Ціцібелі рецепт на зиму з цибулею, морквою, болгарським перцем і часником



Багато домогосподарки хочуть взимку урізноманітнити своє меню. Саме для цього деякі займаються приготуванням зимових заготовок. Існують різні рецепти приготування таких консервацій. Досить часто на зиму закочують Ціцібелі.

Даний соус є традиційною стравою грузинської кухні. Він універсальний і тому використовувати його можна з різними стравами. Його часто додають в відбивні, шашлики, котлети і стейки. Закривати таку заготовку рекомендується восени або в кінці літа, коли ціни на продукти трохи знизяться.

класичний рецепт

Для створення Ціцібелі використовуються різні рецепти, але класичний є найбільш поширеним. Для приготування страви за цим рецептом знадобляться такі інгредієнти:

  • 5 кг томатів;
  • три перцю;
  • три головки часнику і цибулі;
  • 150 г солі.

Спочатку необхідно зайнятися підготовкою всіх інгредієнтів. Перш ніж приступити до створення консервації, всі продукти ретельно вимиваються і витираються рушниками. Потім слід нарізати помідори. Якщо томати занадто великі, то їх доведеться розрізати на 5-6 невеликих шматочків.

ціцібелі в банку

Закінчивши з помідорами, можна приступити до підготовки перцю. Спочатку слід видалити з нього все насіння і відрізати хвостик. Після цього він розрізається на дві рівні частини і дрібно шинку. Щоб зробити соус більш гострим, рекомендується використовувати гострий перець.

Також необхідно підготувати часник з цибулею. Ці інгредієнти чистяться і нарізаються на невеликі шматочки. Для створення соусу можна використовувати літній і зимовий часник, але рекомендується купувати зимовий, так як він більш гострий. Однак деякі рецепти використовують тільки літні сорти.

Після підготовки основних інгредієнтів, необхідно перемолоти їх за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки. В результаті повинна вийти однорідна рідка суміш. Її необхідно посолити і ретельно перемішати.



Приготована суміш виливається в каструльку або тазик, ставиться на повільний вогонь і вариться протягом півгодини. При цьому ємність з соусом можна накривати з кришкою, так як вся зайва волога повинна випаруватися. Під час приготування соусу суміш слід періодично перемішувати, щоб вона не підгорає.

Приготований соус розподіляється в невеликі півлітрові стерилізовані банки. Готову консервацію рекомендується зберігати в підвалі, щоб вона довше зберігалася і не псувалася.

З зеленню і морквою

Крім класичного, є й інші рецепти створення соусу. Вони відрізняються інгредієнтами, які використовуються під час приготування. Досить часто при створенні Ціцібелі використовується трохи зелені і моркви.

Для створення закуски знадобляться такі продукти:

  • три головки часнику;
  • чотири морквини;
  • кілограм томатів;
  • 100 г солі;
  • кілограм перцю;
  • зелень.

ціцібелі в банках

Процес приготування починається з підготовки необхідних продуктів. У томатів видаляється плодоніжка і вони промиваються холодною водою. Після цього кожен помідор ріжеться навпіл і відкладається в каструлю. Потім можна приступити до підготовки перцю. Він теж ріжеться на рівні частини і вкладається в каструлю.

Томати з болгарським перцем подрібнюються в м’ясорубці, поміщаються в невелику каструльку і варяться 10 хвилин. Після цього в суміш додається подрібнений часник з морквою. Все це гріється ще 20 хвилин, після чого приготовлена ​​рідина розподіляється в банки. Коли все ємності будуть наповнені соусом, в них додається трохи подрібненої зелені. Потім соус в банках можна перемішати і закрити закаточними кришками.

висновок

Людям, які ніколи не займалися консервацією, досить складно закрити на зиму соус. Рекомендується заздалегідь вивчити всі рецепти для вибору найбільш підходящого рецепта Ціцібелі на зиму.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*