Іспанська річний овочевий суп Гаспачо



Іспанська річний овочевий суп Гаспачо

Прийшла пора приготувати щось сонячне, літнє, по-хулигански темпераментне з пікантно-іспанським шармом і одночасно дешеве, смачне і легке! Спробуйте річний овочевий іспанський суп Гаспачо класичний рецепт якого я пропоную вашій увазі. Це відмінне дієтичне блюдо, яке цілком актуально в літній період.

Історія походження овочевого супу Gazpacho досить різноманітна і загадкова. Деякі стверджують, що цей суп готували погоничі мулів в Іспанії і серед інгредієнтів не було помідорів, інші впевнені, що рецепт цього корисного і досить смачної страви дістався нам у спадок від римлян.

Одне сказано точно, походження Гаспачо датується двома тисячоліттями, а його назва походить від арабського словосполучення "замочений хліб" і пишеться Гаспачо з однією літерою "ч". Батьківщиною справжнього овочевого супу Гаспачо вважається Андалусія і будь-яке інше територіальне приготування має свій власний пікантний смак і особливо вишукані нотки.

Рецепт Gazpacho може зазнавати змін, самим непередбачуваним варіацій і компонуванні. Одне незмінно – овочевий суп не включає до складу картопля, м’ясо або морква, як намагаються іноді модернізувати рецепт наші співвітчизники. При щонайменшій зміні рецептури це буде вже не гаспачо.

Продуктовий склад супу Гаспачо

Іспанська річний овочевий суп Гаспачо

  • 250 грам свіжих помідорів;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • 1 свіжий огірок на 50 грам;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 100 грам білого хліба;
  • 1 шт. перцю чилі або червоний мелений перець за смаком;
  • 1 чайна ложка хересного або бальзамічного оцту;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком.

Для заправки знадобиться дві фіолетових цибулини, червоний болгарський перець, свіжий огірок і гілочка петрушки.

Рецепт приготування овочевого супу Gazpacho

1. Болгарський перець, помідори і огірки очищаємо від шкірки і ріжемо на 4 частини. Виймаємо насіння і серцевину (м’якоть і насіння) за допомогою чайної ложки. Слід після цього порізати ще раз навпіл кожну часточку огірків, перцю і помідорів.



Особливо дрібнити не варто, за нас це зробить блендер. Вливаємо столову ложку соусу Heinz, додаємо по гілочці зелені, очищену цибулю, порізану кільцями, і засипаємо все овочі в блендер, подрібнюємо.

Іспанська річний овочевий суп Гаспачо

Як видалити шкірку з помідорів і перцю?

Робиться це так:

  • в помідорах видаляємо плодоніжки, з протилежного боку робимо хрестоподібний надріз глибиною не більше 1 см. Плоди опускаємо в окріп на 10 секунд, після цього занурюємо в холодну воду (для балансу температур), шкірку акуратно знімаємо з боку надрізу;
  • солодкий перець занурюємо в окріп на 10 секунд і після цього знімаємо шкірку за допомогою ножа – все просто!

Іспанська річний овочевий суп Гаспачо


2. Від батона або білого хліба відрізаємо три товстих шматка і відокремлюємо кірку. Змочуємо водою, віджимають і додаємо в блендер до овочів. подрібнюємо.

Іспанська річний овочевий суп Гаспачо

3. В однорідну масу вливаємо оцет, оливкова олія, солимо і перчимо до смаку.

Іспанська річний овочевий суп Гаспачо

4. Дрібно ріжемо кріп, петрушку і кінзу, додаємо в овочеве пюре і ставимо готовий суп в холодильник на 1 годину. Можна додати лід, якщо гості згорають від нетерпіння випробувати неймовірно смачна страва.

Іспанська річний овочевий суп Гаспачо

Як подавати річний суп Гаспачо?

Подавати Гаспачо слід в широких склянках і до них в окремих тарілках заправку з овочів, нарізаних кубиками 1х1 см. Можна при приготуванні Гаспачо не додавати в блендер хліб, а подати його, нарізаного кубиками 1х1 см, до готового блюда.

Гаспачо може виступати в ролі самостійного блюда, як унікальної закуски до спиртних напоїв або, як варіант, служити дієтичним харчуванням для бажаючих схуднути. Рекомендується таке блюдо спортсменам, так як до складу входить велика кількість вітамінів і поживних речовин.

Buen provecho!

Марина Макарова

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*