Десерт, з приємним ароматом на зимовому столі – це, звичайно ж, груші у власному соку. Рецепт на зиму допоможе вам приготувати ці незрівнянні фрукти із збереженням їх солодкого та неперевершеного смаку. Для консервування можна використовувати будь-сорт груші, регулюючи солодкість провізії цукром. Соковиті фрукти у власному соку завершать будь-який святковий стіл або просто порадують своїм смаком без гарніру.
Трохи про груші
Груша досить корисний фрукт. Наявність фолієвої кислоти, йоду, калію, вітаміну С, поживних волокон роблять цей плід незамінним для підтримки працездатності деяких органів людини. Дієтологи настійно рекомендують ввести в меню грушеві плоди, щоб змусити організм працювати в потрібному руслі. Косметологи радять робити маски пюре з груш для тонусу шкіри і насичення її вітамінами.
Популярні рецепти консервування груш у власному соку
Так іноді хочеться з’їсти цілу грушу і відчути її натуральний смак, але це неможливо в зимовий період року. Винахідливі господині, любителі кулінарії і консервації, подбали про те, як зберегти в цілісності цей фрукт з його незвичайним смаком і ароматом. З року в рік, з покоління до покоління передаються рецепти консервування фруктів. І кожне покоління доповнює його своїми особливостями. Нижче надаються найбільш популярні рецепти на зиму груш у власному соку. Ознайомившись з ними, можна підібрати найбільш прийнятну методику.
Груші для заготовок можна підготувати як цілком, так і нарізаними кусками. Смак готових провізій буде трохи відрізнятися. Цілі груші всю смакову гаму збережуть в собі, а нарізні — віддадуть у сироп. Тому вибір за вами, який присмак ви хочете відчути в підсумку.
Груші не рекомендується вживати перед сном, страждають шлунковими захворюваннями.
Груші у власному соку зі стерилізацією без шкірки цілком
Не любителям фруктів з шкіркою – як раз цей рецепт. Також він призначений для людей, які страждають захворюванням – обстіпація і здуття живота, яким краще вживати грушу без шкірки. При консервуванні слід враховувати додатковий час на очищення шкірки, яке піде при підготовці інгредієнтів. Щоб приготувати груші у власному соку, рецепт включає наступні складові: груші, власної персони, 2 їдальні ложки цукру, пів ложки лимонної кислоти. Всі ці інгредієнти розраховані на 1 літрову баночку.
Консервування:
- Щільні, достиглі груші вимити. Якщо на грушах невеликі плями – їх можна зрізати в процесі очищення від шкірки.
- Відокремити шкірку від груші.
- В заздалегідь стерилізовані банки викласти очищені груші не занадто щільно один до одного, щоб вони не зіпсували форму при зберіганні. Плоди укласти на 2/3 банки, це трохи більше половини.
- Всипати лимонну кислоту і цукор в заданих пропорціях. Прикрити кришкою.
- Підготувати каструлю до стерилізації: укласти чисту бавовняну тканину на дно, з метою пошкодження банок по ходу. Поставити склотару на неї каструлю і залити теплою водою так, щоб вода доходила до плічок банок. Стерилізувати протягом 25 хвилин. Груші, потрапили в гарячу середу, починають виділяти сік, який заповнює всю банку, якщо якась частина залишається порожньою, то слід долити відсутній проміжок окропом в кінці стерилізації.
- Вийняти баночки і відразу закрутити кришками. Перевертати і укутувати не варто.
- Грушева провізія готова!
Груші у власному соку без стерилізації цілком з шкіркою
Ті, хто хоче не пропустити жодного витаминчика з диво фрукта, консервують його цілком у шкірці. Адже шкірка груші насичена дубильними речовинами, які сприятливо впливають на слизову кишечника, запобігають запальні процеси та інше. Для консервування знадобляться: 10 груш середньої величини, 200-250 грам цукру, залежить від сорту, щіпка лимонної кислоти за бажанням. Інгредієнти розраховані на трилітрову скляну баночку.
Консервування:
- Груші ретельно миються, адже шкірка також буде консервуватися і вона повинна бути максимально чистою.
- Фрукти викладаються в тару.
- В емальовану каструлю вливають 1-1,5 літра води, розбавляють цукром і кип’ятять. Отриману солодку воду вливають у банку з грушами і дають насититися цим компонентом 10 хвилин. У цей момент сік з груш починається виділятися у воду.
- Потім ароматну грушеву воду зливають назад у каструлю, додають лимонну кислоту і кип’ятять. Киплячий сироп знову вливається в банки і їх закупорюють.
- Перевертають і загортають до наступного дня.
- Консервація завершено!
В трилітрову банку вміщається 1,5 кг малого розміру груш
Груші у власному соку шматками
Отримати десерт готовими шматочками на зимовий стіл допоможе рецепт заготівлі груші у власному соку на зиму нарізаними частинами в домашніх умовах. Смак виходить дуже концентрованим і солодким.
Консервування:
- Очистити шкірку з груш, розрізати на бажану кількість частин, видалити серцевиною з кісточками.
- Простерилізувати скляну тару та кришки.
- Помістити фруктову нарізку в банки до країв. Додати цукор 2 їдальні ложки і лимонну кислоту на кінчику ножа з розрахунку на 1 літрову банку.
- Заготівлю прикрити кришками і поставити стерилізувати в каструлю до тих пір, поки виділений сік не заповнить всю баночку. Якщо соковитість груш не дозволяє заповнити ємність цілком, то слід долити окропу.
- Після закінчення стерилізації, вийняти банки з вмістом і щільно закрутити кришками. Перевернути і обгорнути теплим полотном.
- Солодка заготівля на зиму готова.
Рецепти на зиму стиглих груш у власному соку дозволяють вам насолодитися солодким смаком з відтінком меду і карамелі. Для додання провізії додаткового смаку, заготовку можна додати інші інгредієнти або прянощі. Наприклад, щоб розбавити солодкий смак груш, його можна поєднати з плодами кислих яблук чи слив; кориця додасть заготівлі тонкі нотки пряного аромату; мед внесе консервовані груші квітковий аромат і м’якість.
Читайте також: Груші для Підмосков’я – сорти, які порадують садівника
Leave a Reply