Чи варто солити помідори черрі? Так, обов’язково!



Черрі – один з найбільш шанованих сортів помідор. Солодкі, красиві, мініатюрні плоди консервують, солять і подають на стіл в якості закуски до будь-якого м’ясної страви або гарніру.

Сьогодні ми хочемо представити вам рецепти засолювання помідорів чері різними способами. Це прості, доступні й легкі рецепти, які користуються великою популярністю серед багатьох господинь.



1. Засолка смачних черрі на зиму

Чи варто солити помідори черрі? Так, обов' /></div>
</p>
<p>Пікантність і незабутній смак такий закусці надає базилік. Хоча ви можете покласти і будь-яку іншу зелень - на смак черрі будуть такими ж смачними і ніжними.</p>
<p>Необхідні інгредієнти:</p>
<ul>
<li>томати черрі - 2,5 кг;</li>
<li>сіль - 1 десертна ложка;</li>
<li>цукор - 6 чайних ложок без гірки;</li>
<li>базилік - 1 великий пучок;</li>
<li>оцет - 4 чайних ложки.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Відсортувати великі помідори від дрібних. Ті, що по-крупніше залити окропом і дати постояти п'ять хвилин. Потім занурити овочі в холодну воду і зняти шкірку.</p>
<p>Порізати помідори часточками, перекрутити на м'ясорубці.</p>
<p>Додати сіль, цукор, промиті листочки базиліка і поставити варитися на середній вогонь. Проварити заливку п'ять хвилин. За кінцівці додати оцет, перемішати.</p>
<p>Робити таку заготовку на зиму найкраще в літрових баночках. Промити тару з миючим або з содою, потім обдати окропом і просушити.</p>
<p>Скласти в банки дрібні помідори, які були відібрані заздалегідь. Залити овочі окропом і відставити на десять хвилин настоюватися під кришкою.</p>
<p>Злити воду, залити овочі киплячій томатної сумішшю, покрити закаточними кришками і поставити на стерилізацію.</p>
<p>У літрових банках томати потрібно стерилізувати не менше 15 хвилин, підлогу літрові - 10 хвилин. Закатати помідори і після охолодження відправити консервацію в підвал.</p>
<h2>3. Солоні черрі з виноградом</h2>
<p><div style=Чи варто солити помідори черрі? Так, обов' /></div>
</p>
<p>Щоб приготувати таку засолювання, вам буде потрібно:</p>
<ul>
<li>чері - 1 кг;</li>
<li>виноград - 1 кг;</li>
<li>кріп - 1 пучок;</li>
<li>хрін - 3-4 листа.</li>
</ul>
<p>Для заливки об'ємом в 3 л:</p>
<ul>
<li>цукор - 100 г;</li>
<li>сіль - 2 столових ложки;</li>
<li>оцет - 2 столові ложки;</li>
<li>лавровий лист - 4 шт .;</li>
<li>перець чорний - 10 шт.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Обірвати ягоди з виноградних кистей, промити.</p>
<p>Простерилізувати баночки. Промити зелень і листя хрону, покласти на дно банок.</p>
<p>Укласти шар помідорів, потім шар винограду, і так чергувати до самого верху.</p>
<p>Залити овочі з ягодами окропом і дати настоятися під кришкою десять хвилин.</p>
<p>Потім воду потрібно злити, і приготувати на її основі маринад.</p>
<p>У киплячу воду підсипати сіль з цукром, влити оцет. Залити овочі маринадом і закатати.</p>
<h2>4. малосольні помідори без оцту</h2>
<p><div style=Чи варто солити помідори черрі? Так, обов' /></div>
</p>
<p>Це дуже швидка засолювання помідорів чері для якої вам потрібно:</p>
<ul>
<li>томати - 1 кг;</li>
<li>кріп - 1 пучок;</li>
<li>петрушка - 1 пучок;</li>
<li>часник - 6 великих зубків;</li>
<li>сіль - 2 чайних ложки.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Спочатку потрібно очистити часник від лушпиння, промити разом з помідорами і зеленню, просушити.</p>
<p>Другий крок - приготування ароматної суміші для засолювання. Нарізати дрібно зелень, подрібнити через прес часник. Змішати обидва інгредієнта, посипати сіллю, ще раз перемішати.</p>
<p>Присипати ароматної сумішшю томати і гарненько перемішати, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. Томати швидше наситяться смаком зелені і часнику, якщо їх надрізати в області плодоніжки або зробити проколи зубочисткою в декількох місцях.</p>
<p>Перекласти мариновані овочі в поліетиленовий мішечок, зав'язати і кілька разів струсити. Помістити пакет в будь-яку посудину і поставити на ніч у холодильник.</p>
<p>На наступний день таку закуску вже можна буде подавати до столу.</p>
<h2>5. Засолка зелених томатів черрі</h2>
<p><div style=

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*