Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами



Овочеві салати завжди були і будуть відмінним доповненням до будь-якої страви. Різноманітність овочів дозволяє зробити цю соковиту, легку в приготуванні закуску під будь-який гарнір, м’ясо, птицю або рибу. Сьогодні ми розповімо, як приготувати салати з огірками та помідорами і фетаксой. Способів приготування такого приголомшливого і дуже красивого салату кілька.

1. Овочевий салат з фетаксой

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами

Необхідний склад продуктів:

  • свіжі зеленці – 2 шт .;
  • томати – 2 шт .;
  • сир фетакса (фета) – 300 г;
  • сіль;
  • масло з оливок холодного віджиму – для поливання.

приготування:

Спочатку потрібно взятися за овочі. Очистити від шкірки огірочки, нарізати шматочками. Обполоснути помідори і нарізати таким же способом. Скласти овочеву нарізку в салатник. Нарізати скибочками фету, додати до загальної маси. Присолити все, і поперчити – за бажанням. Полити овочі маслом, перемішати і можна подавати на стіл.

Це дуже смачне, корисне і яскраве блюдо стане відмінною закускою, як на повсякденному, так і святковому столі.

2. Салат з огірків, томатів з редискою

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами

Цей продукт – справжнє джерело вітамінів для організму.

Щоб приготувати таке літнє і дуже смачна страва вам буде потрібно:

  • стиглі і солодкі томати – 5 шт .;
  • свіжі огірочки – 5 шт .;
  • редис – 6 шт .:
  • цибуля зелена – 5-6 пір’я;
  • сир фета або фетакса – 150 г;
  • масло з оливок холодного віджиму – 30 мл;
  • сіль перець;
  • свіжа зелень кропу і петрушки.

приготування:

Обполоснути овочі, просушити. Нарізати помідори і огірки кубиками, редис – пластинками, сир – скибочками. Скласти нарізані продукти у містку посудину. Посипати сіллю, перчиком, дрібно нарізаною зеленню і цибулею. Заправити блюдо маслом, добре перемішати. Ось і все легкий, апетитний салат готовий до поїдання.

3. Салат «Грецький»

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами

Цей класичний рецепт грецького страви припаде до душі всій вашій родині.

Склад продуктів:

  • огірки – 2 шт .:
  • томати – 2 шт .;
  • м’ясистий солодкий перець – 1 шт .;
  • сир фета – 150 г;
  • маслини без насіння – 100 г;
  • зелені салатні листя – 1 пучок;
  • лимонний сік – 1 десертна ложка;
  • сіль, перець чорний мелений;
  • оливкова олія – ​​для заправки;
  • подрібнений волоський горіх – 1 столова ложка.

приготування:

Перемити овочі, просушити. Помідори і огірочки нарізати кубиками.

У перцю вирізати хвостик і вибрати серцевину разом з насінням, нарізати скибочками.

Сир нарізати кубиками.

Маслини можна розрізати навпіл, а можна нарізати кільцями. Кому, як більше подобається

Скласти все нарізані інгредієнти в салатник. Присолити, поперчити за смаком, скропити свіжим соком лимона і полити олією.

В самому кінці присипати салатик подрібненими горішками і перемішати.

4. Салат з огірків з помідорами, фетою і руколою

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами


Необхідні компоненти:



  • рукола – 200 г;
  • стиглі томати – 2 шт. (Черрі – 5 шт.);
  • огірочки – 2 шт .;
  • цибуля кримська – 1 невелика головка;
  • сир фета – 70 г;
  • 1 зубок часнику;
  • олія оливкова Extra virgin – 2 столових ложки;
  • пару гілочок петрушки і базиліка;
  • сіль перець;
  • лимонний сік – 1 чайна ложка.

приготування:

Обполоснути рукколу, скласти в салатник. Очистити цибулину, розрізати навпіл і порізати кожну половинку на тонкі пластинки. Помідори обполоснути і нарізати таким же способом. Нарізати шматочками фету.

Заправка готується наступним чином: подрібнюється через прес часник, змішується з дрібно нарізаною зеленню. Далі потрібно полити цю суміш лимонним соком, додати масло і перемішати.

Заправити салат часниковим соусом, посолити за смаком, поперчити і перемішати.

5. Салат з огірків, авокадо з сиром фета

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами

Необхідні інгредієнти:

  • свіжі огірки – 2 шт .;
  • томат – 1 шт .;
  • авокадо – 1 шт .;
  • сир фета або фетакса – 150 г;
  • подрібнена зелень кропу – 1 столова ложка;
  • сіль перець;
  • майонез.

приготування:

Очистити від шкірки авокадо, нарізати скибочками. Очистити від шкірки огірки, нарізати кубиками. Таким же чином подрібнити і томати. Нарізати шматочками фетаксу.

Змішати всі компоненти в салатник, посолити, приправити перчиком за смаком. Посипати зеленню і полити майонезом. Гарненько перемішати і через п’ятнадцять хвилин після просочення можна подавати на стіл.

6. Салат з огірків із зеленню і сиром фета

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами

Це дуже легке і дієтичне блюдо, оскільки в якості заправки буде використаний натуральний йогурт.

Складові:

  • свіжі огірочки – 3 шт .;
  • подрібнена зелень кропу – 3 столових ложки;
  • сир фета – 200 г;
  • сіль перець;
  • йогурт – 150 мл;
  • сушені італійські трави (суміш).

приготування:

Промити зеленці, просушити і нарізати кубиками. У молодих плодів шкірку знімати не потрібно, у старих огірків – краще зняти, тоді салатик вийде більш ніжним на смак.

Нарізати скибочками або кубиками сир, перекласти до огіркової нарізці.

Посипати сіллю, перцем, кропом і сумішшю італійських трав.

Полити блюдо йогуртом і гарненько перемішати.

Такий легкий, корисний і ароматний салатик стане відмінним перекусом і доповненням до будь-якого м’ясної страви.

7. Салат з огірків, томатів, яєць з сиром фета

Салат з фетаксой, помідорами та іншими інгредієнтами

Щоб приготувати цю дуже ситну і смачну закуску будинку вам буде потрібно:

  • хрусткі огірочки – 2 шт .;
  • солодкі і м’ясисті томати – 2 шт .;
  • варені круто яйця – 3 шт .;
  • фетакса або сир фета – 150 г;
  • консервований горошок – ½ банки;
  • зелена цибуля – 6-7 пір’я;
  • нежирна сметана або йогурт – для заправки;
  • сіль перець.

приготування:

Нарізати невеликими шматочками томати, огірочки і очищені від шкаралупи яйця. Перекласти нарізку в одну посудину. Додати до цих інгредієнтів нарізаний кубиками сир. висипати горошок.

Нарізати дрібно цибулю і покласти туди ж. Тепер залишилося посолити, приправити перцем салатик і полити йогуртом або сметаною. Перемішати готову страву і через чверть години після просочення можна подавати до столу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*