Якщо ви хочете порадувати близьких випічкою на швидку руку, зробіть для них печиво хмиз, рецепти приготування якого наведено нижче. Є кілька варіантів цих ласощів, але результат один – смачне хрустке печиво.
1. Класичний варіант печива хмиз
Тісто для традиційного хмизу роблять на молоці з додаванням горілки.
Буде потрібно:
- жовтки – 5 штук;
- молоко – 100 мл;
- горілка (замість неї можна коньяк) – 2 ст. л .;
- борошно – 400 г або більше;
- масло без запаху для фритюру;
- сіль – пару пучок.
Як приготувати печиво хмиз, в цьому вам допоможе покрокова інструкція, наведена нижче.
- Спочатку потрібно взяти 5 яєць і відокремити жовтки від білків.
- Жовтки потрібно перемішати з горілкою і молоком. Потім цю суміш слід посолити і збити міксером.
- У збиту суміш невеликими порціями потрібно всипати борошно, до тих пір, поки не утвориться круте тісто.
- Це тісто слід дуже добре вимішати, щоб було не липким, а потім слід розкачати його в тонкий пласт.
- Нарізати його на невеликі смужки, з яких потрібно сформувати бантики або джгутики.
- Їх слід смажити в киплячому фритюрі, залишаючи досить вільного місця між ними.
- Коли хмиз зарум’яниться, його потрібно вийняти з фритюру і припорошити цукровою пудрою.
2. Хворост без яєць
Якщо вам дуже хочеться хмизу, але з якихось причин не можна їсти яйця, скористайтеся наступним рецептом.
Буде потрібно:
- борошно – 700 г;
- олія соняшникова – 150 мл;
- масло рослинне для фритюру – 600 мл;
- цукор-пісок – 100 г;
- вода – 250 мл;
- ром (можна також горілку або коньяк) – 2 ст. л.
приготування
Всі компоненти потрібно перемішати, і замісити з них круте тісто, яке потрібно досить тонко розкачати і нарізати на смужки. Потім слід надати заготівлях бажану форму і опустити їх в киплячий фритюр. Підсмажений хмиз потрібно посипати цукровою пудрою, також можна полити печиво медом.
3. Печиво хмиз на кефірі в духовці
Якщо вироби у фритюрі здаються вам шкідливими, спробуйте спекти хмиз в духовці. Також цей рецепт гарний тим, що тісто готується без горілки.
Буде потрібно:
- жовтки – 2 шт .;
- борошно – 400 г або більше;
- кефір або йогурт – 100 мл;
- ванільний цукор – 10 г;
- цукрова пудра – 4 ст. л.
- сіль – щіпка.
приготування
- Взяти кефір, нагрітий до кімнатної температури, перемішати його з жовтками і ванількой.
- Окремо зробити суміш з борошна та цукрової пудри, потім додати сіль.
- Потім в борошняної суміші потрібно зробити поглиблення, влити в нього кефіру жовткова суміш і замісити тісто, яке не повинно липнути до рук.
- Тісто, вимішати з кефіром, слід тонко розкачати і нарізати на смужки, яким необхідно надати потрібну форму.
- Хворост необхідно випікати на деку з пергаментом, до тих пір, поки печиво не набуде золотистого відтінку.
4. Хворост з рідкого тесту
Для приготування такого смачного ласощі вам буде потрібно спеціально для цього призначена формочка з фігурною насадкою.
Буде потрібно:
- борошно біла – 120 г;
- цукор – 15 г;
- куряче яйце;
- вершки рідкі (можна і молоко) – ¾ склянки;
- вершкове масло (можлива заміна якісним маргарином) – 30 г;
- олія соняшникова без запаху;
- сіль.
приготування
Спочатку слід просіяти борошно і перемішати її з цукром. До цієї суміші потрібно влити вершки, додати яйце і розтоплене масло. З усіх продуктів потрібно замісити рідке тісто. Коли тісто буде готове, його потрібно на годину поставити в холодне місце.
На сковороді розігріти олію, потім опустити в гарячий жир формочку на кілька секунд, щоб вона нагрілася, і наповнити її тестом. Далі формочку з тестом слід опустити у фритюр і обсмажити. Тепер можна знімати печиво з форми, викладати на пергамент (щоб пішли надлишки масла) і посипати пудрою.
Leave a Reply