Домашні десерти з вишнею



З вишні можна приготувати безліч смачних страв для солодкого столу: це і пироги, і легкі желе, і фламбе, і коктейлі. У добірці наведені кращі рецепти десертів з вишні.

1. Десерт з вишні з вершками і сиром

Збиті вершки, сир, вишня, бісквіт і шоколад – що може бути вишуканіше цього поєднання?

Буде потрібно:

  • Вишня свіжа – 500 г.
  • Вершки жирні для збивання (33-35%) – 200 мл.
  • Сир – 500 г.
  • Цукрова, перемелений на пудру, – 100 г.
  • Сік будь-якого цитруса – 100 мл.
  • Бісквітне печиво типу «Дамські пальчики» – 25 штук.
  • Шоколад (чорний або молочний) – плитка.

Як зробити десерт з вишні з вершками і сиром, пропонуємо покрокову інструкцію.

Спочатку потрібно підготувати вишню: з неї випливає вийняти кісточки, а потім за допомогою блендера пюрировать, відклавши кілька цілих ягід для прикраси.

Потім потрібно збити вершки, всипати в них 50 грам цукрової пудри. Сир також слід збити разом з залишилася пудрою.

Далі до збитого сиру треба додати пюре з вишні і збити масу.

Потім сирно-вишневу суміш потрібно дуже акуратно перемішати з збитими вершками.

Крім того, слід поламати бісквітне печиво на шматочки. Кожен шматочок потрібно просочити соком цитруса.

Тепер можна приступати до складання десерту. Потрібно взяти кілька креманок (по числу їдців), на дно кожної покласти кількох вишень і покрити ягоди шаром крему.

Зверху на кремову основу покласти шматочки печива, які знову покрити шаром крему, далі піде ще один шар з печенюшок.

Завершальним буде кремовий шар. Готові десерти необхідно посипати шоколадною стружкою і прикрасити вишеньками.

2. Фламбе з вишні і полуниці

Простий і смачний ягідний десерт з морозивом і алкоголем можна подати навіть до святкового столу. Крім вишні і полуниці, для приготування десерту можна використовувати малину.

Буде потрібно:

  • Полуниця свіжа – 150 г.
  • Свіжа вишня – 150 г.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Цукор тростинний – 50 г.
  • Вино (бажано Портвейн) – 70 г.
  • Коньяк – 50 г.
  • Пломбір – 200 г.
  • М’ята – 4 гілочки.

приготування:

Ягоди потрібно промити і обсушити, з вишні видалити кісточки, а полуницю порізати на 4 частини. Потім потрібно покласти на сковорідку шматочок масла, підігріти його, всипати туди ж тростинний цукор і влити портвейн.

Кип’ятити алкоголь протягом двох хвилин, не перестаючи помішувати, після чого викласти на сковорідку ягоди. Тримати їх на вогні ще дві хвилини, постійно помішуючи. Потім слід влити в ягоди чарку коньяку і відразу ж підпалити його.

Коли алкоголь прогорить, потрібно розкласти ягідну масу в вазочки, зверху додати пломбір. Десерт можна прикрасити м’ятою, шматочками фруктів або шоколадною стружкою.

3. Маскарпоне з вишнею

Домашні десерти з вишнею

Цей королівський десерт розрахований на дві порції. Замість маскарпоне можна використовувати сир «Альметте» або «Філадельфія».

Буде потрібно:

  • Сир маскарпоне (можна замінити будь-яким вершковим сиром) – 250 г.
  • Вишня без кісточок – 300 г.
  • Вершки для збивання – 50 мл.
  • Цукровий пісок – 100 г.
  • Печиво бісквітне – 6 штук.

приготування:



Насамперед потрібно подрібнити печиво. Можна зробити це за допомогою блендера, а можна просто поламати печиво руками.

Для приготування крему потрібно збити вершки з цукром, а потім перемішати їх з сиром маскарпоне.

Тепер можна взяти креманки і приступити до складання десерту. На дно кожної креманки потрібно покласти шар крему, потім, поверх крему, викласти половинки ягід. Наступний шар знову буде кремовим, поверх нього викладаються шматочки печива, на які знову потрібно викласти крем. Прикрасити десерт можна тертим шоколадом або шматочками фруктів. Перед подачею на стіл креманки слід на 2 години в холодильник.

4. Десерт з вишні, сметани і желатину

Домашні десерти з вишнею

Цей прохолодний і освіжаючий десерт особливо гарний влітку.

Буде потрібно:

  • Сметана – 500 мл.
  • Вишня свіжа (можна і заморожену) – 300 г.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукровий пісок (якщо хочете, щоб десерт був послаще, кількість цукру можна збільшити) – 100 г.
  • Желатин – 1 ст. л.

приготування:

Желатин слід насипати в миску, залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Після того, як він набубнявіє, в сотейник потрібно покласти сметану, 50 грам цукру, а також половину желатину. Сотейник поставити на вогонь і нагріти його вміст до 60 градусів. При нагріванні суміш потрібно постійно помішувати, потім вогонь потрібно вимкнути і повністю остудити суміш.

Крім сметанного, для цього десерту потрібно приготувати і вишневе желе. Для цього в каструльку влити воду і всипати 50 г цукру. Туди ж покласти ягоди і залишився набряклий желатин. Каструльку поставити на вогонь і довести її вміст до кипіння, а потім остудити.

Коли вишневе і сметанне желе повністю охолонуть, потрібно взяти красиві скляні стакани і викласти в них половину сметанного желе. Потім склянки слід помістити в холодильник і тримати там до тих пір, поки желе не застигне.

Коли це станеться, можна вийняти склянки з холодильника і поверх сметанного шару викласти вишневе желе з ягодами, і покрити залишком сметанного желе.

Склянки ще раз помістити в холодильник, на цей раз на пару годин. Перед подачею на стіл можна прикрасити десерт м’ятою або вишнями.

5. Дієтичний вишневий пиріг в мультиварці

Домашні десерти з вишнею

Калорійність пирога значно знижена в порівнянні з будь-якою іншою випічкою, за рахунок використання знежиреного кефіру і борошна з вівсяних пластівців, а також зменшення кількості цукру.

Буде потрібно:

  • Вівсяні пластівці – 1 стакан.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.
  • Вишня свіжа або заморожена – 1 стакан.
  • Знежирений кефір – ½ склянки.
  • Сода – ½ ч. Л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. Л.
  • сіль.

приготування:

Перш за все, потрібно виготовити вівсяну муку з пластівців. Для цієї мети можна скористатися блендером або кавомолки. В отриману муку додати соду і сіль, а також влити кефір.

Цієї суміші потрібно дати півгодини постояти. Яйця слід розтерти з цукровим піском і ванільним цукром, потім додати яєчну суміш до кефіру вівсяної заготівлі.

Туди ж потрібно всипати вишні без кісточок. Тісто добре перемішати і вилити в змащену олією чашу мультиварки. Випікати пиріг в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*