Крабові палички складають основу багатьох страв. Цей заморський продукт стали охоче застосовувати і в нашій кулінарії. Помідор крабові палички сир і кукурудза – ідеальне поєднання для будь-якого закусочного салату. Сьогодні ми представимо вашій увазі кілька варіантів такого кулінарного шедевра, яким ви зможете порадувати своїх близьких і гостей.
1. Салат крабовий з томатами і кукурудзою
Цей рецепт досить простий і складається він з доступних для кожного продуктів:
- кукурудза загорнена – 200 г;
- сир російський або голландський – 100 г;
- помідори (обов’язково солодкі і м’ясисті) – 2 шт .;
- охолоджений морепродукт – невелика пачка (200 г);
- майонез – для заправки;
- сіль перець.
приготування:
Відкрити кукурудзу, злити маринад і пересипати зерна в миску. Промиті помідори нарізати кубиками. Відкинути овочі на сито, щоб позбутися від залишків томатного соку, потім перекласти томати в миску з кукурудзою.
Розморожені крабові палички можна нарізати кубиками або пластинками. Як вам більше подобається. Нарізати дрібними кубиками сир. Всі продукти перемішати. Присолити, припорошити перчиком, полити майонезом. Ось і все закусочне і дуже смачне страва готова до поїдання. Для аромату можна додати трохи подрібненої зелені кропу.
2. Салат шарами з морепродуктів з томатами
Святковий салатик за таким рецептом неодмінно сподобається всій вашій родині. Підготуйте для нього такі інгредієнти:
- великі, м’ясисті і солодкі помідори – 2 шт .;
- яйця – 5 шт .;
- морепродукт охолоджений – 200 г;
- сир твердий вершковий – 150 г;
- майонез – 200 г .;
- кукурудза загорнена – 200 г;
- сіль, перець чорний мелений;
- зелень для прикраси.
приготування:
Нарізати палички поздовжніми пластинками. Відварені круто і очищені яйця перетерти на крупній тертці. Нарізати кубиками томати. Злити маринад з кукурудзи.
Всі продукти готові, тепер можна приступати до приготування салату. Для цього знадобиться дрібна тарілка. Її дно можна красиво прикрасити салатним листям.
Наверх салату укласти шар з крабових паличок, змастити майонезом. Потім укласти шар з кукурудзи, обмазати майонезом.
Присипати яєчною масою, зробити майонезну сіточку.
Розкласти помідори, полити рівномірно майонезом. Завершальний шар – посипання з тертого сиру.
Прикрасити таку страву можна часточками томатів, кружечками маслин і листочками свіжої петрушки. Але і це ще не все, таке блюдо вимагає просочення. Помістити салат в холодильну камеру на годинку, і після цього подавати на стіл.
3. Салат «Ніжність» з помідорів з печерицями та крабовими паличками
Це корисне блюдо з зеленню і маслом оливок може стати відмінним сніданком або перекусом перед обідом. Для його приготування знадобляться:
- стиглі томати (звичайні або черрі) – 150 г;
- кукурудза консервована – 100 г;
- гриби – 150 г;
- крабові палички – 100 г;
- зелень кропу – пару гілочок;
- рукола – 50 г;
- салатні листя – 2-3 шт .;
- сир твердий – 50 г;
- оливкова олія – 30 мл;
- сіль перець.
приготування:
Перемити овочі, зелень. Нарізати помідори часточками. Салатні листя порвати шматками, подрібнити зелень кропу. Скласти все в один салатник. Нарізати крабові палички кубиками.
Очистити грибочки, нарізати пластинками і обсмажити на олії до золотистого кольору. Перекласти всі інгредієнти в миску. Посолити, поперчити, полити олією і перемішати. Зверху готову страву присипати дрібно натертим сиром.
4. Часниковий салат з помідорами, крабовими паличками і кукурудзою
Ця страва підійде для любителів гостренького. Необхідні компоненти:
- стиглі томати черрі – 6-7 шт .;
- кукурудза – 100 г;
- крабові палички – 120 г;
- часник – 3 зубки;
- майонез – 150 г;
- солодкий перець – 1 шт .;
- сіль, часник;
- твердий сир – 50 г;
- рукола.
приготування:
Перемити томати, розрізати навпіл. Розморозити крабові палички, нарізати косими пластинками. Злити воду з кукурудзи. Обполоснути рукколу. Випатрати у перцю насіння, нарізати соломкою. Всі продукти змішати в одній ємності.
Додати очищений і пропущений через прес часник. Посипати тертим сиром. Посолити, поперчити. Полити майонезом, перемішати. Ароматний салатик готовий до вживання.
5. Салат «Крабові солодощі»
Приготувати це блюдо з цікавою назвою можна з декількох продуктів:
- загорнена кукурудза – 200г;
- охолоджені крабові палички – 250 г;
- рибні консерви (сардина або скумбрія) – 300 г;
- томати середнього розміру – 2 шт .;
- свіжі огірки – 2 шт .;
- курячі яйця – 3 шт .;
- майонез – для заправки.
приготування:
У цьому рецепті потрібно використовувати консерви, приготовлені в олії. Відварені і очищені від шкаралупи яйця дрібно нарізати. Злити масло з консервів, розім’яти виделкою рибу. Нарізати кубиками томати й огірки. Охолоджений морепродукт нарізати кубиками. Таким же способом подрібнити томати.
Скласти всю нарізку в глибоку посудину, додати за смаком майонез і перемішати. Ви можете зробити такий салатик шарами, змащуючи кожен шар майонезом.
6. Салат крабовий з яблуками
Необхідний склад продуктів:
- кукурудза консервована – 100 г;
- крабові палички – 100 г;
- солодке яблуко – 1 шт .;
- томати – 2 шт .;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- сіль перець;
- кріп;
- майонез.
приготування:
Нарізати розморожені палички будь-яким зручним способом. Очистити від шкірки і вибрати серцевину у яблука. Нарізати фрукт соломкою. Томати нарізати кубиками. Нашаткувати півкільцями цибулю. Скласти все в один салатник. Додати кукурудзу, подрібнений кріп, сіль, перець і майонез. Гарненько все перемішати і можна подавати на стіл.
7. Салат «Морський коктейль»
За рахунок різноманітності використовуваних морепродуктів, салатик виходить не тільки смачним, але і дуже ситним.
Склад продуктів:
- кальмари – 2 шт .;
- крабові палки – 200 г;
- кукурудза загорнена – 450 г;
- морська креветка – 20 шт .;
- лимон – 1 шт .;
- огірочки солоні – 2-3 шт .;
- зелень петрушки і кропу;
- сіль перець;
- майонез.
приготування:
Спочатку потрібно відварити кальмари. Остиглий морепродукт очистити від пленочки, нарізати кільцями і полити лимонним соком, щоб м’ясо стало ніжнішим.
Відварити креветку, перекласти до кальмарів. Нарізати пластинками палички, огірки – кубиками. Додати кукурудзу. Все перемішати. Полити блюдо майонезом, посипати дрібно нарізаною зелень, присолити і поперчити за своїм смак і гарненько перемішати.
Leave a Reply