Чи знаєте ви, що на огірковому розсолі виходить дуже смачна випічка. Сьогодні ми розповімо про те, як спекти печиво з огіркового розсолу будинку швидко, смачно і доступно. Пропонуємо вам підбірку найкращих рецептур такої випічки домашнього приготування.
Зміст:
- Солоне печиво на огірковому розсолі
- Печиво з огіркового розсолу і майонезу
- Печиво на розсолі від помідорів через м’ясорубку
- Пісне печиво на огірковому розсолі з варенням
1. Солоне печиво на огірковому розсолі
Цей якраз той варіант, коли гості на підході, а часу зовсім обмаль.
Склад продуктів для такого печива дуже простий і неодмінно буде у кожної господині:
- Розсіл огірковий – 250 г.
- Цукор-пісок – 30 г.
- Сода – 10 г.
- Олія соняшникова без запаху – 80 мл.
- Борошно біла – 750-900 г.
Приготування
Змішати в одній глибокій посудині все рідкі продукти, додати цукор, соду в загальний «котел». Перемішати гарненько, щоб вийшла однорідна маса. Потім просіяти над мискою борошно, але не всю відразу. Третю частину сухого компонента необхідно додавати потроху, щоб тісто вийшло м’яким і еластичним, злегка прилипає до рук. Тому, можливо знадобиться пшеничний продукт в неповному обсязі.
Щоб тісто не прилипало до рук і робочої поверхні, в процесі вимішування руки потрібно обмазати маслом і капнути пару крапель на стіл.
Через чверть години, як тісто настоїться, можна приступати до формуванню виробів. А формуються вони дуже легко: відщипнути від тесту невеликий шматочок, скачати в кульку, приплюснути і перекласти на деко з фольгою або пергаментом. Виготовлені власноруч печенюшки можна присипати кунжутом, а в тісто додати кмин або тертий сир, але це за бажанням.
Помістити вироби в духовку на півгодини, включивши середню температуру. Ось і все солоні печеньки після охолодження можна подавати на стіл.
До речі, приготувати такий солоненьке десерт можна не тільки з огіркового розсолу, печиво на розсолі з помідорів виходить таким же смачним і ароматним. Тому, ці продукти взаємозамінні.
2. Печиво з огіркового розсолу і майонезу
Складові:
- Помідорний або огірковий розсіл – 200 г.
- Жирна сметана – 2 столових ложки.
- Майонез – 6 столових ложок.
- Цукор – 120 г.
- Сода харчова – 1 чайна ложка без гірки.
- Олія соняшникова – 140 мл.
- Яйце куряче – 2 шт. (Одне піде на тісто, а друге – для обмазки виробів).
- Борошно пшеничне – 5-6 склянок.
Приготування:
З такої кількості продуктів вийде багато виробів. Тому, для пробного варіанту, ви можете кількість інгредієнтів переполовинити.
Перелити в металеву посудину розсіл, додати сахарок, гарненько розмішати і поставити грітися на плиту на самий маленький вогонь. Через хвилину, розсіл можна зняти з плити і додати в нього соду.
Просіяти борошно і половину пересипати в миску. Зробити посередині поглиблення і влити в нього тонким струменем підігрітий розсіл.
Тепер потрібно збити віночком майонез, сметану і яйце. Збиту однорідну масу перелити в тісто, додати олію і добре вимісити.
Скачати борошняний продукт в кулю і відставити на двадцять хвилин.
Розкачати тісто шаром будь-якої форми товщиною не більше 1 см і видавити за допомогою будь-якого предмета фігурки. Для цього підійде чашка, бокал, стакан або спеціальні формочки для печива.
Припорошити деко борошном. Перекласти на його поверхню виробу і помазати їх зверху збитим яйцем.
Випікати таке печиво найкраще при середній температурі до тих пір, поки воно не підрум’яниться.
Приготувати таку випічку можна і в мультиварці. Чашу змащують олією, потім розкладають на її поверхні виробу, закривають кришку і встановлюють опцію «Випічка» на сорок хвилин.
3. Печиво на розсолі від помідорів через м’ясорубку
Для приготування цієї домашньої, розсипчастою та ароматної випічки потрібно наступний склад продуктів:
- Цукор-пісок – 230 г.
- Розсіл помідорний (огірковий) – 250 г.
- Борошно – 700-800 г.
- Масло соняшнику без аромату – 120 г.
- Розпушувач (сода) – 1 чайна ложка без гірки.
- Яєчний жовток – для обмазки виробів.
Приготування:
З’єднати в одній посудині злегка підігрітий розсіл, цукор і рослинне масло. 1 столову ложку масла необхідно залишити. Воно знадобиться для обмазки рук під час вимішування тесту.
Змішати борошно з розпушувачем, просіяти і додати в рідку масу. Акуратно спочатку за допомогою ложки, потім руками вимісити тісто, обмазуючи руки залишилися соняшниковою олією.
Тісто має двадцять хвилин відпочити, а щоб воно не пересохло його можна накрити мискою або рушником.
Тепер прийшов час для самого цікавого – форміровкі печенек через м’ясорубку. Для таких печенек можна підібрати будь-який ніж, все залежить від того, що ви хочете отримати в кінцевому результаті. Закладайте тісто невеликими порціями в чашу м’ясорубки, і на певному відрізку відокремлюйте вироби ножем.
Перекладіть заготовки на деко, змастити їх збитим жовтком і поставте в духовку пектися. Досить п’ятнадцяти хвилин при температурі 180 градусів, щоб печеньки спекли. Смачного!
4. Пісне печиво на огірковому розсолі з варенням
Складові:
- Борошно біла – 800 г.
- Будь-яке варення – 120 г.
- Цукор – 180 г.
- Масло соняшнику – 180 г.
- Сода або розпушувач – 10 г.
- Свіжовичавлений сік лимона – 1 чайна ложка (можна замінити лимонною кислотою – 1/2 чайної ложки).
- Огірковий розсіл – 180 мл.
Покроковий рецепт приготування
Варення за рецептом бажано брати густе. Змішати його з цукром, потім підлити розсіл і трохи потовкти товкачем.
Після цього влити рослинне масло і вже можна задіяти віночок для збивання рідкої маси. Досить пару хвилин.
Підсипати в миску просіяне борошно, приблизно половину тієї кількості, що потрібно за рецептом, потім додати соду і лимонний сік або кислоту. Акуратно все це перемішати до однорідності.
До речі борошна може знадобитися більше, якщо ви використовуєте рідке варення. У будь-якому випадку тісто не повинно розтікатися, а вийти еластичним і повненьким, як пластилін.
Залишилося розкачати тісто пластом товщиною в 1 см, видавити за допомогою склянки кружечки і перекласти їх на деко, припорошений борошном.
Поставити пектися пісне печиво без яєць в духовку при температурі двісті градусів на двадцять хвилин. Ось і все випічка на огірковому розсолі з варенням готова до дегустації.
Leave a Reply