Рецепти холодцю з курки і інших сортів м’яса



Холодець або холодець – блюдо слов’янської кухні. Це не одне й те саме, що холодець – за технологією варіння. Приготувати холодець можна з різних сортів м’яса і риби: яловичини, свинини, індичатини, курки. А з риби найбільше підходять невеликі окуні, карасі, плотва, причому варити їх треба разом з лускою.

Рецепти холодцю з курки і інших сортів м' /></div>
</p>
<p>У нашій сьогоднішній підбірці поради та покрокові рецепти приготування холодцю з курки. Вони допоможуть вам зробити цю чудову закуску бездоганною з вигляду і дуже смачною.</p>
<p><strong>Секрети смачного холодцю</strong></p>
<p>«Правильний» холодець має кілька обов’язкових вимог: бути прозорим, не можна доливати воду в процесі варіння, желатин (якщо він використовується) розлучається обов’язково в тому ж бульйоні, а не в воді. Подавати прийнято з так званої начинкою. Це обов’язково – м’ясо, на якому він варився, овочі з бульйону, часник, зелень.</p>
<p>Деякі рецепти передбачають додавання відварених круто яєць і свіжих або солоних огірків. А в якості смакових добавок використовується гірчиця, тертий хрін або буряк з хроном. В Угорщині холодець обов’язково збризкують оцтом – дуже смачно, до речі.</p>
<h2>1. Дешевий курячий холодець</h2>
<p><div style=Рецепти холодцю з курки і інших сортів м' /></div>
</p>
<p>Найпростіший курячий холодець, який застигає без желатину – з лапок і голів. Вариться він стандартно, але ось підготовчий етап займає багато часу і досить неприємний – треба дуже ретельно очистити лапки, зрізати кігті, а голови – це взагалі «головний» біль! Видаляти дзьоб, очі, обскубувати – складна процедура в домашніх умовах. Плюс, через велику кількість хрящиків холодець виходить каламутний і сіруватий за кольором. М’яса в бульйоні немає, тому в процесі варіння треба щось додати – філе, овочі.</p>
<p>Оптимальна пропорція: на 1 кг лапок і голів – 3 л води, корінь петрушки і моркви. Після закипання вогонь зменшити до мінімального, варити 2,5 години. Кількість рідини має зменшитися до 1,2-1,5 л. Потім процідити, посолити, додати перець і часник, розлити по формах. Такий холодець можна використовувати для приготування заливних блюд, наприклад, з мови, суміші субпродуктів, відварних овочів.</p>
<h2>2. Класичний холодець з курки без желатину</h2>
<p><div style=Рецепти холодцю з курки і інших сортів м' /></div>
</p>
<p>Щоб він застиг самостійно, рекомендуємо в якості основного інгредієнта зять курячі крильця, плюс гомілки або філе – для того, щоб в холодці було м’ясо. Цей рецепт опишемо детально, як і скільки варити, а решта види холодцю готуються практично так само.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>1 кг курячих крилець;</li>
<li>0,5 кг філе або стегенець;</li>
<li>1 морква;</li>
<li>1 цибулина;</li>
<li>1 корінь петрушки;</li>
<li>4-5 зубків часнику;</li>
<li>Свіжа зелень;</li>
<li>Сіль, перець горошком і мелений.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Крильця і ​​м’ясо промити, скласти у велику каструлю. Залити холодною водою так, щоб вона на 10 см покривала вміст каструлі. Довести до кипіння – і відразу перемкнути вогонь на самий мінімум. Важливо не пропустити цей момент, інакше холодець буде мутний! Але врятувати його ще можна! Якщо бульйон сильно закипів, то треба шумівкою вийняти м’ясо, а в бульйон вбити сире, злегка збите яйце. Як тільки воно згорнеться, бульйон процідити через дрібне сито, повернути на плиту і знову помістити туди м’ясо.</p>
<p>Поки бульйон закипає, треба очистити коріння і також їх додати в каструлю. Туди ж додати цибулину прямо з лушпинням (зрізати тільки кінчики) і перець горошком.</p>
<p>Коли бульйон закипить, треба знімати піну, поки вона утворюється. Потім залишити його, нехай потихеньку кипить 1, 5 год. За цей час м’ясо звариться повністю – його і морква шумівкою треба вийняти і відкласти в накритою посудині, а крильця залишити варитися ще на 1 годину.</p>
<p>Потім їх теж вийняти, бульйон посолити і поперчити.</p>
<p>Зняти м’ясо з крилець, а також, філе, подрібнити за бажанням на волокна або порізати на шматочки, скласти в формочки або одну велику форму.</p>
<p>Дрібно порізати або розчавити додати до м’яса, його трохи посолити і акуратно перемішати.</p>
<p>Туди ж красиво порізати моркву і додати подрібнену зелень і залити акуратно бульйоном.</p>
<p>Залишити для застигання мінімум на 4-6 годин. Зазвичай такий холодець схоплюється і без холодильника. Але в теплу пору року бажано його тримати в холодильнику, щоб виключити розвиток мікроорганізмів.</p>
<p>У великій посудині холодець можна подавати і так, а дрібні формочки треба на пару секунд опустити в гарячу воду, потім перевернути на блюдо або порційні блюдця, прикрасити зеленню, свіжими овочами. Цей холодець можна навіть назвати дієтичним, так як в ньому майже немає жиру.</p>
<h2>3. Холодець з курки і свинячих ніжок</h2>
<p><div style=Рецепти холодцю з курки і інших сортів м' />
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.86.1 -->
<div class=



Холодець з курячих гомілок і свинячих ніжок – найсмачніший і теж застигає без желатину. З представленого кількості інгредієнтів вийде не менше 10-12 порцій. Варити його радимо до святкового столу. Аналогічно вариться холодець зі свинячої рульки.

Складові:

  • 1 кг курячих гомілок;
  • 2 свинячі ніжки;
  • 3 л води;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 4-5 зубчики часнику;
  • Сіль, перець, зелень петрушки.

Готування здійснюється точно так, як в попередньому рецепті – гомілки через півтори години треба вийняти, а ніжки варити ще стільки ж. Свинячі хрящі не прийнято ставити в холодець, але хто любить, можна зробити окрему страву.

4. Холодець з курятини та яловичини

Рецепти холодцю з курки і інших сортів м' /></div>
</p>
<p>Теж дуже смачний рецепт, причому, бульйон з яловичини надає йому трохи незвичний, специфічний смак. Технологія варіння залежить від віку яловичого м’яса. Телятину досить варити 2 години, а яловичині треба мінімум 3 години. Курку треба вийняти через півтори години, інакше вона перетравиться і стане як гума.</p>
<p>Це рецепт холодцю обов’язково вариться з желатином. Додавати його треба так – десь за 20 хвилин до закінчення варіння у великій ополоник треба набрати бульйону з каструлі помістити кудись, щоб він не вилився і остудити. Висипати в нього пакетик швидкорозчинного желатину і нехай набухає 10 хвилин. Потім ополоник опустити в киплячий бульйон і почекати до розчинення желатину. А далі – за описаним вище шляху.</p>
<div class=

Related Posts: