Короткий опис сорту томату «Поль Робсон» – середньостиглий, високоврожайний, що володіє солодким прекрасним смаком. Даний сорт в першу чергу, відрізняється своїм темно-червоним кольором.
Сорт «Поль Робсон» – продукт російських селекціонерів, незважаючи на іноземне назва. Помідор був виведений санкт-петербурзькими фахівцями і призначений для вирощування в середній смузі Росії. Одним з головних переваг даного сорту, є його надзвичайна насиченість цукрами, амінокислотами, а також багатьма іншими речовинами, які необхідні організму здорової людини.
Багатьма відзначаються його чудові смакові якості. Всякого роду салати виходять відмінними. Дуже добре підходить для використання в стравах, приготування яких передбачає термічну обробку. Ягоди даного сорту мають приємний, але при цьому сильний смак, що дозволяє отримувати задоволення від сирого вживання.
Може бути використаний для всіх видів консервування, але досвідчені городники рекомендують вживати його в свіжому вигляді.
Томат «Поль Робсон» ідеально підходить для довгострокового зберігання і транспортування, що робить його надзвичайно привабливим для підприємців, які вирощують продукцію в великих масштабах.
Опис зовнішнього вигляду
Кущ томата сорту «Поль Робсон» відноситься до індетермінантні типу і має досить високий зріст. Листя на кущі середня кількість, і вони мають темно-зелений колір. Розмір листя, також, є середнім. Стебло середньої товщини.
Помідори маю значний, порівняно з іншими сортами, розмір. Вага плоду може досягати п’ятисот грамів. Розташовуються ягоди по п’ять штук на кожній гілці близько один до одного. М’якоть у плодів щільна, м’ясиста, з середнім вмістом насіння. Шкурка має темно-червоний колір (в деяких джерелах вказується, що шкурка має шоколадний відтінок). Вона дуже щільна, що гарантує відсутність тріщин і деформації плоду.
як вирощувати
Вирощування сорту «Поль Робсон» не вимагає наявності специфічних знань і навичок. Він прекрасно почуває себе як у відкритому грунті, так і в тепличних умовах. Природно, що для отримання максимально можливого врожаю тепличні умови підійдуть найкраще.
У зв’язку з його високим зростом, багатою врожайністю, а також середнім по товщині стеблом, його необхідно підв’язати до опори, щоб уникнути падіння всього куща. Хорошим часом для посіву є середина березня. Розсаду слід здійснювати на глибині, приблизно, двох сантиметрів. Багато практики радять обробити насіння стимуляторами росту, щоб гарантувати сходження на сто відсотків. У другій половині травня саджанці вже можна поміщати в сирої грунт.
Як вже було сказано вище, даний сорт відноситься до середньостиглих і період його дозрівання знаходиться в діапазоні від 115 до 130 днів. Поливати кущ слід помірно, щоб уникнути фітофторозу, який є найпоширенішою причиною загибелі більшості сортів томатів.
Важливо! Ні в якому разі не можна поливати кущ холодною водою. Це погубить рослину.
«Поль Робсон» дуже любить, коли його підгодовують. Добре підходить суміш суперфосфату і сульфату калію. На один квадратний метр слід садити не більше трьох рослин. Більша кількість може вбити всю розсаду.
Формування куща проводиться в два стебла. В один або три не рекомендується. Професіонали радять залишати чотири або п’ять кистей. Більше кущ може не витримати при дозріванні. Також рекомендується проводити ретельну пікіровку. Раз на п’ять днів необхідно проріджувати листя на кущі.
Одним з переваг даного сорту, є його стійкість до всякого роду захворювань. Необхідно стежити за появою симптомів фітофторозу. Якщо упустити момент зараження, то можна виявити, що всю розсаду вже не врятувати і всі зусилля були докладені даремно. Для того, щоб уникнути зараження грибковими або вірусними захворюваннями, потрібно провести профілактичні процедури і обробити кущі спеціальними розчинами, але не перестарайтеся.
Відгуки
Від багатьох, хто садив томати сорту «Поль Робсон», можна почути вкрай позитивні відгуки. У коментарях на різних сайтах виділяють наступні плюси даного сорту:
- Стійкість до захворювань;
- Прекрасний смак;
- Високий імунітет до хвороб;
- Висока врожайність.
Відгуки реальних людей – це найкраща характеристика.
Leave a Reply