А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?



З таких чудових овочів, як баклажани, можна приготувати що завгодно, все залежить від вашої фантазії. Салати, запіканки, рагу, рулетики і багато іншого. Сьогодні ми розповімо про те, як можна зробити суп з баклажанів з помідорами смачно і швидко.

Урізноманітнити таке блюдо можна іншими компонентами і приправами. Тому пропонуємо вам кілька варіацій домашніх супів з синенькими і помідорами:

  1. Овочевий суп-пюре з острінкой
  2. Суп з куркою і баклажанами
  3. Гостренький рисовий супчик з баклажанами
  4. Гречаний суп з баклажанами
  5. Овочевий крем-суп з баклажанів і кабачків
  6. Суп з м’ясом і баклажанами
  7. Суп з баклажанами, сиром і сметаною з грибним ароматом
  8. Суп з баклажанами, свининою і квасолею

1. Овочевий суп-пюре з острінкой

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Необхідні продукти:

  • Синенькі середнього розміру -400 г.
  • Помідори – 150 г.
  • Цибуля ріпчаста – 150 г.
  • Паприка – за смаком.
  • Морквина – 100 г.
  • Бульйон овочевий – півлітра.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цукор – 1 чайна ложка.
  • Перчик чилі – пів чайної ложки.
  • Будь-яка зелень.
  • Вершки 20-відсоткової жирності – 1/2 склянки.

Почистити цибулю, дрібно нарубати, відправити смажитися на сковороду з рослинним маслом. Очистити моркву, натерти на великій тертці, через 5 хвилин додати до цибулі, готувати ще стільки ж часу.

Залити окропом томати, через пару хвилин злити воду, остудити, зняти шкірку, порізати дрібними кубиками і відправити гаситися в сковорідку до овочів.

Синенькі промити, обрізати непотрібні частини і зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками, підсолити, через чверть години віджати і відправити в загальний «котел». Через кілька хвилин залити цю справу бульйоном, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом десяти хвилин.

За кінцівці блюдо потрібно приправити перцем, притрусити паприкою, підсолити і полити вершками. Потім додати подрібнений часничок і зелень. Якщо в приготуванні були використані кислуваті помідори, можна додати трішки цукру. Через пару хвилин суп потрібно зняти з вогню. Остигнула заготовку перемолоти блендером на кремоподібну масу. Розлити по тарілочках і прикрасити гілочкою кропу або петрушки, додати ложечку сметани.

Такий вітамінізований і дуже смачний овочевий супчик полюблять не лише дорослі, а й діти.

2. Суп з куркою і баклажанами

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Готується такий чудовий супчик дуже легко і швидко, а смак його просто незабутній.

Отже, для цього продукту буде потрібно:

  • Синенькі середнього розміру – 2 плоду.
  • Філе – 2 шматки.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • лаврушка.
  • сіль велика.
  • суміш перців.
  • Пару гілочок кропу і петрушки.

Промити сині, обрізати хвостики, розрізати навпіл. Перекласти в каструльку, залити солоною водою і поставити варитися на середньому вогні десять хвилин після закипання. Дістати овочі, перекласти на тарілку і злегка придавити, щоб вийшов сік.

В окремій металевій ємності відварити подрібнене на кубики куряче м’ясо. У бульйон можна покласти лаврушку, трошки солі і перцю, щоб страва вийшла ароматним. Через п’ятнадцять хвилин кинути в суп очищений і порізаний кубиками картоплю. Потім через стільки ж часу покласти порізаний соломкою солодкий перчик. Поки готується рідка маса, можна приготувати піджарку.

Очистити цибулю, дрібно нашаткувати, почистити моркву, натерти на дрібній тертці.

Спочатку пропассеровать цибулю на сковороді з маслом, потім додати морквяні масу і готувати до тих пір, поки вона не стане м’якою. За кінцівці вкинуть нарізані дрібними кубиками варені синенькі. Готувати соус до моменту появи легкого грибного аромату.

Перекласти піджарку в суп, кинути дрібно посічену зелень, проварити протягом декількох хвилин і зняти з плити. Дати трохи настоятися і можна розливати по тарілочках.

3. Гостренький рисовий супчик з баклажанами

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Це дуже смачне першу страву, яке напевно сподобається гурманам гострої їжі.

Для його приготування знадобиться:

  • Рис – 1/2 склянки.
  • Баклажан середнього розміру – половинка.
  • Солодкі помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – половина голівки.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 6 часточок.
  • Вода – 2 літри.
  • Стручок гіркого перцю.
  • Пару гілочок петрушки, кропу і зерен барбарису.

