Кабачки в ананасовому соку на зиму — дуже смачне ласощі. Крім того, навряд чи хоч хтось зможе зрозуміти, що це саме м’якоть овоча замінює в кулінарному шедеврі шматочки солодкого ананаса. Для приготування страви важливо обрати якісні інгредієнти, запастися терпінням і часом.
Мало хто знає, що для приготування ананасового варення можна використовувати сік екзотичного фрукта і… кабачки! Так-так, ті самі непоказні, але так часто зустрічаються в городах і в магазинах. Звичайно, можна використовувати і самі ананаси, але цей жовтий фрукт має велику ціну на ринку, ніж кабачок, а в певний час року його складно знайти на прилавках магазинів, в той час як великий овоч зустрічається завжди. Крім того, вирощений на грядці власного городу кабачок завжди надійніше привізного з жарких країн ананаса.
Як правильно вибрати якісні інгредієнти?
Для такої страви, як варення з кабачків з ананасовим соком, нам знадобиться небагато інгредієнтів, але самими основними, звичайно ж, є сік ананаса і кабачок. Дізнаємося, як вибрати якісні продукти.
Ананасовий сік
Так як вишукана страва буде зберігатися в коморі як мінімум половину осені, слід вибрати самий якісний сік екзотичного фрукта.
Було б чудово самим вичавити сік з ананаса, але якщо така можливість відсутня, то звернемося до готовим продукциям. Щоб вибрати хороший сік, в першу чергу дивимося на упаковку. Рідина зберігається довше в цілих скляних банках з закритою кришкою, в картонній коробці з фольгою на внутрішній стороні упаковки. Зверніть увагу на склад. Там повинно бути якомога більше натуральних продуктів. Що стосується терміну придатності, то більш природний товар зберігається менше, ніж сік з безліччю добавок.
Кабачок
Саме цей цікавий овоч буде замінювати в нашому кулінарному шедеврі м’якоть ананаса, а значить на якість кабачка варто звернути особливу увагу. Знову ж таки, вирощений на власній грядці овоч надійніше, ніж товар з прилавків магазину, однак і в своєму городі кабачки бувають різні. Так який же вибрати?
Кабачок — це один з малої кількості овочів, які варто вживати до повного дозрівання плоду.
Слід вибирати не найбільші екземпляри. Вага самого підходящого кабачка дорівнює 120 – 230 г, а його довжина повинна бути не менше 11 см і не більше 20 див. Якщо в плоді багато насіння, то можна сміливо сказати, що овоч перезріло.
Зверніть увагу на шкірку. Вона повинна бути тонкою(!) і гладкою. Подряпини, сколи, подряпини і інші пошкодження призведуть до швидкого псування овоча.
Необхідно оглянути товар і за такого фактору, як колір плоду. Жовтувато-зелений, зелено-коричневий, перехід від світлого салатового до темного або ж однотонний колір будь-якого відтінку зеленого говорить про те, що кабачок хороший. Різкі переходи, а також жовті або коричневі плями на шкірці говорять про те, що овоч починає гнити.
Плодоніжка повинна бути зелена, свіжа. Якщо така вже засохла, має темний колір або просто відсутній, то кабачок зрізали давно.
Заготівля кабачків в ананасовому соку на зиму
Коли кабачки обрані, а ананасовий сік вже чекає своєї черги, приходить час приготувати кабачки в ананасовому соку на зиму. Рецепт цього вишуканого, солодкого страви досить простий, а інгредієнти можна дістати в будь-якому продуктовому магазині.
Для ананасів з кабачків в ананасовому соку нам знадобиться:
- кабачки — 2-2.5 кг;
- сік ананаса — 0.5-0.7 літра (в залежності від того, який густоти ви віддаєте перевагу варення);
- цукровий пісок — 1.2-2 склянки;
- лимонна кислота — половина чайної ложки або половинка часточки лимона.
Для більш цікавого смаку можна додати щіпку ванільного цукру, але цей пункт не обов’язковий.
Всі продукти лежать перед господинею і чекають своєї години. І не даремно, адже їм належить стати смачним кулінарним шедевром — варення з кабачків з ананасовим соком. Пора приступати!
