Овочеві салати завжди були і будуть відмінним доповненням до будь-якої страви. Різноманітність овочів дозволяє зробити цю соковиту, легку в приготуванні закуску під будь-який гарнір, м’ясо, птицю або рибу. Сьогодні ми розповімо, як приготувати салати з огірками та помідорами і фетаксой. Способів приготування такого приголомшливого і дуже красивого салату кілька.
1. Овочевий салат з фетаксой
Необхідний склад продуктів:
- свіжі зеленці – 2 шт .;
- томати – 2 шт .;
- сир фетакса (фета) – 300 г;
- сіль;
- масло з оливок холодного віджиму – для поливання.
приготування:
Спочатку потрібно взятися за овочі. Очистити від шкірки огірочки, нарізати шматочками. Обполоснути помідори і нарізати таким же способом. Скласти овочеву нарізку в салатник. Нарізати скибочками фету, додати до загальної маси. Присолити все, і поперчити – за бажанням. Полити овочі маслом, перемішати і можна подавати на стіл.
Це дуже смачне, корисне і яскраве блюдо стане відмінною закускою, як на повсякденному, так і святковому столі.
2. Салат з огірків, томатів з редискою
Цей продукт – справжнє джерело вітамінів для організму.
Щоб приготувати таке літнє і дуже смачна страва вам буде потрібно:
- стиглі і солодкі томати – 5 шт .;
- свіжі огірочки – 5 шт .;
- редис – 6 шт .:
- цибуля зелена – 5-6 пір’я;
- сир фета або фетакса – 150 г;
- масло з оливок холодного віджиму – 30 мл;
- сіль перець;
- свіжа зелень кропу і петрушки.
приготування:
Обполоснути овочі, просушити. Нарізати помідори і огірки кубиками, редис – пластинками, сир – скибочками. Скласти нарізані продукти у містку посудину. Посипати сіллю, перчиком, дрібно нарізаною зеленню і цибулею. Заправити блюдо маслом, добре перемішати. Ось і все легкий, апетитний салат готовий до поїдання.
3. Салат «Грецький»
Цей класичний рецепт грецького страви припаде до душі всій вашій родині.
Склад продуктів:
- огірки – 2 шт .:
- томати – 2 шт .;
- м’ясистий солодкий перець – 1 шт .;
- сир фета – 150 г;
- маслини без насіння – 100 г;
- зелені салатні листя – 1 пучок;
- лимонний сік – 1 десертна ложка;
- сіль, перець чорний мелений;
- оливкова олія – для заправки;
- подрібнений волоський горіх – 1 столова ложка.
приготування:
Перемити овочі, просушити. Помідори і огірочки нарізати кубиками.
У перцю вирізати хвостик і вибрати серцевину разом з насінням, нарізати скибочками.
Сир нарізати кубиками.
Маслини можна розрізати навпіл, а можна нарізати кільцями. Кому, як більше подобається
Скласти все нарізані інгредієнти в салатник. Присолити, поперчити за смаком, скропити свіжим соком лимона і полити олією.
В самому кінці присипати салатик подрібненими горішками і перемішати.
4. Салат з огірків з помідорами, фетою і руколою
Необхідні компоненти:
- рукола – 200 г;
- стиглі томати – 2 шт. (Черрі – 5 шт.);
- огірочки – 2 шт .;
- цибуля кримська – 1 невелика головка;
- сир фета – 70 г;
- 1 зубок часнику;
- олія оливкова Extra virgin – 2 столових ложки;
- пару гілочок петрушки і базиліка;
- сіль перець;
- лимонний сік – 1 чайна ложка.
приготування:
Обполоснути рукколу, скласти в салатник. Очистити цибулину, розрізати навпіл і порізати кожну половинку на тонкі пластинки. Помідори обполоснути і нарізати таким же способом. Нарізати шматочками фету.
Заправка готується наступним чином: подрібнюється через прес часник, змішується з дрібно нарізаною зеленню. Далі потрібно полити цю суміш лимонним соком, додати масло і перемішати.
Заправити салат часниковим соусом, посолити за смаком, поперчити і перемішати.
5. Салат з огірків, авокадо з сиром фета
Необхідні інгредієнти:
- свіжі огірки – 2 шт .;
- томат – 1 шт .;
- авокадо – 1 шт .;
- сир фета або фетакса – 150 г;
- подрібнена зелень кропу – 1 столова ложка;
- сіль перець;
- майонез.
приготування:
Очистити від шкірки авокадо, нарізати скибочками. Очистити від шкірки огірки, нарізати кубиками. Таким же чином подрібнити і томати. Нарізати шматочками фетаксу.
Змішати всі компоненти в салатник, посолити, приправити перчиком за смаком. Посипати зеленню і полити майонезом. Гарненько перемішати і через п’ятнадцять хвилин після просочення можна подавати на стіл.
6. Салат з огірків із зеленню і сиром фета
Це дуже легке і дієтичне блюдо, оскільки в якості заправки буде використаний натуральний йогурт.
Складові:
- свіжі огірочки – 3 шт .;
- подрібнена зелень кропу – 3 столових ложки;
- сир фета – 200 г;
- сіль перець;
- йогурт – 150 мл;
- сушені італійські трави (суміш).
приготування:
Промити зеленці, просушити і нарізати кубиками. У молодих плодів шкірку знімати не потрібно, у старих огірків – краще зняти, тоді салатик вийде більш ніжним на смак.
Нарізати скибочками або кубиками сир, перекласти до огіркової нарізці.
Посипати сіллю, перцем, кропом і сумішшю італійських трав.
Полити блюдо йогуртом і гарненько перемішати.
Такий легкий, корисний і ароматний салатик стане відмінним перекусом і доповненням до будь-якого м’ясної страви.
7. Салат з огірків, томатів, яєць з сиром фета
Щоб приготувати цю дуже ситну і смачну закуску будинку вам буде потрібно:
- хрусткі огірочки – 2 шт .;
- солодкі і м’ясисті томати – 2 шт .;
- варені круто яйця – 3 шт .;
- фетакса або сир фета – 150 г;
- консервований горошок – ½ банки;
- зелена цибуля – 6-7 пір’я;
- нежирна сметана або йогурт – для заправки;
- сіль перець.
приготування:
Нарізати невеликими шматочками томати, огірочки і очищені від шкаралупи яйця. Перекласти нарізку в одну посудину. Додати до цих інгредієнтів нарізаний кубиками сир. висипати горошок.
Нарізати дрібно цибулю і покласти туди ж. Тепер залишилося посолити, приправити перцем салатик і полити йогуртом або сметаною. Перемішати готову страву і через чверть години після просочення можна подавати до столу.
Leave a Reply