Серед численних кулінарних рецептів, придуманих і професійними кухарями, і господинями-любителькам винаходити нові страви, окремо треба виділити цілу добірку варіантів, як приготувати салат з курки, овочів і крабових паличок.
Ці інгредієнти вже самі по собі смачні, легкі та створюють цікаве поєднання, а з додаванням інших компонентів блюдо буквально заграє новими смаковими враженнями. Збережіть собі в закладки цю сторінку – виручить неодноразово!
1. Салат «Хрумка» з куркою, крабовими паличками і солодким перцем
Особливість цього чудового салату – їм із задоволенням можна похрумтіти завдяки соковитої болгарського перцю. Вибирайте плід червоного, жовтого або оранжевого кольору, з товстими стінками – так буде смачніше.
Складові:
- 300 г вареної курочки (філе будь-якої іншої частини);
- 10 крабових паличок;
- 2 курячих яйця, зварених круто;
- 2 великих солодких перцю;
- 6-8 щільні невеликі помідори типу чері;
- 3 ст.л. домашньої сметани або майонезу;
- 2 ч.л. м’якої гірчиці;
- 1 ч.л. цукру;
- Сіль, мелений перець;
- зелень для декору.
Приготування: простіше простого – все порізати на шматочки середнього розміру, сметану змішати з гірчицею, додати цукор, посолити і поперчити за смаком. Заправити салат перед подачею і присипати рубаною зеленню.
2. Салат з крабовими паличками, кукурудзою і зеленою цибулею
Відмінний весняний салат з першим ніжним цибулькою!
Складові:
- 100 г вареної курки;
- 100 г крабових паличок або м’яса;
- 4 курячих яйця або краще – 10 перепелиних;
- 1 маленька або половина великий банки консервованої кукурудзи;
- 4-5 стебел молодого цибулі;
- легкий майонез або йогурт без добавок;
- сіль перець.
Приготування також дуже просте: м’ясо та краби порізати, яйця порубати, а перепелині порізати на 4 частини. З кукурудзи злити рідину, цибулю дрібно посікти. Все змішати і заправити майонезом. За смаком – досолити і додати мелений перець.
3. Святковий салат
Цей дивовижно смачний салат можна подати в половинках шкірки апельсина – вийде дуже оригінально і смачно.
Складові:
- 200 г крабових паличок;
- 200 г смаженої грудки;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 4 яйця;
- 4 апельсина;
- Майонез низької жирності;
- Рослинна олія для смаження;
- Сіль і суміш мелених перців.
приготування:
Курячі грудки порізати на смуги, посолити, присипати перцем (можна трохи спецій для курки) і обсмажити на олії до готовності. Остудити і порізати на кубики.
Крабові палички також порізати на півкільця.
Яйця відварити і порізати.
Апельсини розрізати навпіл, вийняти вміст за допомогою чайної ложки. Для салату знадобиться м’якоть з 1 або 2 штук – за смаком.
Все змішати з майонезом і розкласти в половинки шкірки. Можна додати також 1-2 зубки часнику розчавленого. прикрасити зеленню.
4. Салат з огірком, куркою і крабами
Варіація першого салату, тільки замість перцю використовуються свіжі огірки без шкірки, тому не будемо повторюватися. Різати інгредієнти рекомендується не дуже дрібно, щоб відчувався смак кожного продукту.
5. Салат з копченої курочкою, крабами, корейської морквою і рисом
Популярний у наших господинь салат, один з нечисленних, основа яких – відварений рис.
Складові:
- 250-300 г копченого м’яса курки;
- 100 г крабових паличок;
- 3 відварені круто яйця;
- 0,5 банки (або одна маленька) консервованої кукурудзи;
- 1 стакан відвареного рису;
- 50 г моркви по-корейськи;
- 50 г тертого твердого сиру;
- майонез;
- перо цибулі.
приготування:
М’ясо курки порізати на кубики, палички – соломкою, яйця очистити і порубати, з кукурудзи злити воду.
Рис заздалегідь відварити в солоній воді. Щоб він був розсипчастим, його треба багато разів промити, потім взяти води в два рази більше: на півсклянки крупи – 1 стакан води, вийде стакан відвареного рису.
Всі компоненти змішати з рисом і корейської морквою, заправити майонезом, присипати сиром. При подачі прикрасити зеленню цибулі або петрушкою.
6. Салат «Святковий»
Цей салат без яєць виходить дуже легким і приємним – відмінний вибір для літнього свята.
Складові:
- 250 г курячого м’яса (відвареного, смаженого, копченого);
- 250 г крабових паличок;
- 250 г помідорів;
- 150 г твердого сиру – російського чи голландського;
- 5-6 ст.л. майонезу;
- Листя салату 5-6 штук.
Приготування: всі компоненти порізати кубиками (і сир теж) змішати, заправити майонезом. Салат промити, струсити воду, викласти кільце на тарілку. Посередині помістити салат, прикрасити за бажанням.
7. Дивовижний салат Парижель для справжніх гурманів
Цим чудовим блюдом можна сміливо дивувати найдорожчих гостей, він ще не побитий, володіє чудовим смаком і видом.
Складові:
- 2 копчених курячих стегенця;
- 150 г крабових паличок або краще – м’яса;
- 2 щільні помідори середньої величини або 5-6 черрі;
- 1 болгарський перець червоного або оранжевого кольору;
- 1 стебло селери;
- 1 огірок;
- 4-5 ст.л. консервованої кукурудзи;
- оливки 10-12 штук;
- свіжа зелень – суміш.
приготування:
- Куряче м’ясо і помідори порізати кубиками, крабові палички, перець, селера і огірок – соломкою, оливки кільцями. зелень порубати.
- Все змішати, додавши кукурудзу, викласти на блюдо, прикрасити красиво майонезом.
- Окремо подати соус, найкраще підходить тартар.
8. Салат з ананасами
Смачний і ефектний салат, який найкраще подавати в порційних креманках.
склад:
- 100 г крабових паличок;
- 100 г відвареного курячого філе;
- Маленька баночка консервованої кукурудзи (150 г);
- 150 г консервованих або свіжих ананасів;
- 3 яйця;
- 100 г твердого сиру;
- майонез;
Приготування: всі інгредієнти порізати досить дрібно, сир натерти. Салат укладати шарами:
- Першим йде шар м’яса + трохи майонезу.
- Кукурудза.
- ананаси.
- Крабові палички + майонез.
- Яйця + майонез.
- Присипати тертим сиром, прикрасити за бажанням.
Leave a Reply