Ретельно миємо всі продукти. Ножем (спеціальним або звичайним) зрізаємо з кабачків шкірку. Далі йде досить цікавий крок — нарізка овочів. Ви можете зробити це кружальцями, кубиками, хтось вирізає цікаві фігурки з допомогою спеціальних трафаретів. Дайте волю вашої фантазії, але не забувайте, що ніяких насіння бути не повинно!
Помістіть заготовку в каструлю, засипте цукровим піском і залийте ананасовим соком. Дайте настоятися кілька хвилин, після чого додайте половинку часточки лимона або лимонну кислоту (залежно від того, що ви обрали у своєму рецепті).
Ставимо заготовку на середній вогонь. Після закипання суміші зменшуємо потужність, ставимо варитися на 15-20 хвилин, закривши ємність кришкою. Пам’ятайте, що шматочки повинні бути м’якими і соковитими, а не твердими, тому варити менше не варто, а більше — будь ласка, тільки не перестарайтеся. В іншому випадку кабачки розваряться і будуть більше схожі на кашу, ніж на шматочки ананасів. Кращим варіантом перевірки буде спробувати кулінарний шедевр на смак. Таким же чином будь-яка господиня без зусиль зрозуміє, якщо раптом недосахарила блюдо.
За кілька хвилин до зняття з вогню додайте щіпку-дві ванільного цукру, якщо ви раптом вирішили використовувати цей інгредієнт для додання більш солодкуватого аромату і цікавого смаку.
Побачити, що суміш готова, нам допоможе і її зовнішній вигляд. Шматочки «ананасів» набувають золотистий колір, а варення стає тягучим і густим. Крім того, в процесі приготування не тільки кухню, але і всю квартиру заповнює прекрасний аромат екзотичного фрукта.
Як тільки смачне творіння готове, знімаємо з вогню й даємо охолонути пару-трійку хвилин.
В стерилізовані заздалегідь банки кладемо нарізану на четвертинки часточку лимона, висипаємо щіпку простого цукру або ваніліну. Виливаємо варення з кабачків в ананасовому соку по скляних ємностях, закручуємо кришкою і залишаємо догори дном на ніч.
Краще всього дати настоятися кулінарного шедевру пару днів, щоб кабачок ще більше ввібрав в себе аромат і сік ананаса, а суміш настоялася.
Ось таким незвичайним і шалено смачним творінням можна пригощати і дивувати рідних, знайомих до наступного сезону створення заготовок.
Наш кулінарний шедевр готовий, але як і з чим його подавати? Так як страва є солодким десертом, найчастіше варення з кабачків з ананасовим соком подають просто до чаю. Однак це частування підійде як начинка для млинців, оладок, всіляких булочок. З таким варенням можна спекти пиріг. До речі кажучи, кабачки в ананасовому соку є стравою вегетаріанським, тому його можна їсти і без всього.
Компот з кабачка і ананасового соку
чи Знаєте ви, що крім смачного варення деякі господині готують компот з кабачків в ананасовому соку? Рецепт його простий і легкий, а всі інгредієнти можна без праці знайти на полицях магазинів. Нам знадобляться наступне:
- 1-1.5 кг кабачків;
- 1 літр ананасового соку;
- половина склянки цукрового піску;
- половина чайної ложечки лимонної кислоти;
- апельсин.
Як і в рецепті з варенням, очищаємо і нарізаємо кабачки кружальцями, кубиками, трикутничками або будь-який інший зручною формою. Не забуваємо витягти всі непотрібні насіння. Викладаємо в каструлю, заливаємо ананасовим соком. Далі вичавлюємо сік з апельсина, виливаємо до отримуваної суміші.
Даємо настоятися близько години, після чого засипаємо цукром, лимонною кислотою, ставимо на середній вогонь. Коли заготовка починає закипати, трохи зменшуємо потужність і залишаємо каструлю на 5-10 хвилин.
Після варіння заливаємо компоти в стерилізовані заздалегідь банки, закриваємо кришкою і залишаємо на пару днів. Компот з кабачків з ананасовим соком готовий!
лише два основних і парочка додаткових інгредієнтів допоможуть створити як молодої, так і господині зі стажем дуже смачне блюдо, яке здатне дивувати кожного!
Цікавий рецепт компоту «Ананасные кабачки» — відео
Кабачки як ананаси — відео
Читайте також: Варимо варення з кавунових кірок: рецепти, фото, поради
Leave a Reply