Абрикосове варення з апельсином – рецепти приготування варення з додаванням лимона способом варіння і сирим, відео



варення з абрикос і апельсинівСолодкі страви завжди улюблені кимось із членів сім’ї. Для таких сластьон обов’язково потрібно приготувати абрикосове варення з апельсином. Воно охоче розходиться відразу після приготування, а також у зимовий період з чаєм. Отриману солодку радість можна з’їсти той же час або законсервувати в банки на зиму. Варення прекрасно зберігається у закупореному вигляді в коморі.

Коли абрикосові дерева дали великий урожай, то буде безглуздо, якщо він пропаде. З яскраво-жовтих плодів можна приготувати компоти, соки, джеми, варення. Різноманіття кулінарних рецептів допоможе виготовити страви з абрикосів. Нижче представлені покрокові описи приготування саме абрикосового варення з додаванням цитрусових плодів.

Корисність абрикос, апельсин і лимона

Три інгредієнти розумно поєднати воєдино, щоб отримати солодкий десерт – абрикосове варення з апельсином і лимоном. Ви знайдете не тільки вітамінізоване блюдо, але і дуже смачне.

Наявність в абрикосах лимонної, яблучної, винної кислот, також вітамінів A, B, C, H, E, P, роблять їх корисним фруктом. Рясне вміст йоду в плоді дозволяє лікувати захворювання щитовидної залози. Завдяки пектину виводяться токсичні речовини. Мікроелементи калій, магній, фосфор та інші нормалізують життєві функції організму.

десерт з абрикос і апельсинівАпельсин, несе в собі вітаміни і корисні мікроелементи, покращує апетит, налагоджує роботу серця, судин, шлунку, кишечника і, в загальному, зміцнює весь організм.

Лимон популярний своїм величезним вмістом вітаміну С. Безліч інших вітамінів, поряд з ним, допомагають організму справлятися з простудними захворюваннями і просто служити профілактичним засобом.

Варення з апельсинів і абрикос (з кісточками)

Даний рецепт абрикосового варення з апельсинами можна варити в три заходи в середньому по 20 хвилин, а є можливість і в один, який займе годину проварки. Обидва варіанти однаково ефективні і гідно збережуть вашу провізію в якісному вигляді.

Етапи приготування:

  1. Стиглі, пружні 3 кг абрикос вимити, розділити на дві половинки і видалити кісточку (не викидати).прибрати кісточки
  2. Два апельсини промити, розрізати на частини і відправити в м’ясорубку разом з шкіркою.подрібнити апельсин


  3. В емальований таз вміщуємо абрикоси і додаємо перемелений цитрус. Зверху додаємо 2 кг цукру, не перемішуємо. Можна таз злегка струсити, щоб цукор розсипався пропорційно по поверхні фруктів. Отриману суміш, з якої буде майбутнє варення з абрикос з апельсином, слід прикрити кришкою або рушником і відставити на кілька годин, зазвичай ця процедура займає 3 години. Все залежить від соковитості абрикос, якщо ви побачите, що виділився сік досить, то 3-х годин можна і не чекати.змішати інгредієнти
  4. Таз з вмістом ставимо на плиту і варимо хвилин 35. При цьому знімаємо піну, тому що її наявність може дати, згодом, цвіль. Проварену масу потрібно відставити на 8-10 годин.проварити варення
  5. Повторюємо процедуру ще двічі. Після третього разу готову гарячу суміш розливаємо по банках і щільно закручуємо. Загорнути в теплу ковдру і чекаємо остигання.готове варення
  6. Приємного споживання!

наданий рецепт варення можна додати ядра кісточок. Блюдо придбає незвичайний смак і насититься додатковим набором вітамінів. Для цього видалені кісточки не викидаються, а акуратно молотком розбивається. Отримані ядерця слід додати в масу при останній варінні.



ядра абрикосових кісточок

Абрикосове варення з апельсинами і лимоном

До звичайного абрикосово-апельсинового варення можна додати і лимон для отримання злегка кислуватого присмаку. Таким чином, вийде дуже смачне варення з абрикос з апельсинами і лимоном. Це блюдо можна виконати двома варіантами: проварити фрукти або залишити в сирому вигляді. Провізія в будь-якому з цих випадків буде добре зберігатися, тому що там є лимон.

Варіант 1. Варення з абрикосів з апельсинами і лимоном (проварене)

Етапи приготування:

  1. Залити стиглі цілі абрикоси (1кг з кісточками) водою і залишити на 2 години.залити абрикоси водою
  2. Злити воду, обсушити за допомогою рушника. Видалити кісточки.почистити абрикоси
  3. Помістити половинки фруктів в миску і засипати 0,9-1 кг цукру. В такому стані абрикоси повинні постояти 12 годин (відставити на ніч).засипати фрукти цукром
  4. Один лимон і апельсин помити, порізати на дрібні частини. Обов’язково прибрати всі кісточки. За бажанням їх можна перемолоти на м’ясорубці або блендері.перемолоти апельсин
  5. Настав час настоявшейся абрикосової масі, в яку слід додавати перемелені цитрусові.
  6. Поставити таз з фруктами на плиту з повільним вогнем і протомитися близько півгодини. Дати охолонути. Після чого знову проварити хвилин 10.варити абрикосове варення
  7. варення Розкласти в дві 0,5 літрові баночки (інгредієнти розраховані саме на це кількість) і, в той же час, щільно закрутити.банки з варенням
  8. Варення з абрикосів з апельсином на зиму з додаванням лимона готово. Приємного чаювання взимку.

Колір готового варення залежить від часу його проведення на вогні: 10 хвилин дають світлий відтінок і рідку консистенцію, від 15-20 хвилин ви отримаєте густий і темний солодкий десерт.

Варіант 2. Варення з апельсинів і абрикос з лимоном (без варіння)

Щоб варення не забродило і довго зберігалося, в число інгредієнтів додають лимонну кислоту або лимон. Сире варення з абрикос і апельсинів не піддається гарячої обробці, а, значить, зберігає всю гаму вітамінів і не змінює смаку.

Етапи приготування:

  1. 2 кг чисто вимитих абрикос видаляють кісточки.підготувати плоди
  2. Ретельно вимиті, один лимон і апельсин, перемолоти за допомогою блендера разом з шкіркою. З ними подрібнити і абрикос.izmизмельчить цитрусові та абрикос
  3. Змішати отримане фруктове пюре з 3 кг цукру.змішати фрукти з цукром
  4. Стерилізувати банки з закручуються кришками.
  5. Розкласти суміш по банках, зверху всипати ложку цукру, щоб уникнути появи плісняви на поверхні при зберіганні. Закрутити.готове варення з абрикос
  6. Варення готове!

Якщо бажаєте отримати варення з пікантною гіркуватістю, апельсинову шкірку і лимонну не потрібно видаляти.

В абрикосове варення з апельсином можна вмістити не тільки лимон, а і лайм, грейпфрут, гаяниму, рангпур, цитрон та інші цитрусові. Яблука, сливи або груші також чудово будуть доповнювати це варення. Тільки при закочуванні на зиму суміші різних інгредієнтів, бажано, вмішати пів чайної ложечки лимонної кислоти з розрахунку на 1 літрову баночку.

Простий рецепт абрикосового варення з апельсином — відео

Читайте також: сушена Диня – ласощі для дорослих і дітей

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*