Рецепти пирогів з вишнею: заливний і класичний



Солодкі домашні пироги збирають за столом всіх членів сім’ї. Такий десерт урізноманітнює меню будь-якого свята, урочистості, буденного чаювання. А солодке тісто в поєднанні з кислою вишнею стане справжнім святом смаку. Сьогодні пропонуємо вам приготувати заливний пиріг на кефірі з вишнею.

1. Класичний заливний вишневий пиріг

Рецепти пирогів з вишнею: заливний і класичний

Рекомендуємо заздалегідь запастися наступним складом продуктів:

  • 1 стакан кефіру.
  • 1 склянка цукру.
  • 5 яєць.
  • 1 стакан вишні свіжої.
  • 300 г борошна.
  • Розпушувач, або гашене оцтом сода.
  • Маленький шматочок масла.

Переконавшись, що всі продукти припасені, переходимо до кулінарії.

Приготування

Спочатку потрібно обробити вишню. Після ретельного промивання водою ягодам потрібно дати час обсохнути. Потім акуратно видаляємо кісточки, намагаючись не пошкодити форму ягідки.

А зараз розкриваємо перший секрет: щоб пиріг не вийшов вологим через велику кількість соку, що міститься в свіжих ягодах, потрібно дати рідини стекти. На час залишаємо вишню в друшляку і поетапно виконуємо наступні дії по замісу тіста:

Дістаємо яйця з холодильника, змішуємо з цукровим піском і збиваємо міксером в піну.

Потім беремо ложку і, не припиняючи помішування від низу до верху, маленькою цівкою вливаємо кефір.

Слідом за кефіром засипається розпушувач, і борошно. Готове заливне тісто має виглядати, як «тісто на оладки».

Тепер включаємо духовку. Температуру в духовці відразу встановіть на позначці 200С.

Беремо роз’ємну форму для випікання і застилає її пергаментним папером. Змащуємо поверхню вершковим маслом і акуратно розподіляємо все тісто за формою.

Пиріг готується в середньому близько 40 хвилин. Перевірити готовність випічки можна, зробивши прокол виделкою або ножем. Якщо вістря кухонного предмета залишається сухим, а пиріг придбав рум’яний апетитний вигляд, значить можна вимикати духовку і накривати стіл.



Пиріг подається до будь-якого напою: чаю, кави, компоту, соку. Деякі люблять запивати такий пиріг молоком.

2. Вишневий пиріг з сиром

Рецепти пирогів з вишнею: заливний і класичний

  • 2 яйця.
  • 200 г кефіру або кислого молока домашньої.
  • 450 г вишні.
  • 1/3 склянки цукру.
  • 70 мл рослинного масла.
  • Розпушувач для тіста.
  • 0,5 кг борошна.

Приготування

Вишню промиваємо, витягаємо кісточки і даємо на час втекти зайвої соку. Яйця збиваємо з цукром до збільшення об’єму пенообразной маси. Яєчно-цукрову суміш змішуємо з будь-яким кисломолочним продуктом – кефіром, сметаною, або кислим молоком та олією.

Поступово починаємо засинати борошно з порошком розпушувача. Ретельно вимішуємо суміш щоб уникнути непотрібних грудок. У мультиварку закладаємо інгредієнти в три етапи:

  • 1 шар – половина тесту;
  • 2 шар – ягоди;
  • 3 шар – тісто.

Встановлюємо тумблер на режимі «Випічка» і даємо пирогу спекти протягом години.

Можна додати фантазії, і верх пирога залити глазур’ю.

3. Пиріг з начинкою з замороженої вишні

Рецепти пирогів з вишнею: заливний і класичний

Склад продуктів:

  • 4 середні яйця.
  • розпушувач.
  • 1,5-2 склянки борошна.
  • 1 склянка цукру.
  • Ванільний цукор за бажанням.

Приготування

Рецепт передбачає спільне використання білків і жовтків. Тому відразу відокремте ці складові в різні ємності.

Потім білки збиваємо з цукром до отримання густої консистенції.

Жовтки легенько збийте вінчиком.

У збиті білки поміщаємо сипучі інгредієнти: розпушувач, ванільний цукор, борошно. Виконувати такі дії необхідно поступово, не допустивши осідання білкової маси.

Стінки і дно чаші мультиварки змащуємо маслом і заливаємо тісто.

Поверх тесту укладаємо розморожені ягоди і активуємо режим «Випічка» на годину. пиріг готовий!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*