Кращі рецепти приготування домашнього полуничного лікеру



Вітаю, дорогі друзі. Полуничний лікер – справжня знахідка для любителів солодких спиртних напоїв. Його можна купити в будь-якому лікеро-горілчаному магазині. Лікер з полуниці в домашніх умовах – натуральний і дешевий продукт, який за смаком та якістю нітрохи не гірше заводських напоїв.

Зміст:

    1. Загальні правила приготування лікерів
    2. Простий рецепт лікеру з полуниці на спирту
    3. Домашній полуничний лікер Ксю-Ксю
    4. Бананово-полуничний лікер
    5. Лікер Піна Колада

    Загальні правила приготування лікерів

    Кращі рецепти приготування домашнього полуничного лікеру

        • Для приготування полуничного лікеру необхідно використовувати тільки стиглі, без гнилі і пошкодження ягоди. Саме від смаку і аромату ягід залежать смакові якості настойки.
        • Готовий напій не рекомендується зберігати у великій ємності, оскільки з часом він втратить свій аромат і смак. Тому для лікеру використовують скляну герметичну тару об’ємом на 0,5 л або 1 літр.
        • Темне прохолодне приміщення – ідеальне місце для зберігання такого продукту.
        • І ще одна важлива порада: для приготування полуничною настоянки рекомендується використовувати горілку високо якості.
        • Як зробити лікер з полуниці? Існує безліч варіантів приготування полуничною настойки, пропонуємо вам найпопулярніші і доступні рецепти:

      Рецепт 1. Простий рецепт лікеру з полуниці на спирту

      Кращі рецепти приготування домашнього полуничного лікеру

      Необхідні продукти:

          • Свіжі ягоди полуниці – 800 г.
          • Питний спирт – 750 г.
          • Цукор – 800 г.
          • Вода – 300 мл.

        Промиті і очищені від плодоніжок ягоди укладаємо в літрову банку. Заливаємо полуницю спиртом до верху і закриваємо капроновою кришкою.

        Зберігаємо заготовку в умовах кімнатної температури протягом тижня. Щодня встряхиваем, щоб процес бродіння проходив рівномірно.

        По закінченню тижні проціджуємо спиртовий настій через лійку з ваткою так, щоб осад залишився на дні банки. Полуничні ягоди засипаємо цукром, гарненько струшуємо і щільно закриваємо.

        Розміщуємо їх в тепле і темне місце на три тижні. При цьому не забуваємо щодня перемішувати полуничну масу. Через деякий час цукор розчиниться і вийде полуничний сироп. Зливаємо його в спиртовий настій через лійку з ваткою. Заливаємо в сироп 300 мл води, струшуємо і знову проціджують. Доливаємо до раніше злити алкогольному настою.

        На витримку напою буде потрібно 3 тижні. За цей час продукт посвітлішає і придбає необхідний смак і аромат. Розливаємо полуничний лікер по чистим скляних пляшках через воронку з ваткою і щільно закриваємо кришками. Готовий ароматний напій поміщаємо на зберігання в прохолодне місце.

        Такий продукт можна зробити не тільки з полуницею, але і з суницею на спирту або на горілці.

        Рецепт 2. Домашній полуничний лікер Ксю-Ксю

        Кращі рецепти приготування домашнього полуничного лікеру

        В даний час німецька марка Ксю-ксю є лідером з виробництва таких напоїв. Багато хто вважає, що полуничний лікер – це ідеальний жіночий напій. Німецький лікер з полуниці можна зробити самому.

        Складові:

            • Стиглі ягоди полуниці – 0,5 кг.
            • 40-відсотковий спирт або горілка – 0, 5 л.
            • Цукровий пісок – 300 г.
            • половина лимона.
            • Фільтрована вода – 200 мл.

          Промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжки і розрізаємо навпіл. Щільно укладаємо ягоди в літрову скляну банку і повністю заливаємо горілкою. Ставимо банку на сонячне підвіконня на 10 днів. По закінченню цього часу проціджуємо сироп через подвійну марлю. Настій щільно закриваємо кришкою і відставляємо.



