Помідори відмінно поєднуються практично з будь-якими овочами, спеціями, зеленню і заправками. Але найчастіше господині використовують помідори з часником майонезом і сиром в приготуванні домашніх страв. Ситний, ароматний і дуже смачний мікс можна задіяти в приготуванні салатів, бутербродів і закусок. Сьогодні про них ми вам розповімо.
1. Бутерброди з помідорами під часниково-сирним соусом
Для приготування такої закуски ви можете використовувати як білий, так і житнього хлібець. Тут все вже залежить від ваших смакових уподобань. А можна взяти частину того і частина іншого продукту, щоб порівняти і визначити, що смачніше.
Необхідний склад продуктів:
- нарізний хліб – 10 скибочок;
- сир твердий – 130 г;
- часник – 4 зубчики;
- помідори – 3 шт .;
- майонез – 170 г;
- зелень кропу або петрушки – для сервірування.
приготування:
Насамперед потрібно приготувати «фундамент» для закладки продуктів. Розкласти хлібець на деку і відправити в духовку на десять хвилин. За цей час хлібні скибочки підрум’яняться.
Натерти крупно сир і дрібно часник. Змішати обидва інгредієнта, полити майонезом і добре перемішати. Часниково-сирною сумішшю потрібно буде обмазати верхню частину хліба.
Залишилася справа за малим – нарізати тонкими пластинками помідори. Викласти їх наверх часникового соусу, посолити дрібною сіллю і прикрасити зеленню.
Ось і все ароматна і дуже смачна закуска готова. Її можна ставити як на повсякденний, так і святковий стіл.
2. Салат з помідорів з сиром, часником і майонезом
Для приготування такої страви вам будуть потрібні наступні компоненти:
- солодкі і м’ясисті помідори – 3 шт .;
- свіжі огірочки – 2 шт .;
- сир твердий – 120 г;
- часник – 3 зубки;
- майонез – скільки знадобиться для заправки салату;
- сіль перець;
- кріп.
приготування:
Овочі промити, просушити, вирізати непотрібні частини, нарізати кубиками. Скласти нарізку з овочів в салатник.
Очистити часник, пропустити через чеснокодавку, додати до овочів.
Нарізати дрібно зелень, присипати нею овочі.
Натерти на великій тертці сир, додати до основної маси.
Посолити, поперчити і полити салат майонезом, добре перемішати і можна кликати всіх до столу. Таке блюдо стане відмінним доповненням до м’яса, риби, відвареної картоплі або рису.
3. Запечені в духовці помідори з часником під сиром і майонезом
Дуже смачна закуска, від якої ви будете просто без розуму. Щоб її приготувати вам знадобиться:
- круглі, великого розміру томати – 3 шт .;
- твердий сир – 100 г;
- майонез – 100 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- зелень кропу або петрушки.
За основу такої закуски можна взяти кружечки баклажана або кабачка.
приготування:
Спочатку потрібно підготувати форму для запікання – застелити деко фольгою.
Промити помідори, нарізати пластинками – товщиною 0,5 мм. Розкласти їх на відстані 1 см один одного на деку.
Тепер залишилося зробити верхній шар для обмазки томатів. Для цього потрібно натерти на дрібній тертці сир, таким же чином подрібнити очищений від лушпиння часник. Змішати обидва компонента і полити майонезом. Гарненько перемішати соус і нанести рясним шаром на томати.
Включити на розігрів духовку – до 180 градусів. Через пару хвилин помістити в нього заготовку, попередньо накриту листом фольги. Вона захистить сир від пригорання. Через чверть години, коли помідори пом’якшать, фольгу можна буде зняти, присипати томати тертим сиром і відправити назад в духовку на 5-7 хвилин. За цей час сир встигне підрум’янитися.
Готову закуску після вилучення з духовки потрібно злегка остудити, перекласти на тарілку і прикрасити зеленню.
4. Помідори, фаршировані сиром, майонезом і часником
Якщо ви все ще думаєте про те, що можна приготувати на святковий стіл, тоді цей рецепт як раз те, що вам треба. Апетитна, ароматна і ситна закуска з помідорів порадує ваших гостей.
Складові:
- солодкі томати середнього розміру – 10 шт .;
- сир твердий – 150 г;
- майонез – 200 г;
- часник – 1 маленька головка;
- зелений салат – 5 листів;
- петрушка.
приготування:
Для любителів гостренького можна використовувати більше часнику. Отже, промити помідори, акуратно зрізати пластом верхівку, вибрати внутрішність за допомогою чайної ложечки. Виконувати ці маніпуляції потрібно дуже акуратно, щоб не порушити цілісність плодів.
Натерти на дрібну тертку сир. Потім очистити часник і подрібнити таким же способом. Перекласти сир з часником в піалу, полити майонезом і перемішати. Спробуйте начинку на смак, можливо в неї потрібно додати трохи солі або перчика. Тут вже дійте на свій розсуд.
Залишилося наповнити томати часниково-сирною масою і зверху прикрасити зеленню петрушки. Розкласти на тарілці салатні листя. Красиво викласти на їх поверхні фаршировані томати і прикрасити зеленню. Яскрава закуска готова до поїдання.
5. Помідори з сиром, часником і зеленню в тесті
З цієї дуже смачної і святкової заготівлею потрібно буде повозитися, зате результат вартий того. Натомість за свою працю ви отримаєте дуже смачну, оригінальну закуску, яка напевно сподобається всім членам вашої родини.
компоненти:
- тісто листкове;
- помідори (бажано черрі, але можна і прості);
- сир твердий (найкраще підійде сир Сулугуні);
- зелень кропу;
- сіль;
- часник – 5 зубчиків.
приготування:
Розрізати помідори черрі навпіл, звичайні томати – четвертинками. Сир нарізати кубиками. Візьміть 2-3 шампура і нанизуйте на них томати з сиром, чергуючи продукти. Потім потрібно зробити ароматну присипку.
Змішати подрібнений кріп з часником (його потрібно пропустити через прес) і сіллю. Присипати помідори з сиром цією сумішшю. Загорнути в тісто, і гарненько прищипнуть краю.
Запікати такий продукт можна в духовці, на мангалі. Кому, як більше подобається. Блюдо виходить дуже смачним і ароматним.
Аналогічну закуску можна зробити з тонкого листа лаваша, звернувши його в рулет з сирно-томатної начинкою.
Leave a Reply