Рецепти шоколадного Брауні – класика і кращі винаходи кондитерів



Шоколадний Брауні – найвідоміший після чизкейка американський пиріг. Традиційний варіант – у вигляді прямокутного пирога, який ріжеться на квадратні порційні шматки і подається з різними добавками, найчастіше, з шоколадним соусом і з морозивом. Також, популярністю користується Брауні з рідкої начинкою, легкий рецепт, який можна швидко приготувати в домашніх умовах, ви знайдете в цій збірці.

Крім класичного виконання, Браун може бути в різних видах – це тістечко, кекс, торт, без випічки і як печиво. Всі рецепти нескладні і готуються швидко.

1. Класичний Брауні – шоколадний пиріг з глазур’ю

Рецепти шоколадного Брауні - класика і кращі винаходи кондитерів

Складові:

  • 200 грамів масла;
  • 200 грамів чорного шоколаду;
  • 100 грамів какао;
  • 5 столових ложок просіяного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 300 грамів цукру;
  • 3 курячих яйця.

Приготування:

Підготуйте водяну баню, на якій потрібно буде розтопити вершкове масло з чорним шоколадом. Але не використовуйте всю плитку останнього відразу, відкладіть кілька кубиків на потім, для прикраси готового тістечка.

У великій мисці замісіть тісто з таких сухих інгредієнтів, як мука, цукор і какао. Перемішайте їх і додайте розпушувач, а потім влийте розтоплений шоколад і наламати в миску білий шоколад кубиками.

Ретельно перемішайте вміст миски і розбийте в тісто яйця. Відкладіть тісто і підготуйте форму для випікання: вистеліть її пергаментом і зверху змастити тонким шаром вершкового або рослинного масла. Вилийте тісто у форму і зверху покладіть залишився чорний шоколад.

Випікайте близько півгодини в заздалегідь розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці, а по закінченню цього часу витягніть звідти і присипте цукровою пудрою. Подавайте тістечко до столу.

2. Шоколадний Брауні з апельсиновою цедрою і праліне

Рецепти шоколадного Брауні - класика і кращі винаходи кондитерів

Цей унікальний рецепт від Юлії Висоцької відрізняється незрівнянний ароматом випічки. Готують Брауні з апельсинами до Різдва.

Складові:

(На 4 порції)

  • 150 грамів темного шоколаду;
  • 50 грамів борошна;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 столова ложка какао;
  • 1 великий апельсин;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 3 курячі яйця;
  • 100 грамів чищених волоських горішків.

Приготування:

Заздалегідь підготуйте духовку до випікання, залишивши її розігріватися до 200 градусів Цельсія на самому початку приготування страви. На водяній бані розтопіть в однорідну масу вершкове масло разом з темним шоколадом, потім зніміть з вогню і дайте охолонути.

В іншу миску розбийте курячі яйця і змішайте їх з цукром, збийте віночком до спінювання.

Додайте в майбутнє тісто просіяне через сито борошно, розпушувач і трохи какао, перемішайте. Влийте в миску з сумішшю розтоплений шоколад.

Використовуючи дрібну тертку, додайте цедру лимона в тісто і ретельно його перемішайте, щоб не залишалося великих грудочок або шматків окремого інгредієнта.

Підготуйте форму для випікання, вистелив її фольгою і змастивши вершковим маслом. Перелийте з миски в форму шоколадну суміш і відправте лист в духовку на півгодини, коли кекс вже покриється твердою кірочкою і стане рум’яним.



Витягнувши форму з духовки, відкладіть її в прохолодне місце і дайте охолонути. Тим часом займіться приготуванням нескладного праліне, суть рецепта якого полягає в тому, щоб дрібно нарубати горіхи і підсмажити їх на сковороді протягом 5 хвилин. Після цього горішки потрібно засипати цукром і дочекатися, коли останній розтане і перетвориться на карамель, постійно помішуючи вміст сковороди. Потім посипте готовим праліне шматочки Брауні і подавайте тістечко до столу.

3. Шоколадний Брауні з вишнею та сиром

Рецепти шоколадного Брауні - класика і кращі винаходи кондитерів

Брауні з вишнею виходить дуже соковитим і чимось нагадує Шварцваальдскій тортик. Якщо до нього зробити сметанний крем – вийде розкішний святковий торт.

Складові:

  • 1 плитка натурального темного шоколаду;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 стакан цукру + 2 ст.л .;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 стакан пшеничної муки;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 300 грамів консервованих вишень;
  • 50 грамів коньяку;
  • 50 грамів будь-якого ягідного варення.

Приготування:

Відкрийте банку з вишнями і перекладіть їх в невелику мисочку, вилийте туди коньяк і додайте трохи цукру. Залиште вишні просочитися алкоголем.

На водяній бані розтопіть вершкове масло і чорний шоколад до стану однорідної пасти.

У мисочці замісіть тісто з борошна і какао-порошку, пізніше додайте туди розпушувач і розбийте туди курячі яйця. Висипати стакан цукру, додайте шепотку солі і вилийте лимонний сік. Збийте вміст миски звичайним віночком, або, при бажанні, міксером.

Для сирної начинки сир змішати з 2 ст.л. цукру і рештою яйцями (2 штуки), розтерти міксером до однорідності. Якщо сир зернистий, протерти його попередньо через сито.

У підготовлену форму, вже вистеленную пергаментом і змащену вершковим маслом, вилийте готове тісто, перекладаючи його з сирною начинкою, і додайте заспиртовані вишні. Вкладіть деко в духовку при температурі 200 градусів Цельсія на 20 хвилин, поки він не покриється золотистою скоринкою.

Полийте готове Брауні зверху варенням або глазур’ю і для прикраси поставте по ягідці вишні на верхівці кожного тістечка. Смачного!

4. Брауні без шоколаду в мультиварці

Рецепти шоколадного Брауні - класика і кращі винаходи кондитерів


Як і будь-яку іншу випічку, Брауні можна приготувати в мультиварки, причому, більш вдалим пиріг виходить з какао без шоколаду.

Складові:

  • 3 ст.л. какао
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 100 г борошна
  • 3 яйця
  • 2 ч.л. розпушувача
  • трохи солі
  • 150 г рубаних волоських горіхів

Приготування:

  1. Масло розтопити, змішати з какао.
  2. Далі по одному додавати яйця і збивати до однорідності.
  3. До борошна додати розпушувач, цукор, і сіль. Додати горіхи.
  4. З’єднати всі інгредієнти, вимішати в однорідне рідке тісто.
  5. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і вилити тісто.
  6. Поставити опцію Випічка на 60 хвилин.
  7. Готовий брауни залишити в вимкненому мультиварці на 5 хвилин.
  8. Потім вийняти, остудити, за бажанням полити глазур’ю, варенням, присипати пудрою, або подавати з морозивом.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*