          Що залишилися в банку ягоди засипаємо цукром, добре перемішуємо і закриваємо капроновою кришкою. Щодня встряхиваем полуничну масу до повного розчинення цукру. Утворився сироп проціджують через марлю і доливаємо до спиртного настою. Заливаємо ягоди теплою водою, перемішуємо і знову проціджуємо.

          Отриману рідину виливаємо в настій і закриваємо кришкою. Ставимо його в тепле місце на 5 днів. За цей час напій придбає світло-рожевого забарвлення. Розливаємо полуничний лікер в скляну тару, закупорюють і відправляємо на зберігання в холодильник або підвал. Це відмінний продукт на зиму, який своїм ароматом і смаком буде нагадувати частинку літа.

          Його можна приготувати не тільки зі свіжої, а й із замороженої полуниці.

          Рецепт 3. Бананово-полуничний лікер

          Кращі рецепти приготування домашнього полуничного лікеру


          Цей божественний напій, що нагадує смак бананово-полуничного соку, володіємо помірним солодким смаком, чудовим ароматом і оранжево-червоним відтінком.

          Необхідні компоненти:

              • Свіжі ягоди полуниці – 1 кг.
              • Банани – 4 шт.
              • Горілка 40% концентрації – 1 л.
              • Цукровий пісок – 500 г.
              • Вода – 400 мл.

            Промиваємо під проточною водою ягоди, видаляємо плодоніжки і розрізаємо навпіл. Очищені від шкірки банани нарізаємо пластинками. Укладаємо ці два компоненти в банку, чергуючи шари. Заливаємо їх горілкою, накриваємо кришкою і ставимо в тепло на 10 днів. Після цього спиртовий настій проціджують через лійку і відставляємо.

            Засипаємо бананово-полуничний суміш цукром, гарненько струшуємо і ставимо на сонячне місце. Після того, як цукор розчиниться, що утворився сироп зливаємо і додаємо до алкогольної настоянці.

            Заливаємо 400 мл теплої води в банку з бананом і полуницею, гарненько перемішуємо, проціджуємо і додаємо до спиртової заготівлі.

            Закриваємо напій кришкою і відставляємо на два тижні, щоб він придбав природний колір і настоявся.

            З чим пити лікер полуниця з вершками? Цей напій чудово поєднується з морозивом і є хорошим доповненням до різних алкогольним коктейлів.

            Рецепт 4. Лікер Піна Колада

            Кращі рецепти приготування домашнього полуничного лікеру

            Як приготувати лікер Оджи або Піна Колада? Цей ароматний з оригінальним смаком напій міцністю 15-30% користується великою популярністю у гурманів. Відгуки про нього тільки позитивні.

            Свою назву напій отримав завдяки бармену Рамону Марерро. Після вдалих експериментів, молодий хлопець підібрав ідеальні пропорції кокосового молока і рому. В результаті цього вийшов напій, відомий всьому світу, – Піна Колада.

            Цей лікер відноситься до числа дорогих напоїв, тому домашній рецепт його приготування буде напевно цікавий багатьом.

            Складові:

                • Ром Бакарді – 60 мл.
                • Ананасовий сік – 60 мл.
                • Кокосове молоко – 60 мл.
                • Вишня коктейльна – 2 шт.
                • Дві часточки ананаса.
                • Кубики льоду -300 г.

              Дана кількість інгредієнтів розраховане на 2 коктейлі.

              З’єднуємо кокосове молоко з ромом і ананасовим соком, збиваємо блендером 1 хвилину. Готовий напій переливаємо в коктейльні келихи, прикрашаємо часточками ананасів і вишнями. Для особливості смаку можна додати до лікеру одну чайну ложку вершків.

              Цей дивовижний напій без горілки стане родзинкою для будь-якого святкового столу і порадує своїм незвичайним смаком всіх гостей.

              Рецепти в тему:

              Домашнє вино з полуниці

              Вишнева наливка

              Be the first to comment

              Leave a Reply

              Your email address will not be published.


              *