Грушевий сік на зиму через соковижималку – рецепти приготування в домашніх умовах, відео



сік з грушіДля отримання вітамінного напою в домашніх умовах, можна приготувати грушевий сік на зиму через соковижималку, рецепт якого досить простий і невибагливий. Ще недавно груші не так часто використовували в консервуванні, поки не вивели багато сортів цього чудового фрукта. Тепер робити заготовки можна не тільки влітку, але і пізньої осені.

Важливість груші в раціоні харчування

смачний вітамінний сікРясне вміст фолієвої кислоти в грушах ставить їх на першу сходинку серед корисних плодів, позитивно впливають на кровотворення. Завдяки такому компоненту, грушу рекомендують їсти вагітним і дітям. Також цей плід багатий йодом і калієм. Наявність таких складових змушує серце раціонально працювати і стабільно функціонувати кровеноснососудистую систему. Груша надає позитивну дію при розладі кишечнику і відмінно позначається на загальній роботі травлення. З’ївши грушу, можна позбавитися від сильних болів при гастриті, печії, холециститі і подібного.

Різні рецепти грушевого соку на зиму через соковижималку дозволять вам насолодитися корисними речовинами в холодну пору року. Природно, свіжовичавлений сік з груші набагато смачніше і сприятливо, але щодня його вживати немає можливості. Заготовки такого сиропу краще робити своїми руками в домашніх умовах, адже за якість магазинного товару вже ніхто не відповідає. До того ж, сік з прилавка напханий консервантами і добавками, які не всім підходять. Ті, хто захоче поправити своє здоров’я грушевим магазинним соком, можуть навіть завдати собі шкоди.

Про грушевому соку і його приготуванні

Приготований власними руками грушевий сік у домашніх умовах на зиму підтримує організм у потрібному ритмі, задає настрій, поліпшує загальний стан. Компот і сік з груш можна пити як антибіотик, адже цей фрукт містить арбутин з відновлюючими здібностями. Отримати і законсервувати сік можна з м’якоттю і в чистому вигляді. Корисні складові в обох випадках зберігаються. Рецепти закочування грушевого соку на зиму досить різноманітні, а основні з них представлені нижче. Для створення провізій необхідні наступні кухонні приналежності: соковарка або соковижималка, ніж, каструля емальована, металеве сито, давилка. Підбір сорту груші також має неабияке значення. Якщо у вас з’явився вільний час для консервації влітку, то до ваших послуг: річний Вільямс, Улюблена клаппа, Бере Жиффар, Жовта річна. Осінній сезон пропонує вам сорти: Листопадовий, Мічурінська красуня, Ларинський, Червонобока. Грушевий сік ближче до зими можна отримати з Конференції і Северянки. Всі сорти прекрасно піддаються гарячій обробці і невибагливо ведуть себе в процесі консервації.

З 1 кг культурного сорту груш виходить 0,6 літрів соку, а з 1 кг дикорослого – 0,5 літра.

Сік з груші на зиму через соковижималку зі стерилізацією

Процес приготування:

  1. Груші вимити, очистити і розрізати на частини.миємо й ріжемо груші
  2. Помістити фрукти в соковижималку і отримати сік.пропустити через соковижималку


  3. отриманий напій Розлити по банках і стерилізувати 20 хвилин.грушевий сік у банку
  4. Закупорити і готово!

Сік з груші на зиму через соковижималку без стерилізації

Процес приготування:

  1. Вимиті груші розрізати на часточки.
  2. Отримати сік за допомогою соковижималки.сік з соковижималки
  3. Закип’ятити отриману рідина в каструлі і варити 10 хвилин, знімаючи піну.кип'ятимо сік
  4. киплячий сироп Розлити по пляшках і закрутити кришками.

Сік з груші на зиму через м’ясорубку

Рецепти через соковижималку грушевого соку на зиму є найбільш легкими і доступними, але не всі можуть дозволити собі придбати дорогий апарат. Для цього існують старовинні методи отримання соку, причому сік виходить незрівнянно насиченим і смачним.



