Груші у власному соку – рецепт на зиму без стерилізації і зі стерилізацією, відео



десерт з грушДесерт, з приємним ароматом на зимовому столі – це, звичайно ж, груші у власному соку. Рецепт на зиму допоможе вам приготувати ці незрівнянні фрукти із збереженням їх солодкого та неперевершеного смаку. Для консервування можна використовувати будь-сорт груші, регулюючи солодкість провізії цукром. Соковиті фрукти у власному соку завершать будь-який святковий стіл або просто порадують своїм смаком без гарніру.

Трохи про груші

груша з корицеюГруша досить корисний фрукт. Наявність фолієвої кислоти, йоду, калію, вітаміну С, поживних волокон роблять цей плід незамінним для підтримки працездатності деяких органів людини. Дієтологи настійно рекомендують ввести в меню грушеві плоди, щоб змусити організм працювати в потрібному руслі. Косметологи радять робити маски пюре з груш для тонусу шкіри і насичення її вітамінами.

Популярні рецепти консервування груш у власному соку

запаси на зимуТак іноді хочеться з’їсти цілу грушу і відчути її натуральний смак, але це неможливо в зимовий період року. Винахідливі господині, любителі кулінарії і консервації, подбали про те, як зберегти в цілісності цей фрукт з його незвичайним смаком і ароматом. З року в рік, з покоління до покоління передаються рецепти консервування фруктів. І кожне покоління доповнює його своїми особливостями. Нижче надаються найбільш популярні рецепти на зиму груш у власному соку. Ознайомившись з ними, можна підібрати найбільш прийнятну методику.

Груші для заготовок можна підготувати як цілком, так і нарізаними кусками. Смак готових провізій буде трохи відрізнятися. Цілі груші всю смакову гаму збережуть в собі, а нарізні — віддадуть у сироп. Тому вибір за вами, який присмак ви хочете відчути в підсумку.

Груші не рекомендується вживати перед сном, страждають шлунковими захворюваннями.

Груші у власному соку зі стерилізацією без шкірки цілком

Не любителям фруктів з шкіркою – як раз цей рецепт. Також він призначений для людей, які страждають захворюванням – обстіпація і здуття живота, яким краще вживати грушу без шкірки. При консервуванні слід враховувати додатковий час на очищення шкірки, яке піде при підготовці інгредієнтів. Щоб приготувати груші у власному соку, рецепт включає наступні складові: груші, власної персони, 2 їдальні ложки цукру, пів ложки лимонної кислоти. Всі ці інгредієнти розраховані на 1 літрову баночку.

Консервування:

  1. Щільні, достиглі груші вимити. Якщо на грушах невеликі плями – їх можна зрізати в процесі очищення від шкірки.
  2. Відокремити шкірку від груші.очищаємо шкірку


  3. В заздалегідь стерилізовані банки викласти очищені груші не занадто щільно один до одного, щоб вони не зіпсували форму при зберіганні. Плоди укласти на 2/3 банки, це трохи більше половини.викладаємо порізані груші
  4. Всипати лимонну кислоту і цукор в заданих пропорціях. Прикрити кришкою.
  5. Підготувати каструлю до стерилізації: укласти чисту бавовняну тканину на дно, з метою пошкодження банок по ходу. Поставити склотару на неї каструлю і залити теплою водою так, щоб вода доходила до плічок банок. Стерилізувати протягом 25 хвилин. Груші, потрапили в гарячу середу, починають виділяти сік, який заповнює всю банку, якщо якась частина залишається порожньою, то слід долити відсутній проміжок окропом в кінці стерилізації.стерилізуємо груші
  6. Вийняти баночки і відразу закрутити кришками. Перевертати і укутувати не варто.
  7. Грушева провізія готова!смачні груші на десерт

Груші у власному соку без стерилізації цілком з шкіркою

Ті, хто хоче не пропустити жодного витаминчика з диво фрукта, консервують його цілком у шкірці. Адже шкірка груші насичена дубильними речовинами, які сприятливо впливають на слизову кишечника, запобігають запальні процеси та інше. Для консервування знадобляться: 10 груш середньої величини, 200-250 грам цукру, залежить від сорту, щіпка лимонної кислоти за бажанням. Інгредієнти розраховані на трилітрову скляну баночку.



Консервування:

  1. Груші ретельно миються, адже шкірка також буде консервуватися і вона повинна бути максимально чистою.миємо й чистимо груші
  2. Фрукти викладаються в тару.наповнюємо банки грушами
  3. В емальовану каструлю вливають 1-1,5 літра води, розбавляють цукром і кип’ятять. Отриману солодку воду вливають у банку з грушами і дають насититися цим компонентом 10 хвилин. У цей момент сік з груш починається виділятися у воду.
  4. Потім ароматну грушеву воду зливають назад у каструлю, додають лимонну кислоту і кип’ятять. Киплячий сироп знову вливається в банки і їх закупорюють.сироп для груші
  5. Перевертають і загортають до наступного дня.готова консервація з груші
  6. Консервація завершено!

В трилітрову банку вміщається 1,5 кг малого розміру груш

Груші у власному соку шматками

Отримати десерт готовими шматочками на зимовий стіл допоможе рецепт заготівлі груші у власному соку на зиму нарізаними частинами в домашніх умовах. Смак виходить дуже концентрованим і солодким.

Консервування:

  1. Очистити шкірку з груш, розрізати на бажану кількість частин, видалити серцевиною з кісточками.підготовка груші
  2. Простерилізувати скляну тару та кришки.банку стерилізується
  3. Помістити фруктову нарізку в банки до країв. Додати цукор 2 їдальні ложки і лимонну кислоту на кінчику ножа з розрахунку на 1 літрову банку.
  4. Заготівлю прикрити кришками і поставити стерилізувати в каструлю до тих пір, поки виділений сік не заповнить всю баночку. Якщо соковитість груш не дозволяє заповнити ємність цілком, то слід долити окропу.стерилізуємо десерт з груші
  5. Після закінчення стерилізації, вийняти банки з вмістом і щільно закрутити кришками. Перевернути і обгорнути теплим полотном.
  6. Солодка заготівля на зиму готова.відправляємо на зберігання

Рецепти на зиму стиглих груш у власному соку дозволяють вам насолодитися солодким смаком з відтінком меду і карамелі. Для додання провізії додаткового смаку, заготовку можна додати інші інгредієнти або прянощі. Наприклад, щоб розбавити солодкий смак груш, його можна поєднати з плодами кислих яблук чи слив; кориця додасть заготівлі тонкі нотки пряного аромату; мед внесе консервовані груші квітковий аромат і м’якість.

Читайте також: Груші для Підмосков’я – сорти, які порадують садівника

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*