Імбирне печиво – рецепти класичного печива з імбиру, з глазур’ю, пряників, відео



імбирне печивоІмбирне печиво з чаєм – чудовий початок дня. Такий кондитерський шедевр готується швидко і просто. Потрібно всього лише змішати інгредієнти в тісто і запекти готові фігурки 8-10 хвилин в духовці. У складі солодкого ласощі імбир, а він славиться своєю корисністю у всіх блюдах і в сирому вигляді. Просто геніальна ідея поєднати солодку кулінарну випічку з корисним коренем. Це оцінили усі ласуни, тому імбирне печиво так міцно закріпилося в списку улюблених рецептів. Нижче будуть приведені декілька покрокових описів з фото виготовлення маленької радості. Серед них можна знайти класичне імбирне печиво, рецепт якого не передбачає додаткових інгредієнтів, а відповідно і додаткових витрат.

смачне і корисне печивоДане зілля популярне тим, що має у своєму складі імбир. Він славиться багатьма позитивними якостями. Завдяки великому переліку вітамінів і мікроелементів, імбир здатний зміцнювати імунітет, нормалізувати травлення, і навіть бути болезаспокійливим засобом. Він не втрачає своїх плюсів у процесі переробки, і всі також корисний навіть в сухому порошковому вигляді. Тому завжди потрібно мати на кухні пакетик перемеленого імбиру, склад якого можна в будь-який момент додати в чай або у тісто.

не Можна вживати страви з імбиром при підвищеній температурі, і запущених формах гастриту і виразки.

Імбирне печиво з корицею

імбирне печиво з корицеюБажаючим спробувати печиво із солодко-пекучим присмаком у склад краще додати корицю. Рецепт з фото покроково імбирного печива з корицею допоможе втілити мрію. На нього піде 2 склянки борошна (обсяг склянки — 150 грам), склянка (такого ж розміру) цукру, куряче 1 яйце, 2 крупненьких імбирних кореня. Додатковими компонентами виступлять сто грам вершкового масла, 1 ч. ложка кондитерського розпушувача, стільки ж кориці і штук 5 гвоздичок.

Приготування:

  1. Імбир очистити від шкірки і натерти на тертці.почистити і натерти імбир


  2. Розчавити гвоздику в ступці. Якщо кориця в паличках, її теж варто подрібнити разом з гвоздикою.у ступці розтерти гвоздику і паличку кориці
  3. Борошно змішати з розпушувачем. Всипати подрібнену гвоздику, імбир і корицю.змішати борошно з розпушувачем
  4. Збити вершкове масло з цукром і яйцем. Додати до борошна, приготувати тісто.замісити тісто з маслом, яйцем, цукром і спеціями
  5. Тісто розкачати в тонкий пласт і вирізати майбутнє печиво за допомогою металевих фігурок.формочкою вирізати фігурки
  6. Викласти фігурки на залізний лист, попередньо змащений маслом. Включити духовку і встановити таймер на 180 градусів. Помістити в неї деко з майбутнім печивом. Піч класичну імбирну солодкість 30 хвилин.

Читайте також: Готуємо пікантне варення з ревеню з апельсином для всієї родини

Рисове борошно в основі імбирного печива

імбирне печиво з рисового борошнаРецепт імбирного печива з рисового борошна рекомендований тим, хто дотримується дієти. На незвичайне печиво знадобиться 100 грам рисового борошна, в яку увійде 2 ст. ложки перетертого або сухого імбиру. Додатковими інгредієнтами тесту виступлять яйце, 50 г фундука, 150 грам (неповний склянку) цукрової пудри, пів ложечки їдальні пекарського порошку.

Приготування:

  1. Яйце з допомогою віночка збити разом з пудрою.збити яйце з цукровою пудрою
  2. Всипати в збиту масу пекарський порошок, перемелений фундук, сухий порошковий імбир і борошно. Змішати.замісити тісто з меленого фундука, порошкового імбиру, борошна і яйця
  3. З отриманого тесту накрутити кульки будь-якого розміру, обкачати їх у цукровій пудрі і розмістити їх на листі, покритому маслом.сформувати печиво і випекти
  4. В розігріту духовку, температура якої вже досягла 180 градусів, відправити лист з майбутнім ласощами. Пекти 10 хвилин.

