Рецепти оригінальних салатів з куркою і маринованими грибами



Серед всіх видів легких і корисних салатів почесне місце займають ті їх різновиди, які містять курку і гриби. Перша забезпечує вас джерелом дієтичного білка, а другі – широким набором незамінних амінокислот. Вторинні інгредієнти додатково урізноманітнюють такі салати – надаючи їм той чи інший пікантний смак і святкового вигляду.

З чим краще всього поєднуються гриби і курятина? Перш за все, з такими овочами, як морква, солодкий перець, зелений консервований горошок і кукурудза. Крім того, до дієтичного м’яса непогано додавати цибулю, помідори і огірки, а також варені яйця і нарізаний або натертий сир. Пропонуємо вам рецепти незвичайних салатів з курки і грибів.

1. Салат з куркою, білим сиром, грибами, помідорами чері та зеленню

Рецепти оригінальних салатів з куркою і маринованими грибами

Дуже смачний і візуально контрастний салат, що поєднує червоний, білий і зелений колір. Присвячується гурманам і шанувальникам італійської кухні, а також червоно-біло-зеленого італійського прапора.

Складові:

  1. Куряче філе – 200-250 г.
  2. Печериці – 140-160 г.
  3. Помідори черрі – 10-12 шт.
  4. Білий сир – 150-200 г.
  5. Кріп – 1 великий пучок.
  6. Сік лимона або лайма – 1 чайна ложка.

Приготування:

  1. Гриби ретельно миємо, викладаємо на рушник, даємо трохи обсушитись. Ріжемо на дольки.
  2. Куряче філе злегка відварюємо, потім ріжемо на невеликі шматочки.
  3. Обсмажуємо печериці та курку на невеликій кількості олії, часто перемішуючи і чекаючи появи рум’яної скоринки.
  4. Викладаємо в глибоку скляну або фарфорову миску або салатницю.
  5. Поки гриби і м’ясо остигають, ріжемо на четвертинки черрі і кубиками білий сир (краще всього підійде моцарела, але можна взяти і тофу, і лиманський).
  6. Додаємо в миску, акуратно перемішуємо.
  7. Посипаємо зверху дрібно посічений кропом і скроплюємо цитрусовим соком.

Наш салат готовий!

Порада

Солити і перчити такий салат не прийнято – але якщо ви все-таки вирішили використовувати ці приправи, замість звичайної солі використовуйте морську, а чорний перець замініть перцевої сумішшю. Ще один варіант – зробити такий італійський салат не з вареної, а з копченою куркою.

2. Листковий салат з курки і грибів з цибулею, маринованими огірками та морквою

Рецепти оригінальних салатів з куркою і маринованими грибами

Дуже оригінальний і одночасно ситний салат з пікантною кислинкою – для всієї родини.

Складові

  • Куряче філе – 400-450 г.
  • Білі лісові гриби (можна замінити печерицями або вешенками) – 250 г.
  • Морква середня – 2 шт.
  • Консервована кукурудза – 1 маленька баночка (100 м)
  • Консервований горошок – 1 маленька баночка (100 м)
  • Мариновані огірочки – 6-7 шт. середнього розміру.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 200 г.
  • Зелень – (по 1 невеликому пучку кропу і петрушки).
  • Майонез – 180-200 г.

Приготування

Відварюємо моркву і ріжемо на дрібні кубики. Мариновані огірочки нарізаємо тонкими кільцями.

Гриби ретельно відмиванням, зрізаємо низ ніжки (якщо він не зривається). Потім ріжемо шматочками, злегка відварюємо разом з порізаним на кубики курячим філе, викладаємо на паперовий рушник.

Розігріваємо сковорідку, обсмажуємо до появи рожевого відтінку нарізану кільцями цибулю. Додаємо туди ж гриби і курку і обсмажуємо до рум’яної скоринки, постійно помішуючи.

Починаємо викладати в широку і глибоку салатницю шари – спочатку цибулю з грибами і куркою, потім майонез, зверху моркву, горошок і кукурудза, знову майонез, після цього огірочки, останній шар майонезу, далі посипаємо тертим сиром і дрібно порізаною зеленню.



