Дуже смачні рецепти як приготувати на зиму лечо з квасолею



Лечо з квасолею на зиму є дуже поширеною заготівлею, яку робить практично кожна домогосподарка. Закрутка з стручкової квасолі використовується як соус або гарнір до страв, приготованих з риби і м’яса.

Самостійно зробити лечо з квасолею на зиму не так вже й легко. Тому рекомендується заздалегідь ознайомитися з тим, як приготувати таку закуску своїми руками.

Основні рекомендації

Для приготування смачного лечо з спаржевої квасолею, слід скористатися основними рекомендаціями:

  • обов’язково промивайте під проточною водою квасоля і всі овочі, які будуть використовуватися для приготування закачування;
  • якщо все боби дуже сухі, то доведеться замочувати їх протягом 10-12 годин;
  • для приготування лечо необхідно використовувати помідори, які були подрібнені за допомогою блендера або м’ясорубки.

спаржева квасоля

класичний рецепт

Існують різні рецепти створення зимових закруток зі стручкової квасолею. Найбільш популярним є класичний рецепт, яким користуються практично всі домогосподарки. Для приготування закуски знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 кг перцю;
  • 700 г квасолі;
  • 5 кг томатів;
  • 500 г цибулі;
  • 200 г цукру;
  • 60 г солі;
  • 120 мл оцту;
  • 400 мл олії.

Для початку необхідно ретельно промити червоні томати. Потім вони пропускаються через м’ясорубку, щоб отримати густувату суміш. З перемелених томатів видаляються залишки шкірки і насіння. Підготувавши помідори, можна приступити до перцю. Спочатку зрізається верхівка перцю, після чого він шаткується на невеликі поздовжні шматочки. Нарізаний перець з перемеленими помідорами додаються в каструлю і нагріваються на газовій плиті до закипання. Через півгодини в суміш додається трохи масла з цукром і сіллю.

Паралельно з цим слід проварити квасоля. Вариться вона не дуже довго – 20-30 хвилин. Потім все розподіляється по банкам, заливається оцтом і закочується. Все закочені банки повинні остигати кілька годин, після чого їх можна перенести в льох.

З морквою

Деякі домогосподарки готують лечо з спаржевої квасолі на зиму з морквою, яка зробить це блюдо смачнішим. При використанні даного рецепта, рекомендується консервувати кольорову квасолю. Вона зробить класичні тони лечо більш насиченими.

Щоб приготувати закачування, знадобляться:



  • 450 г квасолі;
  • п’ять головок цибулі;
  • чотири перцю;
  • 300 мл олії;
  • 70 г солі;
  • дві головки часнику.

Перш ніж приступити до приготування закуски з морквою, доведеться витратити чимало часу на підготовку інгредієнтів. Спочатку потрібно зайнятися замочуванням бобів. Вони повинні вимочувати протягом 10 годин. При цьому кожні кілька годин необхідно замінювати воду. Набрякла квасоля промивається в холодній воді, висипається в каструлю з окропом і вариться півгодини.

Поки будуть варитися боби, можна зайнятися томатами. Вони бланшують, очищаються від шкірки і кришаться на невеликі шматочки. Після цього на кільця нарізається цибуля з перцем. Також не варто забувати і про моркви, яка треться на тертці.

лечо з квасолею в банку

Лук висипається на сковорідку для подальшої обжарювання. Він обсмажується до коричневого кольору, після чого, його слід помістити в окрему миску. Потім, слід обсмажити моркву з помідорами. Не можна смажити їх дуже довго, щоб вони не підгоріли. Тому вони смажаться на середньому нагріві 20 хвилин і висипаються в миску з цибулею. В останню чергу на сковороду викладаються варені боби, які потрібно смажити не довше 15 хвилин.

Всі приготовані інгредієнти перемішуються в мисці і розподіляються в банки.

З баклажанами

Лечо є універсальним блюдом, яке можна постійно вдосконалювати за допомогою різних продуктів. Багато кухаря додають в рецепти закрутки баклажани. Для створення такого лечо знадобляться:

  • кілограм баклажанів;
  • кілограм перцю;
  • 2 кг квасолі;
  • 300 мл оцту;
  • три лаврових листки;
  • 50 г солі;
  • 100 г цукру;
  • 4 кг томатів;
  • 300 мл олії.

банку з лечо та квасолею

Приготування починається з підготовки баклажанів. Для початку їх необхідно очистити від бруду і висушити. Потім вони нарізаються на невеликі колечка товщиною не більше 15 мм. Нарізані овочі викладаються в друшляк, засипаються сіллю і ставляться під гніт. Це робиться, щоб позбутися від гіркоти. Потім вони викладаються на сковорідку і трохи підсмажують до появи рум’яної скоринки.

Закінчивши з баклажанами, приступаємо до підготовки інших компонентів. Морква з квасолею бланшують, а перець очищається від насіння і нарізають кільцями. Після цього підготовлені інгредієнти поміщаються в каструлю. Для створення маринаду в іншу ємність додаються помідори з часником, цукром і оцтом. Все ретельно перемішується і вариться півгодини. Після цього маринад виливається в каструлю і кип’ятити на повільному вогні 25 хвилин. Потім в банки додається запашний перець з лавровим листком і виливається готове лечо.

висновок

Заготовити на зиму квасолеві лечо зможе навіть людина, якій раніше не доводилося цим займатися. Для цього доведеться скористатися тим чи іншим рецептом лечо з квасолею на зиму.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*