Оладки – чудовий сніданок, який люблять і дорослі і діти. До того ж готується такий продукт з рідкого тесту легко і швидко. Сьогодні ми розповімо, як приготувати пишні аладушкі рецепти на кефірі, представлені нижче складуть добірку найкращих страв у вашій родині.
1. Оладки на кислому молоці
Зробити пишні і ароматні оладки за цим рецептом можна з наступних інгредієнтів:
- кефір (кисле молоко) – 0,5 л;
- борошно біла – 1 склянка;
- яйця – 2 шт .;
- сіль, цукор – на свій смак;
- сода – 0,5 чайної ложки;
- масло рослинне без запаху.
приготування:
У глибоку миску вбити яйця, додати сіль, цукор, збити виделкою або вінчиком пару хвилин. Потім влити кисле молоко, перемішати, посипати содою, ще раз перемішати.
Тепер прийшов час додавання борошна. Спочатку її потрібно просіяти, потім невеликими порціями підсипати в тісто, постійно помішуючи. Тісто має вийти без грудок і однорідним.
Налити в сковороду масло, поставити на середній вогонь. Щоб оладки вийшли пишними, їх потрібно смажити саме на середньому вогні. Для зручності рідке тісто можна набирати столовою ложкою.
Такі оладки відмінно поєднуються з медом, варенням, сметаною і чашкою гарячого чаю або кави.
2. Оладки бісквітні з ягодами
Дуже смачний, легкий і корисний десерт до чаю або кави. Щоб приготувати такі оладки вам буде потрібно:
- цукор – 1 склянка;
- борошно пшеничне – 1 склянка;
- яйця – 4 шт .;
- сіль – пару пучок;
- мікс з ягід – 1 стакан (малина, смородина, чорниця);
- крохмаль картопляний – 2 столових ложки;
- масло рослинне для смаження.
приготування:
Оскільки бісквітні оладки готуються під кришкою, вам буде потрібно сковорода з якісним покриттям і кришкою.
Насамперед потрібно промити ягідки, потім відкинути їх на друшляк, щоб стекли залишки води і соку.
Технологія приготування тіста трохи інша, ніж у класичного бісквіта. Відокремити білки від жовтків. Збити білки до пишної піни, потім жовтки з цукром до отримання світло-жовтої пухкої маси.
Невеликими порціями додати збитий жовток до білка, не перестаючи збивати. Потім підсипати просіяне борошно в декілька заходів. Цього разу міксер потрібно відставити і озброїтися ложкою. Перемішувати потрібно дуже акуратно, щоб збиті білки з жовтками не осіли.
Обваляти ягідки в крохмалі, покласти в тісто, ще раз акуратно перемішати. Розігріти гарненько сковороду, додати столову ложку рослинної олії і обсмажити на ньому бісквітні оладки. Спочатку з одного боку – 20 секунд, потім з іншого боку. Набирати тісто краще потроху, так його буде легше перевертати.
Смажити оладки потрібно на маленькому вогні і тільки під кришкою, інакше вони як треба не пропекутся.
Готові аладушкі перекласти на тарілку, посипати ягідками і полити сметаною.
3. Млинці царські
Дуже смачний рецепт приготування млинців по-царськи вам неодмінно слід випробувати.
Для цього вам буде потрібно:
- масло вершкове – 200 г;
- яйця – 6-8 шт .;
- цукор – 250 г;
- борошно біла – 100 г;
- густі вершки – 500 г;
- цукрова пудра на посипання;
- лимонний сік, варення – за смаком.
приготування:
Перекласти вершкове масло на сковороду, поставити на самий маленький вогонь, розтопити. Відокремити жовтки від білків. Перемішати жовтки з цукром, додати до масла.
Перелити в каструльку 1,5 склянки вершків, додати борошно невеликими порціями. Розмішати цю масу до однорідності, поставити на плиту і довести до кипіння. Має вийти в міру густе млинцеве тісто. Винести на холод, і в процесі охолодження його потрібно кілька разів перешкодити.
Як тільки тісто охолоне, додати до нього желтково-масляну суміш, а також вершки, збиті на піну. Акуратно перемішати все дерев’яною лопаткою.
Піч царські млинці потрібно на невеликій по діаметру сковорідці і тільки з одного боку, не перевертаючи. Щоб млинці пропеклися як треба, вогонь в процесі випікання потрібно зменшити на мінімум.
Кожен млинець можна пересипати цукром, скропити лимонним соком і змастити тонким шаром варення. Дуже смачний десерт стане чудовим сніданком для всієї родини.
Leave a Reply