У домашньої випічки завжди були і є свої шанувальники. Печиво – одне з найулюбленіших пекарських виробів, яке відмінно поєднується з кавою, чаєм і може стати хорошим перекусом між повноцінними прийомами їжі. Особливо якщо перед вами рецепт смачного, але простого печива, приготування якого не займає багато часу, не потребує багато продуктів і при цьому виходить дивовижно смачним.
Зміст
- Рецепт простого печива
- Ніжне сметанне печиво з ароматом ванілі
- Швидке пісочне печиво на маргарині «30-хвилинка»
- Домашнє печиво з пива
- Медове домашнє печиво на сковороді
Рецепт простого печива
Щоб спекти смачну домашню випічку господині використовують різні компоненти, як для тесту, так і начинки.
При дотриманні простих і доступних правил, домашня випічка завжди виходить смачною, ніжною і відповідно до рецептури:
- Для приготування ніжного, розсипчастого пісочного печива рекомендується використовувати розм’якшене масло або маргарин високого відсотка жирності.
- Ніжний вершковий смак і аромат випічці надає сметана або вершки.
- Найкраще, легке, дієтичне печиво виходить з вівсяних пластівців. Такий десерт можна зробити для дітей, матерів, що годують і тих, хто дотримується дієти.
- Яйця – один з головних компонентів в будь-який випічці. Щоб швидко отримати збиту на піну білкову або жовткова масу, білки перед збивання повинні бути холодними, а жовтки – навпаки витягти з холодильника за пару годин до збивання.
- Замість цукру за рецептом краще використовувати цукрову пудру. Такий продукт швидше розчиняється в будь-якої рідини.
- Обмазувати іспекшееся печиво варенням або посипати пудрою рекомендується тільки після охолодження. Тоді посипання або обмазка не танутиме і розтікатися.
1. Ніжне сметанне печиво з ароматом ванілі
склад:
- Сметана 20-відсоткової жирності – 0,5 л.
- Розпушувач для тіста – 5 г.
- Борошно пшеничне – 300 г.
- Ванілін – 10 г.
- Сіль дрібна – на кінчику ножа.
- Цукор – 130 г
приготування:
Вилити в миску сметану, додати до неї суміш з ваніліну, цукру, солі і розпушувача. Все розмішати і відставити на півгодини.
Просіяти борошно, додати в загальну масу по півсклянки, вимішуючи тісто ложкою. В результаті має вийти ніжне тісто. Перекласти продукт в поліетиленовий мішечок і помістити в холодильник на сорок хвилин.
Витягти з холодильника охолоджене тісто. Для зручності розкочування, розділити його на дві рівні частини і за допомогою качалки розкачати на столі прямокутними пластами. Порізати тісто на квадратики або видавити кружечки келихом, чашкою.
Застелити деко пергаментом і розкласти на ньому печеньки на сметані на відстані 2 см один від одного.
Розігріти жаровой шафа до 200 градусів. Помістити в нього деко з печивом на двадцять хвилин.
Іспекшееся печиво сметанне смачне без яєць можна подавати до будь-якого напою, як холодним, так і гарячим.
2. Швидке пісочне печиво на маргарині «30-хвилинка»
Складові:
- Цукор-пісок – 1 склянка.
- Яйце куряче або качине – 2 шт.
- Ванілін – 2 щіпки для аромату.
- Вершковий маргарин – 250 г.
- Борошно біла – 900 г.
- Сода харчова – 1 чайна ложка.
приготування:
Теплий маргарин розім’яти виделкою. Змішати цукор, ванілін і яйця, збити міксером або блендером на піну. Додати в яєчну суміш маргарин, збити ще пару хвилин.
Просіяти борошно прямо над мискою з збитими компонентами. Розмішати продукти спочатку ложкою, потім вимісити тісто руками так, щоб воно вийшло ніжним і не прилипає до рук.
Через п’ятнадцять хвилин, як борошняний продукт «відпочине», можна приступати до його розкочування.
Посипати борошном стіл і розкачати тісто прямокутним пластом. Порізати на ромбики або палички і перекласти вироби на деко, вистелений пергаментом.
Через двадцять п’ять хвилин при температурі 190 градусів випічка буде готова. Ще гарячим печиво посипати пудрою або цукром.
Зробити смачне печиво швидко і просто за цим рецептом можна в мультиварці. Перекласти печеньки в чашу, попередньо обмазану шматочком вершкового масла. Включити опцію «Випічка» і встановити таймер на півгодини.
3. Домашнє печиво з пива
Як приготувати таку ніжну і легку на смак випічку в домашніх умовах?
Необхідні інгредієнти:
- Масло вершкове – 500 г.
- Пиво світле – 0,5 л.
- Борошно біла – 5 склянок.
- Яйце – 3 шт. (2 – на тісто і 1 – для обмазки виробів).
- Сіль крупно фракційна – 2 щіпки.
- Цукрова пудра – 30 г.
- Насіння кмину – 20 г.
приготування:
Охолодити в холодильнику масло, натерти на великій тертці або порубати дрібно ножем. Змішати подрібнений продукт з борошном, перетерти на дрібну крихту.
Влити в суху масу пиво, потім додати яйце. Все перемішати і скачати тісто в кулю. Загорнути продукт целофаном і винести на холод.
Розкачати тісто шаром товщиною 1 см, видавити формочками або чашкою вироби. Або краще – порізати на смуги шириною близько 1,5-2 см, довжина довільна.
Обмазати печеньки збитим яйцем, присипати насінням кмину і сіллю.
Розкласти печиво на деку, застеленому пергаменом і поставити випікатися в духовку на двадцять хвилин при температурі 200 градусів.
Витягти готову випічку, остудити і посипати пудрою. Це просте печиво до чаю швидко і смачно також можна постряпать в мультиварці, виставивши опцію «Випічка» на півгодини.
4. Медове домашнє печиво на сковороді
Необхідні компоненти:
- Борошно біла просіяне – 300 г.
- Сода – 5 г.
- Масло вершкове – 130 г.
- Рідкий мед – 1 десертна ложка.
- Цукор – 30 г.
- Мелена кориця, імбир – по 10 г.
- Олія соняшникова без запаху – 350 мл.
приготування:
Змішати порубане ножем вершкове масло з просіяного борошном.
Перетерти обидва компонента на крихту.
Додати до цієї суміші сухі компоненти: імбир, корицю і соду.
Збити теплі яйця з цукром в окремому посуді до пенообразной консистенції, влити мед, перемішати.
Змішати в одному посуді все компоненти, полити рослинним маслом і вимісити тісто. При необхідності можна додати ще трохи борошна, щоб продукт вийшов еластичним і не тугим.
Розкачати тісто сантиметровим шаром. Видавити за допомогою чашки або склянки вироби.
Перекласти заготовки на сковороду, змащену вершковим маслом і смажити на слабкому вогні до готовності.
Охолоджене печиво з меду можна присипати цукровою пудрою або ванільним цукром.
Leave a Reply