Привіт, дорогі любителі консервацій і закруток!
Ви, звичайно, знаєте, що з баклажан можна приготувати найрізноманітніші заготовки на зиму. Цей овоч добре поєднується з гострими приправами і часником. Тому рецептів гострих баклажанів існує дуже багато.
Я сьогодні підготувала для вас 3 Суперский рецепта салатів з баклажанами. Це дуже смачні страви, які користується великою популярністю серед всіх моїх знайомих. Гострі баклажани з перцем і часником на зиму – відмінна закуска, яка до того ж ще й захищає від застуди в зимові холоди.
Рецепт № 1: Пекуча закуска
Для її приготування знадобляться такі інгредієнти:
- Десять кілограмів баклажанів.
- Десять зубків часнику.
- Сто п’ятдесят грам гіркого перцю.
- Півлітра оцту.
Баклажани нарізати на кружки середньої товщини і опустити в холодну підсолену воду на дві години і придавити чимось важким. На десятилітрове відро води використовуємо один кілограм солі.
Дістаємо нарізані овочі і викладаємо на друшляк, щоб стекла вода. Потім обсмажуємо їх з двох сторін в маслі. Бажано для смаження використовувати рафінована рослинна олія.
Дрібно нарізаємо стручковий гіркий перець, часник і заливаємо оцтом на півгодини. Смажені баклажани укладаємо шарами в закаточні ємності. Кожен шар поливаємо часниково-перцевої заправкою. Якщо баклажани в повному обсязі покриті маринадом, то можна додати дві-три ложки заливки доверху. Після цього стерилізуємо заготовку протягом двадцяти хвилин і закриваємо закаточними кришками.
За цим рецептом баклажани виходять дуже гострі і на любителя. Можна знизити гостроту смаку такий закуски, змінивши кількість інгредієнтів в заправці.
Оцет 9-відсоткової концентрації розвести водою у співвідношенні один до одного. Щоб зробити смак ще м’якше, можна додатково влити двісті мілілітрів води. Кількість гострого перцю для заправки можна зменшити наполовину. Смак такий заготовки не зміниться, але вона буде менш гострою.
Рецепт № 2: Баклажанна закуска з зеленню
Приготувати гострі баклажани можна і по-іншому. Для пікантності смаку в таку заготовку додають зелень. Баклажани, смажені шматочками з часником, перцем і зеленню – відмінно підійдуть, як для повсякденного, так і святкового стола.Чтоби приготувати таку закуску на зиму знадобиться:
- Два кілограми баклажанів.
- Одна головка часнику.
- Два стручка гіркого перцю.
- Один пучок петрушки.
- Один пучок кропу.
- Сто мілілітрів оцту 9-процентної концентрації.
- Сто грам соняшникової олії.
- Дві столові ложки солі.
Дана кількість інгредієнтів розраховане на дві баночки заготовки. Вимиті овочі нарізаємо на кружечки товщиною один сантиметр, пересипаємо їх сіллю і залишаємо на півгодини. Перекладаємо баклажани на друшляк для стікання соку.
Обвалюють у борошні кружальця з обох сторін і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім дрібно нарізаємо інші інгредієнти – кріп, петрушку, часник і гіркий перець і ретельно перемішуємо.
У стерилізовані ємності укладаємо баклажани шарами. Між кожним шаром кладемо подрібнену приправу, гарненько ущільнюємо. Заливаємо все це оцтом, розведеним з водою, накриваємо кришкою і відставляємо на три години. Потім стерилізуємо десять хвилин. Готову закуску на зиму потрібно щільно закрити закаточной кришкою і укутати. Коли закачування охолоне, її можна поставити на зберігання в прохолодне місце.
Рецепт № 3: Баклажани з болгарським перцем і морквою
Консервація баклажанів буває найрізноманітнішою. Цей овоч добре поєднується, як з часником, перцем, так і з багатьма овочами. Наприклад, заготівля баклажанів на зиму з болгарським перцем і морквою – дуже ніжна з солодкуватим смаком закуска, яка напевно сподобається багатьом.
Для її приготування знадобиться:
- Чотири кілограми баклажанів.
- Один кілограм солодкого перцю.
- Один кілограм моркви.
- Півкілограма цибулі ріпчастої.
- Три зубки часнику.
- Пучок петрушки і кропу.
- Соняшникова олія – двісті мілілітрів.
- Сто мілілітрів оцту 9-процентної концентрації.
- Одна столова ложка цукру.
- Дві столові ложки солі.
Чисті синенькі звільняємо від хвостиків і проколюємо виделкою. Потім опускаємо в киплячу підсолену воду на десять хвилин. Кладемо овочі під гніт на півгодини, щоб з них повністю пішов весь сік.
Зварені баклажани очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. За таким же принципом нарізаємо болгарський перець. Моркву натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо зелень і дрібно нарізаємо цибулю.
Часник пропускаємо через землянку. Цього інгредієнта потрібно зовсім трошки. Він повинен надати пікантності страві, але не гостроту. Всі компоненти перемішуємо, солимо, додаємо олію, цукор за смаком і оцет. Після чого овочі відправляємо в холодильник на дві-три години. За цей час вони повинні пустити сік.
Дістаємо заготовку з холодильника і розкладаємо по банках об’ємом на один літр. Стерилізуємо п’ятдесят хвилин. Заготівлю в ємностях на півлітра потрібно простерилізувати сорок хвилин.
Готові баклажани закочує, перевертаємо верх дном і укутуємо. Остигнула консервацію оговтується на зберігання в підвал або будь-яке інше прохолодне місце. Завдяки таким компонентам, як морква і болгарський перець, баклажани за таким рецептом виходять злегка солодкі на смак. Ця пікантна заготівля відмінно підійде для святкового столу.
Leave a Reply