Глазуроване імбирне печиво



глазуроване імбирне печивоІмбирне печиво з глазур’ю, рецепт з фото якого детально допоможе створити цю солодкість, подобається всім. На нього візьміть 50 грам просіяного борошна і 2 ч. ложки сухого порошкоподібного кореня. Для створення смачного тіста слід приготувати 2 ч. ложки розпушувача, 100 грам вершкового масла, стільки ж грам чорної патоки, 3 ч. ложки соку з лимона, 1 яйце і 2 яєчних білка. Додасть солодощі печінкою 180 грам коричневого цукру і 350 грам цукрової пудри.

Приготування:

  1. Розпушувач поєднати з борошном і грамом солі.з'єднати борошно з розпушувачем і сіллю
  2. Порізати на дрібні шматки, злегка талое масло. Вмішати в нього коричневий цукор, прянощі, яйце, імбир і борошно.з'єднати інгредієнти для печива
  3. Готове тісто розкачати качалкою в 5-ти міліметровий шар. Нарізати його на красиві форми і помістити на покритий маслом металевий лист. Піч хвилин 8.вирізати імбирне печиво викласти на деко
  4. Зробити глазур для імбирного печива з білків 2-х яєць змішаних з соком лимона. Додати в пишну консистенцію цукрову пудру і ретельно збити. Половину глазурі використовувати на печиво, половину використовувати як глазур для прикраси. Її можна нанести на печиво у формі візерунків.

Світло-коричневий колір печива – це ознака готовності.

Імбирне печиво з какао

імбирне печиво з какаоЗнадобиться на шоколадне імбирне печиво 1,5 склянки борошна, що становить приблизно 200 грам. Для виготовлення тіста потрібно запастися 0,5 склянками патоки чорного кольору, 75-100 г масла вершкового, половиною чайної ложки розпушувача і по 1 ч. ложки порошкового кореня, какао, цукру, перемеленої кориці, і гвоздички. Для насичення ароматом візьміть по граму солі, чорного перчика і мускатного горіха.

Приготування:

  1. У металевій каструлі або мисці змішати масло вершкове з патокою і поставити на повільний вогонь до повного розчинення.розтопити вершкове масло з патокою
  2. інгредієнти, що Залишилися, додати в борошно і змішати.змішати борошно з іншими інгредієнтами
  3. Борошняний збір всипати в миску до маслу. Розбити тісто і покласти в холодильник хвилин на 10.готове тісто охолодити
  4. Включити духова шафа з таймером 190 градусів.розігріти духовку
  5. Дістати тісто з холодильника. Зробити з нього красиві кульки і викласти їх на духовий деко, який перед цим був покритий тонким шаром масла. Можна розкачати тісто і надати майбутнім печеньям бажану форму. Відправити в духовку на 8 хвилин.вирізати печиво і випекти
  6. Дістати печиво, насолоджуватися результатом!

Імбирні пряники

імбирні пряникиТісто на імбирні пряники щільне, що дозволяє ліпити з нього багато різних фігурок. На них підготуйте 180 грам борошна, по 1 ч. ложці порошкоподібного кореня і кориці, по 75 грам цукрової пудри і масла, по 2 ст. ложки свіжого меду й патоки, куряче яйце і чверть чайної ложечки соди.

Приготування:

  1. Злегка розтопити масло, і до нього вмістити борошно, сіль, соду, прянощі і збите яйце.м'яке масло змішати з іншими інгредієнтами
  2. Замішане тісто поставити в холодильник хвилин на 50-60.тісто покласти в холодильник
  3. Холодне тісто розкотити в шар 5 мм і вирізати фігурки.спеціальними формочками вирізати печиво
  4. Пекти в духовці протягом 8 хвилин, підтримуючи температуру 180 градусів.

Бажаючим отримати темний колір пряників, потрібно замінити цукрову пудру цукром темного кольору.

Імбирне печиво є не тільки солодким і корисним ласощами, воно може послужити ялинковою прикрасою. Новорічні іграшки з печива робляться так само швидко і легко, як і звичайне імбирне печиво. Приємного апетиту і яскравих свят вам!

Відео-рецепт приготування імбирного тіста

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*