Літо – чудова пора, яку хочеться запам’ятати надовго. Для того, щоб залишилися спогади, ми заготовляємо соління, варення та інше, наприклад, соус Песто, для якого знадобляться кедрові горіхи. Сьогодні ми обговоримо, як готувати соус Песто з базиліка, рецепт на зиму. Він був придуманий італійцями, за що їм честь і хвала.
Дана добавка зробить абсолютно будь-яку страву неймовірно смачним, ароматним, а в її приготуванні нічого складного немає, так що починайте заготовлювати.
Класичний соус Песто
Що потрібно:
- Одна друга зубчики часнику.
- Трохи зелені – базилік.
- Трошки горіхів кедрових.
- Двісті п’ятнадцять грам масла (оливкової).
- Сік лимона – десять мілілітрів.
Як зробити Песто:
Класичний рецепт Песто з базиліком простіше нікуди. Перед приготуванням рекомендується знайти хороший блендер, так буде зручніше. Вимийте базилікового гілочки і просушіть їх, до речі, стебла можете залишити, щоб додати соусу аромат. Потім потрібно закинути зелень в блендер, туди ж кинути горіхи і часник. Все це потрібно збити, додати половину масла (від зазначеної в інгредієнтах дозування), потім лимонний сік, далі киньте по щіпці перцю і солі. Ще раз проведіть процедуру збивання, поки не буде досягнута необхідна консистенція, при цьому потрібно підливати оливкова олія, якщо знадобиться.
А тепер найважливіше, щоб соус не зіпсувався, потрібно додати крапельку пармезану.
Підготуйте тару, де буде зберігатися Песто з базиліком. Потрібно обдати її окропом і гарненько просушити. Наповніть банки соусом і розрівнявши його поверхню, налийте трохи оливкового масла. Далі банки потрібно закатати і поставити в холодильну камеру соус на зиму з базиліка.
Рецепт соусу Песто з томатами
необхідна:
- Моцарелла (сир) – сто тридцять грамів.
- Трохи в’ялених помідор від семи до дев’яти штук.
- Три зубчики часнику.
- Трохи пармезану – 60 грам.
- Тридцять п’ять грам кедрових горішків.
- Оливкова олія – сто тридцять грамів.
- Чайна ложка бальзамічного оцту.
- Перець чорний, а також мелений і, звичайно, сіль за смаком.
- Потроху зелені, кропу і м’яти – 50 грам того і того.
Як приготувати, рецепт Песто з базиліка:
- Беремо помідори, гарненько промиваємо їх і обробляв, на невеликі шматочки.
- Тепер потрібно взяти зелень і часник, розтерти їх в ступці.
- Потім потрібно додати:
- Кедрові горіхи;
- сир;
- Масло.
- Далі необхідно все це справа як слід перетерти, почергово додаючи кожен продукт зі списку.
- Соус можна вважати готовим, якщо консистенція маси стане однорідною. Тому готуйтеся до того, що процедура буде досить тривалою.
- В кінцевому підсумку потрібно додати оцту, це робить блюдо витонченіше.
- Тепер залишилося розкидати соус по заздалегідь підготовленим банкам і закатати їх. Потім консервація відправляється на зберігання.
Соус Песто зі шпинату
Цього разу будемо готувати без горіхів. Список інгредієнтів:
- Чотириста п’ятдесят грам шпинату.
- Базилік – сто грам.
- Часник (бажано свіжий) – один зубчик.
- Трохи соку лимонного – чайна ложка.
- Трохи пармезану – сорок грам.
- Зовсім трохи оливкового масла – сто мілілітрів.
- Сіль і трошки будь-якого перцю.
Рецепт приготування в домашніх умовах:
- Беремо базилік і шпинат, промиваємо їх листя, після чого віджимають насухо.
- Потім потрібно взяти тертку і натерти на ній сир.
- Всі інші зазначені інгредієнти потрібно скинути в блендер і переробити, поки не вийде щільна, бажано рівна маса.
Італійський соус Песто
Необхідні інгредієнти:
- Чуть-чуть молодого базиліка, потрібно, щоб він був зібраний в Генуї – сто сорок грам.
- Горіхи кедрові смажені – шістдесят грам.
- Тертий сир: «Парміджано Реджано» – сто двадцять грам, а також овечий сир «Пекоріно» або «Фіоре Сардо» – вісімдесят г
- Часникові часточки – 4.
- Оливкова олія холодного віджиму – сто шістдесят грамів.
Як готувати соус Песто на зиму:
- Горіхи, а також часник потрібно розчавити, використовуючи ступку з мармуру.
- Потім посипати цю справу крупною сіллю і додати трішки зелених листочків.
- Всі компоненти слід розтирати в ступці вручну, інакше в блендері вийде не те, колір зіпсується.
- Коли консистенція стане схожою на крем, слід додати сир.
- Тепер заново потрібно все перемішати, використовуючи товкач.
- В закінчення знадобиться влити трохи олії.
Всі надані рецепти дуже смачні і легко готуються, їх заготівля не складе труднощів. Існує ще безліч інших рецептів, наприклад, соус Песто на підливі, але саме ці найдоступніші і смачні.
Leave a Reply