Смородина – дивовижно смачна і корисна ягода, яку використовують господині в якості начинки для різної випічки. Смачний пиріг зі смородиною рецепт якого досить простий, стане справжнім ласощами для всієї родини і гостей. Така випічка сподобається всім і стане яскравою прикрасою на будь-якому святковому столі.
Пропонуємо Вам найсмачніші і прості рецепти приготування порічкових пирогів.
Зміст:
- Пісочний пиріг з червоної смородини з сиром
- Пиріг з чорної смородини на кефірі
- Бісквітний смородиновий пиріг в мультиварці
- Смородиновий пиріг зі сметаною заливкою
Рецепт 1. Пісочний пиріг з червоної смородини з сиром
Дивовижний відкритий пиріг з пісочного тіста і сирно-ягідної начинкою – ароматний і дуже смачний десерт, який можна подавати до чаю.
Інгредієнти на тісто:
- Борошно пшеничне – 300 г.
- Масло вершкове – 170 г.
- Цукровий пісок – 120 г.
- одне яйце.
- Розпушувач тесту – 1 чайна ложка з гіркою.
На начинку:
- Сир знежирений – 450 г.
- Смородина червона – 250 г.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 1/2 склянки.
- Цукровий пісок – 100-120 г.
Процес приготування
- Спочатку потрібно зробити тісто для пирога. З’єднати борошно з розпушувачем і просіяти через сито. Охолоджене масло нарізати дрібними шматочками і додати в суху просіяне масу.
- Перетерти масло з борошном до утворення крихти. Потім підсипати цукор і додати одне яйце.
- Після цього можна приступити до вимішуванню тесту. Продукт повинен вийти еластичним і однорідним. Загорнути тісто в харчову плівку і винести на 40 хвилин в прохолодне місце для вистоювання.
- Тим часом можна приготувати начинку. З’єднати всі продукти для начинки, крім ягід. Збити блендером до однорідності і повного розчинення цукру.
- Очищені від гілочок, промиті і просушені ягоди червоної смородини додати до сирної начинки і акуратно перемішати.
- Охолоджене тісто розкачати круглим пластом. Змастити Пекарській форму вершковим маслом і розкласти на її поверхні тісто так, щоб вийшли невеликі бортики.
- Зверху на тісто вилити сирно-ягідну начинку і поставити випікатися. Час приготування пирога в духовці при температурі 180 градусів становить 45-50 хвилин.
- Іспекшійся сирний пиріг з червоної смородини розрізають на шматочки і подають на стіл остиглим.
Рецепт 2. Пиріг з чорної смородини на кефірі
продукти:
- Кефір або кисле молоко – 200 мл.
- Цукор – 300 г.
- Борошно – 300-350 г.
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1 пакетик.
- Ягоди чорної смородини (свіжої або замороженої) – 1 стакан.
Процес приготування
- З’єднати цукор, яйця і ванілін, збити гарненько блендером. Додати до яєчної маси борошно, розпушувач і кефір. Все добре перемішати, в результаті повинно вийти тісто по густоті сметани.
- Змастити Пекарській форму маслом, засипати приготованими ягодами і залити зверху рідким тестом.
- Час випікання пирога в духовці при температурі 200 градусів становить 35-40 хвилин. Його готовність можна перевірити за допомогою зубочистки.
- Заливний смородиновий пиріг – дивовижна випічка, яка напевно сподобається всім членам сім’ї. Нарізану шматочками пиріг можна подавати на стіл після того, як він охолоне, до чаю або іншому напою.
Рецепт 3. Бісквітний смородиновий пиріг в мультиварці
Перед цією пікантною на смак випічкою з божественним ароматом ніхто не зможе встояти. Час її приготування – 1 година. Кількість інгредієнтів розраховане на 4 порції.
Необхідні продукти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукровий пісок – 1 склянка.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки.
- Ягоди чорної смородини – 200-250 г.
- Розпушувач тесту – 1 чайна ложка з гіркою.
- Масло вершкове – 60 г.
- Манка – 1, 5 столових ложки.
Процес приготування
- Збити яйця міксером на піну, потім підсипати цукор і ванільний цукор, збити ще пару хвилин.
- Змішуємо розпушувач з борошном, просіюємо і підсипає до яєчної маси в декілька заходів. Всі продукти перемішуємо виделкою до однорідності, щоб не було грудочок.
- Включаємо функцію мультиварки «Підігрів» і змащуємо поверхню чаші шматочком масла. Вимикаємо опцію «Підігрів».
- Щоб бісквіт не підгорів, посипаємо ємність для випікання манною крупою, потім викладаємо пергаментний папір і виливаємо на неї рідке тісто. Зверху посипаємо ягодами.
- Включаємо опцію «Випічка» на 45 хвилин. Готовий пиріг дістаємо з чаші. Після того, як він охолоне, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
- Швидкий смородиновий пиріг в мультиварці – відмінне ласощі в домашніх умовах. Для нього можна використовувати різну начинку: з яблук, малини або полуниці.
Рецепт 4. Порічковий пиріг зі сметаною заливкою
Сметанна заливка в поєднанні з ароматними ягодами і пісочним тістом додасть такий випічці чудовий смак.
Інгредієнти для тіста:
- Цукор – 1/2 склянки.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове або маргарин – 100 г.
- Розпушувач тесту – 1 чайна ложка з гіркою.
- Борошно пшеничне – 450 г.
Для заливки:
- Сметана – 1 стакан.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 1 стакан.
- Борошно – 2-3 столові ложки.
- Свіжі ягоди чорної смородини – 250-300 г.
Процес приготування
- Спочатку потрібно зробити тісто. З’єднати яйця з цукром і збити міксером. Додати до цієї маси розтоплений і охолоджений маргарин. Потім підсипати декількома заходами борошно з розпушувачем і вимісити тісто. Готовий продукт повинен бути еластичним і нагадувати структуру м’якого пластиліну.
- Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 40 хвилин. За цей час можна приготувати заливку.
- З’єднати яйця зі сметаною і цукром. Гарненько збити всі продукти міксером. Для аромату можна додати половину чайної ложки ванільного цукру.
- Дістаємо охолоджене тісто з холодильника, розгортаємо круглим пластом і викладаємо на Пекарській форму, змащену маслом. Щоб заливка не вилилася, необхідно зробити невеликі бортики висотою в пару сантиметрів.
- Викладаємо на поверхню тесту смородину, заливаємо її сметаною заливкою і відправляємо випікатися в духовку. Час випікання пирога при температурі 180 градусів становить півгодини.
- Дістаємо з духовки ароматну випічку, даємо їй охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.
Якщо вам сподобалися ці рецепти, поділіться ними зі своїми друзями в сецсетях і підписуйтесь на оновлення блогу, щоб не пропустити наші нові рецепти і статті.
Leave a Reply