Готуємо про запас начинку з яблук для зимових пирогів з мінімумом зусиль



З настанням осені починається «яблучний» бум. Цей корисний фрукт вживають в свіжому і печеному вигляді. З нього роблять соки салати, варення та джеми. Але найбільшою популярністю у господинь користуються пироги з яблуками. Домашні яблучні пироги – це щось неймовірно смачне і ароматне. Завдяки доступності цього фрукта в нашій країні, спекти такий пиріг по кишені кожному.

Щоб пироги вийшли «на славу» потрібно зробити смачну начинку. Існують різні рецепти, як можна зробити заготовки з яблук на зиму для пирогів. Повірте, буде дуже смачно!

Найпростіший рецепт з яблук, нарізаних шматочками

Фрукти, заготовлені на зиму за таким рецептом, підійдуть, як для випічки пирогів, шарлотки, так і для вживання в чистому вигляді. Вони відмінно зберігають смакові якості свіжих яблук і не втрачають свій вигляд. До того ж використовувати для такого консервування можна яблука будь-якого сорту. У будь-якому випадку вони залишаться цілими і не переваряться в пюре.

Яблуко ділять на чотири частини, видаляють серединку, плодоніжки і зрізають частини з червоточинами. Після цього їх потрібно подрібнити на кубики, приблизно такого ж розміру, як начинка для випічки. На два кілограми яблук знадобиться чотириста грамів цукрового піску.

Подрібнені яблука засипають цукром і відставляють на годину. За цей час фрукти повинні пустити сік. Після цього сиру заготовку ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і накладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. Закриваємо ємності щільними кришками, даємо охолонути і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Відмінний рецепт фруктової заготовки для пирогів без кипіння

Готуємо про запас начинку з яблук для зимових пирогів з мінімумом зусиль
  • Для приготування знадобляться плоди м’яких і солодких сортів – білий налив, антонівка, штріфель, макінтош, шафран і подібні.
  • Плоди, очищені від насіння, натираємо на крупну тертку. Також їх можна подрібнити ножем, правда, на це піде більше часу.
  • Натерті яблука посипаємо цукром за смаком, ретельно перемішуємо і щільно укладаємо в банки доверху, залишивши 1-2 см від верху. Потім стерилізуємо тридцять хвилин, закочує і укутуємо, чекаючи поки вони охолонуть. Відмінна яблучна заготівля для пирогів, з дивовижним ароматом і смаковими якостями свіжих плодів.
  • Можна відразу додати корицю, але, все-таки, краще це зробити вже в процесі приготування пирога або пиріжків-бомб – це найкраща заготовка для цієї мети.

Дуже цікавий рецепт яблучної заготовки на зиму – бланшірованние часточки

Це короткочасна обробка фруктів окропом, після якої зберігаються всі корисні властивості, ніж при тривалому варінні. Подрібнені фрукти, заливають окропом і залишають в такому стані на п’ять хвилин. По закінченню цього часу яблука опускають в холодну воду, поки вони охолонуть.



Подрібнені плоди розкладають по банках, заливають окропом і стерилізують протягом п’ятнадцяти хвилин. Таку заготовку можна навіть не закочувати, головне зберігати її в прохолодному приміщенні. Вона підійде для будь-якої випічки, її можна просто їсти.

Заготовки без цукру

Існує безліч рецептів для приготування такої заготовки без цукру. Пропонуємо вашій увазі один з них – рецепт яблучної заготовки для пирогів з лимоном. Для цього знадобиться один кілограм яблук і половинка лимона.

Готуємо про запас начинку з яблук для зимових пирогів з мінімумом зусиль

Чисті яблука очищаємо від пошкоджених місць, видаляємо насіння і ріжемо на шматочки. Нарізані фрукти укладаємо в каструлю або сковороду, трошки поливаємо водою і доводимо до кипіння. До речі проварити фруктову нарізку можна і в мультиварці. При бажанні можна покласти дві-три столові ложки цукру до смаку, хоча за рецептом цей інгредієнт не використовується.

Щоб надати пікантності такої заготівлі, в яблука додаємо дрібку кориці або трохи імбиру. Потім додаємо вичавлений з половинки лимона сік. Варимо на повільному вогні десять хвилин, постійно помішуючи, поки фрукти не стануть м’якими. Час приготування залежить від сорту фруктів, наприклад, білий налив дуже швидко розварюється.

Через десять хвилин укладаємо яблука в чисті ємності, щільно закручуємо кришками, вкутуємо і залишаємо остигати.

Ароматні і смакові добавки до яблук

Рецепти приготування пікантною яблучної заготовки для пирогів на зиму включають різні ароматні добавки. Крім кориці і лимона до яблук додають ванілін, цедру апельсина і інші інгредієнти, які додадуть такій заготівлі аромат і незабутній смак.

Спечені в духовці пироги з такою начинкою – дивовижні ласощі, якій можна насолоджуватися всю зиму.

Марина Макарова

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*