Процес приготування.

  1. Очищені від кісточок груші перемолоти на м’ясорубці.груші через м'ясорубку
  2. Фільтрувати за допомогою сита і дерев’яного преса або ж отриману кашку покласти в марлю, складену вдвічі і здавлювати руками.густий сік
  3. Варити отриманий грушевої сік протягом 15 хвилин. Розлити в банки і закрутити. Стерилізувати невареный сік в банках також можна. Результат не зміниться.грушеве пюре
  4. Приємного споживання.

Сік з груш для нетривалого зберігання

Процес приготування:

  1. Видалити серцевину з 1 кг плодів, порізати на частини
  2. Викласти на дно каструлі і засипати 300 г цукру. Залишити на добу для виділення соку. По закінченню відведеного часу, отриману суміш проварюють.проварити груші
  3. Дають охолонути і проштовхують через сито. Потім знову кип’ятять і розливають у банки, закупорюють. Отриманий грушевий сік містить м’якоть і зберігається до 2-х місяців, який, бажано, зберігати в холодильнику або льосі.
  4. Сік готовий до прийому.сік готовий до вживання

Грушевий сік в соковарці

Процес приготування:

  1. Груші помити і видалити серцевину. Великі груші розділити на частини, шкірку видаляти не варто.очищені груші
  2. Недоспелые або кислуваті плоди можна розбавити цукром за смаком.додаємо цукор
  3. Підготувати соковарку до роботи. Для цього нижній ярус потрібно заповнити очищеною водою. Вставити ємність для майбутнього соку і на верх встановити полку з грушами. Поставити апарат на плиту і чекати отримання соку хвилин через 25.варимо сік
  4. По закінченню години сік, за ідеєю, буде готовий. Можна вимкнути соковарку.чистий сік з груші
  5. Нацеженную грушеву рідина розмістити в каструлі і закип’ятити. Додати 1 столову ложку цукру.додаємо цукор, сок
  6. Після закипання вмісту, розлити по заздалегідь простерилизованным, баночках. Приємного апетиту!

Отримання соку з соковарки – це тривалий процес, для якого слід виділити півдня. Рідина з крана буде виділятися поступово дрібними порціями.

Для бажаючих розбавити грушевий смак іншими фруктами, надається покроковий опис нижче. У цьому рецепті можна зрозуміти, як зробити грушевий сік з яблучним. Яблуко можна замінити іншими фруктами, і навіть використовувати ягоди (малину) або овочі (морква). За такого варіанту поєднується не тільки смак, але і виходить комплекс вітамінів в одній склянці.

Сік з груш і яблук на зиму

Процес приготування:

  1. Яблука і груші вимити, вийняти серцевину.варимо яблука і груші
  2. Залити півкаструлі водою і решту заповнити фруктами. Варити на повільному вогні. За бажанням додати цукор.
  3. Після того, як інгредієнти зварилися, дати їм охолонути. Потім пропустити через металеве сито, щоб віджати сік.протираємо масу через сито
  4. Вичавлений сік знову проварити в каструлі 20 хвилин і розлити по банках.сік з яблук і груш
  5. Вітамінний коктейль готовий.закриті банки з соком

Що краще соковарка або соковижималка?

соковарка або соковижималкаЦе питання суто індивідуальний. Хтось хоче швидше отримати результат, хтось якісніше. Щоб вибрати необхідний рецепт грушевого соку на зиму через соковижималку або з допомогою соковарки, все ж, слід розглянути деякі характеристики цих двох засобів. Після аналізу переваг і недоліків, кожен соковар зможе вибрати те, що йому ближче до душі.порівняння приладів

Грушевий сік за рецептом дідів — відео

Читайте також: Рецепти фруктів на зиму: консервування груш у власному соку

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*