Гарячі бутерброди – відмінний варіант швидкого перекушування. Їх можна смажити на сковороді, запікати в мікрохвильовці, але найсмачніші і соковиті гарячі бутерброди виходять в духовці, рецепти яких ми для вас зібрали в цій добірці.
1. Гарячі бутерброди з авокадо і яйцем
Складові:
- 3 курячі яйця;
- 1 стиглий плід авокадо;
- 3 скибочки хліба для тостів або сендвічів;
- 2 великих помідора;
- 1 столова ложка оливкової олії.
Приготування:
Ретельно вимийте авокадо, розріжте його на дві половинки і витягніть кісточку. Використовуючи столову ложку, вишкребіть з «чашечки» всю м’якоть в невелику миску. Посоліть кашку і відкладіть в сторону.
На повільному вогні і ложці оливкового масла підсмажте скибочки хліба, нехай вони покриються хрусткою золотистою скоринкою.
Намажте на готові і остиглі грінки пюре з авокадо.
Розбийте на сковороду яйця і приготуйте з кожного по яєчні. Наріжте вимите помідори на кружечки, викладіть їх рівномірно на бутерброди, а зверху – по підсмаженої яйцю.
Прикрасьте бутерброди зеленню за бажанням, вони готові до столу!
2. Гарячий сирний бутерброд із зеленню і часником
Складові:
- 200 грамів твердого сиру;
- 1 пачка вершкового масла;
- 4 зубчики часнику;
- 1 великий батон білого хліба;
- 4 столові ложки майонезу;
- 1 пучок свіжого зеленого лука;
- 2 столові ложки сметани.
Приготування:
Насамперед натріть сир на крупній тертці в соломку, вимийте ретельно пучок зеленої цибулі і нарубати його кільцями. Змішайте ці продукти зі сметаною і майонезом в невеликій мисці.
Використовуйте масло кімнатної температури, так працювати з ним буде простіше. Перекладіть його в іншу миску і відверніться на часник, який потрібно очистити від лушпиння і розчавити в кашку, додати до масла і змішати в одну пасту.
Хліб нарізуйте уздовж, швидше за все, тільки на дві половинки. Скоринкою повернувши його до низу, покрийте м’якуш двома видами начинки і викладіть на деко.
Підсмажте бутерброди протягом 5 хвилин в духовці або мікрохвильовій печі, головне, щоб вони стали рум’яними або сир розплавився.
Подавайте до столу зі свіжою зеленню!
3. Гарячі бутерброди з сиром і ковбасою
Складові:
- 250 грамів вареної ковбаси;
- 150 грамів твердого сиру;
- 1 батон білого хліба;
- 1 солоний огірочок;
- 1 зубчик часнику
- 2 столові ложки майонезу;
- 1 пучок зелені: кропу або зеленої цибулі.
Приготування:
Використовуючи кухонний тостер, підсмажте скибочки хліба до стану грінок або просто на сковороді і вершковому маслі. Дайте грінками охолонути, тільки тоді натріть їх зубчиком часнику і відкладіть в сторону.
Решта інгредієнти, а саме твердий сир, варену ковбасу і солоний огірок потрібно буде натерти на крупній тертці, щоб вийшла рівна соломка. Змішайте продукти в мисці, потім нарубати туди вимитого зеленого лука і заправте все це майонезом.
Використовуючи столову ложку, покрийте грінки бутербродної сумішшю і підігрійте їх в мікрохвильовці, досить 2-3 хвилин, або потримайте в нагрітій духовці 5-7 хвилин.
Перед подачею прикрасьте бутерброди пір’їнкою зеленої цибулі або іншими травами. Смачного!
4. Гарячі бутерброди з шинкою і помідорами
Складові:
- 1 буханець білого хліба;
- 4 столові ложки аджики;
- 2 столові ложки майонезу;
- 4 помідори;
- 100 грамів плавленого сиру;
- 200 грамів шинки;
- 1 чайна ложка рослинного масла.
Приготування:
Готуйте начинку в великій салатниці по легкому рецептом: потрібно вимити помідори і нарізати їх з шинкою кубиками, засипати в миску і змішати з порцією майонезу і аджики. Наріжте плавлений сир на пластинки.
Покрийте деко фольгою і змастіть рослинною олією, а потім покладіть на нього шматочки хліба. На кожен зі шматочків покладіть по кілька столових ложков помідорно-ковбасної начинки, зверху покладіть по скибочці плавленого сиру.
Помістіть деко в духовку і запікайте, поки сир повністю не розплавиться. Подавайте бутерброди теплими, як закуску або повноцінного страви.
5. Бутерброди з рибою
Такі бутерброди з батона можна робити з малосольной горбушей, консервованої сайра, копченою скумбрією і той готової до вживання рибою.
Складові:
- Багет або житній хліб;
- 150 г риби;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 50 г сиру;
- 2 зубки часнику;
- 2-3 ст.л. майонезу;
- Зелена цибуля.
Приготування:
Яйця відварити круто, остудити, очистити і натерти на тертці. Сир також натерти.
Цибулину подрібнити і до прозорості обсмажити на олії.
Рибу дрібно порізати, змішати з іншими складовими (крім зеленої цибулі та сиру), додати майонез і роздавлений часник, перемішати.
Начинку викласти на скибки хліба, присипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах 12-15 хвилин. Перед подачею присипати зеленою цибулею.
Leave a Reply