Для отримання вітамінного напою в домашніх умовах, можна приготувати грушевий сік на зиму через соковижималку, рецепт якого досить простий і невибагливий. Ще недавно груші не так часто використовували в консервуванні, поки не вивели багато сортів цього чудового фрукта. Тепер робити заготовки можна не тільки влітку, але і пізньої осені.
Важливість груші в раціоні харчування
Рясне вміст фолієвої кислоти в грушах ставить їх на першу сходинку серед корисних плодів, позитивно впливають на кровотворення. Завдяки такому компоненту, грушу рекомендують їсти вагітним і дітям. Також цей плід багатий йодом і калієм. Наявність таких складових змушує серце раціонально працювати і стабільно функціонувати кровеноснососудистую систему. Груша надає позитивну дію при розладі кишечнику і відмінно позначається на загальній роботі травлення. З’ївши грушу, можна позбавитися від сильних болів при гастриті, печії, холециститі і подібного.
Різні рецепти грушевого соку на зиму через соковижималку дозволять вам насолодитися корисними речовинами в холодну пору року. Природно, свіжовичавлений сік з груші набагато смачніше і сприятливо, але щодня його вживати немає можливості. Заготовки такого сиропу краще робити своїми руками в домашніх умовах, адже за якість магазинного товару вже ніхто не відповідає. До того ж, сік з прилавка напханий консервантами і добавками, які не всім підходять. Ті, хто захоче поправити своє здоров’я грушевим магазинним соком, можуть навіть завдати собі шкоди.
Про грушевому соку і його приготуванні
Приготований власними руками грушевий сік у домашніх умовах на зиму підтримує організм у потрібному ритмі, задає настрій, поліпшує загальний стан. Компот і сік з груш можна пити як антибіотик, адже цей фрукт містить арбутин з відновлюючими здібностями. Отримати і законсервувати сік можна з м’якоттю і в чистому вигляді. Корисні складові в обох випадках зберігаються. Рецепти закочування грушевого соку на зиму досить різноманітні, а основні з них представлені нижче. Для створення провізій необхідні наступні кухонні приналежності: соковарка або соковижималка, ніж, каструля емальована, металеве сито, давилка. Підбір сорту груші також має неабияке значення. Якщо у вас з’явився вільний час для консервації влітку, то до ваших послуг: річний Вільямс, Улюблена клаппа, Бере Жиффар, Жовта річна. Осінній сезон пропонує вам сорти: Листопадовий, Мічурінська красуня, Ларинський, Червонобока. Грушевий сік ближче до зими можна отримати з Конференції і Северянки. Всі сорти прекрасно піддаються гарячій обробці і невибагливо ведуть себе в процесі консервації.
З 1 кг культурного сорту груш виходить 0,6 літрів соку, а з 1 кг дикорослого – 0,5 літра.
Сік з груші на зиму через соковижималку зі стерилізацією
Процес приготування:
- Груші вимити, очистити і розрізати на частини.
- Помістити фрукти в соковижималку і отримати сік.
- отриманий напій Розлити по банках і стерилізувати 20 хвилин.
- Закупорити і готово!
Сік з груші на зиму через соковижималку без стерилізації
Процес приготування:
- Вимиті груші розрізати на часточки.
- Отримати сік за допомогою соковижималки.
- Закип’ятити отриману рідина в каструлі і варити 10 хвилин, знімаючи піну.
- киплячий сироп Розлити по пляшках і закрутити кришками.
Сік з груші на зиму через м’ясорубку
Рецепти через соковижималку грушевого соку на зиму є найбільш легкими і доступними, але не всі можуть дозволити собі придбати дорогий апарат. Для цього існують старовинні методи отримання соку, причому сік виходить незрівнянно насиченим і смачним.
Процес приготування.
- Очищені від кісточок груші перемолоти на м’ясорубці.
- Фільтрувати за допомогою сита і дерев’яного преса або ж отриману кашку покласти в марлю, складену вдвічі і здавлювати руками.
- Варити отриманий грушевої сік протягом 15 хвилин. Розлити в банки і закрутити. Стерилізувати невареный сік в банках також можна. Результат не зміниться.
- Приємного споживання.
Сік з груш для нетривалого зберігання
Процес приготування:
- Видалити серцевину з 1 кг плодів, порізати на частини
- Викласти на дно каструлі і засипати 300 г цукру. Залишити на добу для виділення соку. По закінченню відведеного часу, отриману суміш проварюють.
- Дають охолонути і проштовхують через сито. Потім знову кип’ятять і розливають у банки, закупорюють. Отриманий грушевий сік містить м’якоть і зберігається до 2-х місяців, який, бажано, зберігати в холодильнику або льосі.
- Сік готовий до прийому.
Грушевий сік в соковарці
Процес приготування:
- Груші помити і видалити серцевину. Великі груші розділити на частини, шкірку видаляти не варто.
- Недоспелые або кислуваті плоди можна розбавити цукром за смаком.
- Підготувати соковарку до роботи. Для цього нижній ярус потрібно заповнити очищеною водою. Вставити ємність для майбутнього соку і на верх встановити полку з грушами. Поставити апарат на плиту і чекати отримання соку хвилин через 25.
- По закінченню години сік, за ідеєю, буде готовий. Можна вимкнути соковарку.
- Нацеженную грушеву рідина розмістити в каструлі і закип’ятити. Додати 1 столову ложку цукру.
- Після закипання вмісту, розлити по заздалегідь простерилизованным, баночках. Приємного апетиту!
Отримання соку з соковарки – це тривалий процес, для якого слід виділити півдня. Рідина з крана буде виділятися поступово дрібними порціями.
Для бажаючих розбавити грушевий смак іншими фруктами, надається покроковий опис нижче. У цьому рецепті можна зрозуміти, як зробити грушевий сік з яблучним. Яблуко можна замінити іншими фруктами, і навіть використовувати ягоди (малину) або овочі (морква). За такого варіанту поєднується не тільки смак, але і виходить комплекс вітамінів в одній склянці.
Сік з груш і яблук на зиму
Процес приготування:
- Яблука і груші вимити, вийняти серцевину.
- Залити півкаструлі водою і решту заповнити фруктами. Варити на повільному вогні. За бажанням додати цукор.
- Після того, як інгредієнти зварилися, дати їм охолонути. Потім пропустити через металеве сито, щоб віджати сік.
- Вичавлений сік знову проварити в каструлі 20 хвилин і розлити по банках.
- Вітамінний коктейль готовий.
Що краще соковарка або соковижималка?
Це питання суто індивідуальний. Хтось хоче швидше отримати результат, хтось якісніше. Щоб вибрати необхідний рецепт грушевого соку на зиму через соковижималку або з допомогою соковарки, все ж, слід розглянути деякі характеристики цих двох засобів. Після аналізу переваг і недоліків, кожен соковар зможе вибрати те, що йому ближче до душі.
Грушевий сік за рецептом дідів — відео
Читайте також: Рецепти фруктів на зиму: консервування груш у власному соку
Leave a Reply