Прості рецепти салатів з грудкою гуріци



З курячими грудками можна приготувати смачні і різноманітні салати на будь-який смак – з овочами, яйцями, яблуками і селерою.

Салати – відмінне кулінарне винахід! Красиві і ситні, вони готуються швидко, існує величезна кількість варіантів за інгредієнтами і заправкам. Можуть використовуватися в якості закуски і як окреме повноцінне блюдо. Салати з куркою, напевно, найпопулярніші і улюблені.

Сьогодні ми підібрали рецепти салатів з курячою грудкою, які можна приготувати за півгодини, але здивувати рідних і гостей і оригінальним смаком, і апетитним виглядом, і незвичайною подачею.

1. Салат з відвареної грудкою

Прості рецепти салатів з грудкою гуріци

Це, мабуть, найпростіший рецепт салату з грудкою курки, але смачний і корисний.

Складові:

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • 0,5 кг пекінської або молодої капусти;
  • Свіжа зелень кропу;
  • Майонез, сіль, перець;
  • Сухарики (за бажанням).

Приготування:

Курячі грудки попередньо відварити в підсоленій воді зі спеціями і там же залишити до охолодження. Порізати кубиками або брусочками.

Капусту нашаткувати, посолити і добре пом’яти руками. З’єднати капусту і м’ясо, заправити майонезом, при подачі присипати рубаною зеленню.

Додатково можна зробити часникові сухарики і додати їх вже перед подачею.

2. Салат «Вітамінно-білковий»

Прості рецепти салатів з грудкою гуріци

Цей легкий і корисний салат з відвареної грудкою, овочами і яблуком відноситься до фінтес-дієті. Він добре і надовго втамовує голод, але всі продукти трансформуються в енергію, не викликаючи утворення жиру.

Складові:

  • 300 г курячої грудки (половинка);
  • Білокачанна капуста – 200 г;
  • Селера – четвертинка кореня або 2 стебла;
  • Зелені яблука – 1-2 штуки;
  • 1 морквина;
  • 3 ст.л. оливкового масла;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • Насіння кунжуту або кедрові горішки – 1 ст.л .;
  • Сіль – щіпка.

Приготування:

Куряче філе відварити в підсоленій воді, а краще – на пару. Остудити і довільно порізати. Деякі дієтологи рекомендують вручну розібрати на волокна.

Капусту нашаткувати. Підсолити, пом’яти.

Селера, яблука (зі шкіркою) і моркву натерти по-корейськи або на крупній тертці. Стебло селери тонко порізати.

Зробити заправку з олії і лимонного соку, з’єднати всі інгредієнти і присипати кунжутом або горішками.

3. Салат «Калейдоскоп»

Яскравий, річний, легкий салатик. В якості заправки можна взяти майонез, йогурт без добавок, оливкова олія і оцет або біле вино.

Складові:

  • 300 г відвареного курячого філе;
  • 1 огірок;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 цибулина (бажано червоних сортів);
  • Половина банки консервованої кукурудзи;
  • Заправка на вибір.

Приготування:

Всі складові довільно порізати. Лук на 5 хвилин залити окропом, щоб прибрати гіркоту і запах. З кукурудзи злити рідину. Все змішати, заправити за бажанням.

4. Обладнаний салат «Чоловіча сльоза»

Прості рецепти салатів з грудкою гуріци



Таку назву не випадково. Тому, що після того, як тарілка спорожніє, чоловіки дуже шкодують, що салат закінчився, і зі сльозами на очах будуть просити добавку. Це жарт, звичайно, але краще відразу робіть подвійну порцію.

Складові:

  • 0,5 кг курячої грудки (подвійна);
  • 150 г моркви по-корейськи;
  • 1 баночка консервованих грибочків (білих, печериць, опеньків);
  • 2 мариновані огірки;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 яйце або краще 2 шт .;
  • 2 цибулини;
  • майонез.
  • Рослинна олія, оцет, сіль.

Приготування:

Цибулю порізати півкільцями, посолити і пом’яти руками. Сире куряче філе – довгими брусочками. З’єднати з цибулею, додати 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. соняшникової олії і залишити маринуватися на 1 годину.

Обсмажити на сковороді до готовності. Яйця зварити круто, очистити і порізати.

Огірки тонко порізати.

Всі інгредієнти з’єднати з куркою і цибулею, заправити майонезом.

Цей же салат можна зробити листковим – так відразу розкласти на порції. Послідовність укладання шарів – довільна.

5. Салат «смакота»

Прості рецепти салатів з грудкою гуріци


Цей рецепт з копченою грудкою і консервованої квасолею і маринованими огірками після першої проби відразу перейде до переліку най-най улюблених.

Складові:

  • 300-400 г копченого філе курки;
  • 1 банка консервованої червоної квасолі;
  • 2 маринованих або солоних огірка (на ваш смак);
  • 1 невелика цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 щільних помідора, краще вершки;
  • Пару листів салату, або руколи, або пекінської капусти;
  • майонез.

Приготування:

  1. Цибулю порізати обдати окропом.
  2. Копчене філе, перець і огірки порізати кубиками, помідори – часточками.
  3. Злити рідину з квасолі.
  4. Всі компоненти змішати і заправити майонезом.

6. Салат «Майже Цезар»

Прості рецепти салатів з грудкою гуріци

Відмінний салат з сухариками з доступних інгредієнтів, за смаком і виглядом нагадує відомий Цезар.

Складові:

  • 250 г відвареного, копченого або смаженого курячого філе;
  • 100 г пекінської капусти або салату;
  • 50 г твердого сиру або пармезану;
  • 2 скибки білого хліба або батона;
  • 3 зубки часнику;
  • рослинне масло для сухариків;
  • 5-6 помідорів чері або невеликого розміру;
  • Сіль, мелений чорний перець.

Для заправки можна взяти легкий майонез або зробити заправку, як на Цезар.

Приготування:

Хліб порізати на кубики. У сковороді розігріти олію і обсмажити в немає зубочки часнику, порізані навпіл, майже до коричневого кольору, потім часник вийняти і обсмажити сухарики з усіх боків.

Філе (вже відварене, смажене або копчене) порізати великими шматками.

Капусту (салат) порвати на великі шматки, помідори порізати навпіл або на 4 частини.

Змішати інгредієнти, полити заправкою, присипати сухариками і тертим сиром. Салат готовий!

Заправка: змішати 2 ст.л. оливкового масла, 2 ст.л. гірчиці із зернами, 1 сирий жовток і 1 ст.л. лимонного соку, трохи посолити.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*