Почистити цибулю, дрібно посікти ножем. Очистити моркву, нарізати дрібною соломкою. Промити, вирізати плодоніжки у синенькі нарізати такими ж фрагментами.

Обдати окропом томати, залити холодною водою і зняти шкірку, подрібнити. Зрізати хвостик у гострого перчика, вибрати насіння, нарізати півкільцями.

Промити в двох водах рис, потім пересипати в каструльку з водою і поставити варитися на плиту.

Тим часом можна взятися за інші продукти. Пропассеровать на сковорідці з маслом цибулю, потім вкинути до нього морквяний нарізку і готувати до м’якості, не забуваючи періодично помішувати. Наступними будуть баклажани і через п’ять хвилин нарізка з солодкого перцю. Загасити овочі ще сім хвилин. Додати до них томатну масу, готувати до пом’якшення.

За цей час рис вже приготується. Пересипати піджарку в супчик. Закип’ятити його, підсолити, приправити перцем і улюбленими спеціями, покласти подрібнений часничок і зелень. Перемішати, проварити на сильному вогні ще пару хвилин і можна вимикати.

4. Гречаний суп з баклажанами

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?


Необхідні компоненти:

  • Гречка – 80 г.
  • Вода очищена – 2 л.
  • Синенькі, морквина – по 1 шт.
  • Масло соняшнику – для смаження овочів.
  • Часник – 2 зуба.
  • Картопля середнього розміру – 5 шт.
  • Сіль, спеції, зелень.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Перебрати при необхідності крупу, промити в холодній воді. Перекласти в каструльку і залити водою.

Приготувати овочі: промити, зняти шкірку і непотрібні частини. Нарізати кубиками синенькі, морквину і цибулю.

Пропассеровать на сковороді з маслом цибулю, потім додати моркву і через п’ять хвилин баклажани, готувати до пом’якшення овочів. Приправити піджарку сіллю, перцем і спеціями, видавити і кинути часник.



Почистити картоплю, промити, нарізати середніми кубиками і перекласти в воду з гречкою. Коли картопля буде готовий, можна додавати в супчик смажені овочі, перемішати, спробувати на смак. Додати відсутні компоненти, наприклад, сіль або перчик. Покласти в готову страву зелень, проварити ще пару хвилин і можна вимикати вогонь.

Суп з гречкою і баклажанами подається через десять хвилин, після того, як він настоїться.

5. Овочевий крем-суп з баклажанів і кабачків

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Це ароматне, вітамінізоване блюдо можна включити в раціон дієтичного і вегетаріанського харчування. Готується воно швидко, легко і з застосуванням доступних продуктів.

Складові:

  • Баклажан, цукіні, морква – по 1 шт. кожного компонента.
  • Болгарський перчик – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Вода очищена – 1 л.
  • Кубик курячого бульйону.
  • Сіль, спеції.

Обполоснути синенький, вирізати хвостик, порізати дрібно, залити солоною водою, відставити на півгодини, потім віджати.

Видалити плодоніжки у томатів, цукіні і перцю. Порізати овочі на такі ж фрагменти, як і сині. Очистити моркву, натерти на великій тертці. Обдати окропом томати, зняти шкірку, подрібнити.

Поставити на вогонь каструльку з водою, кинути курячий бульйон, довести до кипіння і перекласти в киплячий бульйон всю овочеву нарізку.

Посолити супчик, приправити спеціями, кинути лаврушку, варити до готовності. За кінцівці кинути подрібнену зелень і через пару хвилин зняти з вогню.

Готове гаряче блюдо перемолоти блендером на пюре і можна подавати на стіл. Такий супчик добре поєднується з будь-яким соусом або сметаною.

6. Суп з м’ясом і баклажанами

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Для приготування цього ситного і ароматного страви будуть потрібні наступні компоненти:

  • М’якоть яловичини – 300 г.
  • баклажан.
  • морква.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль, перець чорний горошком, лаврове листя.
  • Вода – 2,5 л.
  • Солодкий болгарський перець червоного кольору – 1 шт.
  • цибулина.
  • Часник – 2 зубки.

Промити м’якоть, нарізати кубиками. Поставити на плиту каструлю з очищеною водою, довести до кипіння. Кинути в киплячу воду м’ясо, підсолити, покласти 4-5 горошин чорного перцю, 1 лист лаврушки. Варити протягом 40 хвилин.

