладемо дрібну тарілку і гніт. Частину, що залишилася начинку ні в якому разі не потрібно викидати, її ми викладаємо прямо в розсіл. Помідори швидше наситяться цією сумішшю і стануть ще ароматний і смачніше.
Термін засолювання – три дня. Таку закуску можна і закатати. Розкладіть фаршировані овочі по літровим баночках, залийте розсолом, простерилизуйте десять хвилин. За кінцівці додайте в кожну ємність по 1 чайній ложці столового оцту і закатати.
Укутайте закачування і після повного охолодження винесіть в підвал.
Leave a Reply