Порада

При бажанні курятину можна замінити індичкою або качкою – але в цьому випадку м’ясо попередньо потрібно буде трохи відварити, оскільки у цих птахів воно більш жорстке.

3. Салат з курки і грибів з ананасами і авокадо

Рецепти оригінальних салатів з куркою і маринованими грибами

Екзотичний і розкішний салат для романтичного вечора при свічках. І нехай вас не бентежить поєднання компонентів – м’ясо та гриби з кисло-солодкими фруктами завжди були основою вишуканої середземноморської кухні.

Складові

  • Куряча грудка – 250 г.
  • Мариновані опеньки – 250 г.
  • Білий сир (тофу, моцарелла, лиманський) – 250 г.
  • Плоди авокадо – 3 шт.
  • Ананас великий – 1 шт. (Або консервовані – банка 500 г.)
  • Киндза – 1 пучок.
  • Шпинат – 1 пучок.
  • Лайм (або лимон) – 1 шт.
  • Цукор – ½ чайної ложки.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Соус білий татарський – 50 м (або якісний майонез)

Приготування

  1. відварити курку в солоній воді до готовності і нарізати кубиками;
  2. відкрити баночку грибів, злити рідину;
  3. нарізати кубиками сир (виняток – невеликі кульки моцарели, їх залишаємо як є);
  4. розрізаємо плоди авокадо, видаляємо кісточку, очищаємо шкірку, ріжемо великими кубиками м’якоть;
  5. так само чинимо з ананасом;
  6. дрібно шаткуємо зелень;
  7. акуратно змішуємо всі інгредієнти, додаємо соус, скроплюємо все соком лайма (або лимона);
  8. викладаємо в прозору салатницю і прикрашаємо зеленню.

Порада

Замість салатниці можна використовувати самі плоди авокадо. В цьому випадку їх береться більше, 6 штук, і після розрізання вздовж і вилучення кісточки м’якоть акуратно виймається ложкою, а отримані довгасті «човники» стають посудом для подачі.

4. Салат з курки з грибами, грінками, огірками і пекінською капустою

Рецепти оригінальних салатів з куркою і маринованими грибами


Оригінальний салат з гострим, дуже пікантний смак для святкового столу.

Складові

  1. Куряче філе – 400 г.
  2. Гриби свіжі (печериці або гливи) – 400 г.
  3. Пекінська капуста – 400 г.
  4. Огірочки свіжі – 4 шт.
  5. Салат свіжий – 10-12 аркушів.
  6. Хліб чорний – ½ цеглини – 250 г.
  7. Часник – 4 зубчики.
  8. Майонез – 100-150 г.
  9. Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  10. Сіль, перець – за смаком.

Приготування

Ріжемо м’ясо тоненькими смужками і обсмажуємо на сковорідці до золотистої скоринки. Ретельно промиваємо печериці, кидаємо в кипляче воду і варимо 7-8 хвилин. Даємо грибам охолонути, і розрізаємо на четвертинки.

Дрібно шаткуємо пекінську капусту. Нарізаємо на півкільця огірочки. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо в миску, додаємо майонез і акуратно перемішуємо.

Хліб ріжемо кубиками і відправляємо в духовку для підсушування. Як тільки грінки починають хрустіти, викладаємо їх на блюдо і даємо охолонути.

За цей час тиснемо в Давилка часник, додаємо трохи олії, змішуємо і відправляємо в харчовій пакет. Туди ж висипаємо грінки, зав’язуємо і ретельно встряхиваем до тих пір, поки обсмажений хліб рівномірно не покриється олійно-часниковою заправкою.

Дістаємо широку і неглибокий посуд, викладаємо дно листям салату. Зверху рівномірно розкладаємо наш салат, а грінками присипаємо зверху, подаючи на стіл.

Порада

До огіркам в цьому салаті можна додати і помідори черрі (кожна помідори ріжеться на половинки). Крім того, практикується і теплий салат з таких інгредієнтів – в цьому випадку курка і гриби додаються в гарячому вигляді.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*