Поки вариться яловичина, можна приступити до приготування інших інгредієнтів. Промити синенький, вирізати непотрібні елементи, порізати кубиками, гарненько посолити і відставити на півгодини. Потім промити нарізку під холодною водою і відкинути на друшляк.

Почистити моркву, картоплю, цибулю і часник, видалити хвостик у перцю, випатрати насіння. Порізати овочі будь-яким зручним способом.

Пропассеровать на сковороді з маслом цибулю, потім покласти моркву, згасити до м’якості, кинути перчик і готувати ще п’ять хвилин.

Перекласти в піджарку порізану кубиками картоплю і готові овочі, варити до готовності картоплі. За кінцівці кинути подрібнений часник і зелень, при необхідності підсолити і покласти улюблені спеції. Зняти з плити через 2-3 хвилини.

Готову страву подається на стіл через чверть години, після того, як настоїться.

7. Суп з баклажанами, сиром і сметаною з грибним ароматом

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Дивовижне і дуже ніжне на смак блюдо напевно сподобається багатьом. Баклажани дуже добре поєднуються з сиром і сметаною. Доповнює таке тріо зелень петрушки і кропу.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажан.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Сметана – 100 мл.
  • Вода – 1,5 л.
  • Бульйонний кубик з грибним смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Суміш подрібненої зелені кропу і петрушки – 1 столова ложка.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.

Промити синенький, вирізати плодоніжки, нарізати дрібними кубиками, залити сольовим розчином і відставити на чверть години. За цей час овоч віддасть всю гіркоту. Після цього його потрібно промити під холодною водою і відкинути на друшляк.

Почистити цибулю, дрібно нашаткувати, пропассеровать на рослинному маслі. Додати до нього очищену і терту на крупній тертці моркву, готувати до м’якості. Потім кинути нарізаний соломкою солодкий перчик, згасити ще 7 хвилин і додати синенькі. Щоб заправка для супчика не підгоріла, в неї потрібно влити 100 мл води.

Очистити часник, пропустити через чеснокодавку. Перемішати гостру масу з дрібно нарубаної зеленню.

Натерти на дрібну тертку охолоджене плавлений сирок, додати сметану і гарненько перемішати. Якщо суміш виходить занадто густий, можна додати трошки теплої водички.

Поставити на плиту каструлю з водою, довести до кипіння. Розкришити грибний кубик і кинути в киплячу воду. Сюди ж покласти очищений і порізаний кубиками картоплю, проварити десять хвилин, кинути піджарку з лука, моркви, перцю і баклажанів, посолити, поперчити, додати пару горошин чорного перцю і 1 лавровий лист. Варити до готовності картоплі. За кінцівці покласти сирно-сметанним масу і гарненько перемішати до її повного розчинення. Кинути в киплячу масу часник із зеленню, розмішати, накрити кришкою і через пару хвилин зняти з вогню. Пікантний супчик з грибним смаком з синенькі готовий.

8. Суп з баклажанами, свининою і квасолею

А ви пробували готувати суп з баклажанів з помідорами та іншими вкусняшками?

Необхідні продукти:

  • Свинина або молода баранина (м’якоть) – 300 г.
  • Баклажан великого розміру.
  • морква.
  • цибулина.
  • Квасоля червона – 100 г.
  • Червоний болгарський перець.
  • Лавровий лист, сіль, перець чорний горошком – за смаком.
  • Кубик курячого бульйону.
  • Вода – 1,5 л.
  • Зелень – за бажанням.

Приготуванням такого супчика необхідно зайнятися заздалегідь, оскільки в його рецептуру входить такий компонент, як квасоля. Її потрібно замочити на ніч. На наступний день залити квасолю водою, підсолити і поставити варитися.

Нарізати м’якоть дрібними шматочками, промити і скласти в іншу ємність, залити водою і поставити на середній вогонь. Розкришити кубик і всипати в киплячу воду, варити протягом півгодини.

Почистити цибулю, моркву і перчик, порізати дрібними шматочками. Обсмажити на маслі спочатку цибулю до карамельного кольору, потім моркву з перчиком до м’якості.

Промити баклажани, порізати дрібно і додати до овочів в сковорідку, тушкувати до готовності.

Якщо квасоля вже готова, її можна перекласти в киплячий бульйон, поварити ще десять хвилин і вкинуть піджарку, проварити протягом п’яти хвилин, кинути зелень і через пару хвилин можна знімати з вогню.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*