З курячими грудками можна приготувати смачні і різноманітні салати на будь-який смак – з овочами, яйцями, яблуками і селерою.
Салати – відмінне кулінарне винахід! Красиві і ситні, вони готуються швидко, існує величезна кількість варіантів за інгредієнтами і заправкам. Можуть використовуватися в якості закуски і як окреме повноцінне блюдо. Салати з куркою, напевно, найпопулярніші і улюблені.
Сьогодні ми підібрали рецепти салатів з курячою грудкою, які можна приготувати за півгодини, але здивувати рідних і гостей і оригінальним смаком, і апетитним виглядом, і незвичайною подачею.
1. Салат з відвареної грудкою
Це, мабуть, найпростіший рецепт салату з грудкою курки, але смачний і корисний.
Складові:
- 0,5 кг курячої грудки;
- 0,5 кг пекінської або молодої капусти;
- Свіжа зелень кропу;
- Майонез, сіль, перець;
- Сухарики (за бажанням).
Приготування:
Курячі грудки попередньо відварити в підсоленій воді зі спеціями і там же залишити до охолодження. Порізати кубиками або брусочками.
Капусту нашаткувати, посолити і добре пом’яти руками. З’єднати капусту і м’ясо, заправити майонезом, при подачі присипати рубаною зеленню.
Додатково можна зробити часникові сухарики і додати їх вже перед подачею.
2. Салат «Вітамінно-білковий»
Цей легкий і корисний салат з відвареної грудкою, овочами і яблуком відноситься до фінтес-дієті. Він добре і надовго втамовує голод, але всі продукти трансформуються в енергію, не викликаючи утворення жиру.
Складові:
- 300 г курячої грудки (половинка);
- Білокачанна капуста – 200 г;
- Селера – четвертинка кореня або 2 стебла;
- Зелені яблука – 1-2 штуки;
- 1 морквина;
- 3 ст.л. оливкового масла;
- 1 ст.л. лимонного соку;
- Насіння кунжуту або кедрові горішки – 1 ст.л .;
- Сіль – щіпка.
Приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді, а краще – на пару. Остудити і довільно порізати. Деякі дієтологи рекомендують вручну розібрати на волокна.
Капусту нашаткувати. Підсолити, пом’яти.
Селера, яблука (зі шкіркою) і моркву натерти по-корейськи або на крупній тертці. Стебло селери тонко порізати.
Зробити заправку з олії і лимонного соку, з’єднати всі інгредієнти і присипати кунжутом або горішками.
3. Салат «Калейдоскоп»
Яскравий, річний, легкий салатик. В якості заправки можна взяти майонез, йогурт без добавок, оливкова олія і оцет або біле вино.
Складові:
- 300 г відвареного курячого філе;
- 1 огірок;
- 1 червоний болгарський перець;
- 1 цибулина (бажано червоних сортів);
- Половина банки консервованої кукурудзи;
- Заправка на вибір.
Приготування:
Всі складові довільно порізати. Лук на 5 хвилин залити окропом, щоб прибрати гіркоту і запах. З кукурудзи злити рідину. Все змішати, заправити за бажанням.
4. Обладнаний салат «Чоловіча сльоза»
Таку назву не випадково. Тому, що після того, як тарілка спорожніє, чоловіки дуже шкодують, що салат закінчився, і зі сльозами на очах будуть просити добавку. Це жарт, звичайно, але краще відразу робіть подвійну порцію.
Складові:
- 0,5 кг курячої грудки (подвійна);
- 150 г моркви по-корейськи;
- 1 баночка консервованих грибочків (білих, печериць, опеньків);
- 2 мариновані огірки;
- 150 г твердого сиру;
- 1 яйце або краще 2 шт .;
- 2 цибулини;
- майонез.
- Рослинна олія, оцет, сіль.
Приготування:
Цибулю порізати півкільцями, посолити і пом’яти руками. Сире куряче філе – довгими брусочками. З’єднати з цибулею, додати 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. соняшникової олії і залишити маринуватися на 1 годину.
Обсмажити на сковороді до готовності. Яйця зварити круто, очистити і порізати.
Огірки тонко порізати.
Всі інгредієнти з’єднати з куркою і цибулею, заправити майонезом.
Цей же салат можна зробити листковим – так відразу розкласти на порції. Послідовність укладання шарів – довільна.
5. Салат «смакота»
Цей рецепт з копченою грудкою і консервованої квасолею і маринованими огірками після першої проби відразу перейде до переліку най-най улюблених.
Складові:
- 300-400 г копченого філе курки;
- 1 банка консервованої червоної квасолі;
- 2 маринованих або солоних огірка (на ваш смак);
- 1 невелика цибулина;
- 1 болгарський перець;
- 2 щільних помідора, краще вершки;
- Пару листів салату, або руколи, або пекінської капусти;
- майонез.
Приготування:
- Цибулю порізати обдати окропом.
- Копчене філе, перець і огірки порізати кубиками, помідори – часточками.
- Злити рідину з квасолі.
- Всі компоненти змішати і заправити майонезом.
6. Салат «Майже Цезар»
Відмінний салат з сухариками з доступних інгредієнтів, за смаком і виглядом нагадує відомий Цезар.
Складові:
- 250 г відвареного, копченого або смаженого курячого філе;
- 100 г пекінської капусти або салату;
- 50 г твердого сиру або пармезану;
- 2 скибки білого хліба або батона;
- 3 зубки часнику;
- рослинне масло для сухариків;
- 5-6 помідорів чері або невеликого розміру;
- Сіль, мелений чорний перець.
Для заправки можна взяти легкий майонез або зробити заправку, як на Цезар.
Приготування:
Хліб порізати на кубики. У сковороді розігріти олію і обсмажити в немає зубочки часнику, порізані навпіл, майже до коричневого кольору, потім часник вийняти і обсмажити сухарики з усіх боків.
Філе (вже відварене, смажене або копчене) порізати великими шматками.
Капусту (салат) порвати на великі шматки, помідори порізати навпіл або на 4 частини.
Змішати інгредієнти, полити заправкою, присипати сухариками і тертим сиром. Салат готовий!
Заправка: змішати 2 ст.л. оливкового масла, 2 ст.л. гірчиці із зернами, 1 сирий жовток і 1 ст.л. лимонного соку, трохи посолити.
Leave a Reply