Кілька рецептів маринованого часнику з червоною смородиною на зиму



На городі грядка з озимим часником, в саду кущі смородини? Якщо все це є на присадибній ділянці, пропоную приготувати маринований часник з червоною смородиною. Цілющі властивості цієї заготовки виняткові. Всі компоненти просто напхані корисними для організму речовинами.

користь

Ви тут же почнете стерилізувати банки, як тільки дізнаєтеся, скільки користі приносить маринований часник з червоною смородиною. Читайте і дивуйтеся, що може цей маринований овоч:

  1. Зміцнить серцевий м’яз.
  2. Чи поліпшить роботу нирок і кишечника.
  3. Зміцнить кістки.
  4. Посилить виділення шлункового соку.
  5. Поліпшить згортання крові.
  6. Знищить мікроби.
  7. Зміцнить імунітет.
  8. Допоможе очистити організм від шкідливих речовин.

Перелік значний. Є сенс освоїти деякі рецепти його приготування.

Маринуємо зі смородиною

Плоди червоної смородини будуть виступати в якості основного консерванту, тому обійдемося без оцтової есенції. Почнемо готувати маринований часник з червоною смородиною.

часник зі смородиною

Головки доведеться розібрати на зубчики, очистити від лушпиння, обрізати донця. Часточки на добу залити холодною водою. Ягоди нарвемо разом з гілочками.

На 2 кг зубків потрібно 0,5 кг. Покладемо їх в таз, заллємо холодною водою. Воду кілька разів поміняємо. Відкинемо ягідки на друшляк. Почнемо приготування маринаду.

У каструлю наллємо 1 л води, додамо лимонну кислоту 1 ч. Л. і 3 ст. л. солі. Не потрібно забувати про цукор – його на цей обсяг води потрібно 1 ст. л. Воду доведемо до кипіння. Компоненти розчиняться, маринад готовий, можна маринувати.

Поки готувався маринад, ми встигли:

  1. Помити і стерилізувати банки.
  2. Перебрати ягоди.
  3. Укласти шарами зубчики і смородинові гілочки.

часник в банках

У красиво укладене баночки заливаємо маринад. Банки ставимо на піддон і прикриваємо кришками. Дня 3 з них буде витікати сік – результат квашення. Коли процес бродіння закінчиться, часник маринований герметично закриваємо. Зберігаємо на холоді.

Відокремте ягоди, якщо наявність гілочок в банку з маринадом бентежить.



З імбиром і смородиною

Займемося приготуванням часнику зі смородиною і імбиром. Вийде смачна, пікантна закуска. Під час сезонних застуд вона буде особливо корисна імунітету.

Щоб приготувати закуску, імбиру потрібно небагато: на 0,4 кг ягід і 5 великих головок всього 50 г. Цей рецепт вимагає винного оцту (білого). Потрібно всього 250 мл. На цей обсяг продуктів візьмемо 200 мл води, цукру і великої харчової солі по столовій ложці.

Головки очистимо, розділимо на окремі зубки, помиємо. Смородинки відділимо від гілочок і теж промиємо в декількох змінах води. Готуємо маринад для зубчиків з цукру, води і солі. Доводимо його до кипіння, після чого опускаємо зубки і кип’ятимо ще 5 хвилин, оцет вливаємо в кінці.

Імбир, очищений від шкірки, ділимо на 2 частини. Сировини вистачить на дві невеликі банки. Ділимо ягоди на дві частини, розкладаємо по банках. Імбир відправляємо туди ж. Гарячий маринад з зубками розливаємо поверх. Банки закочує. Зберігаємо в прохолодному місці.

Яблучний оцет і червона смородина – маринад для часнику

Рецепти, в яких основний інгредієнт – часникові головки, дуже різноманітні. Чи можемо приготувати молодий часник в соку червоної смородини. Це буде дуже пікантна закуска. Через червоного смородинового соку блюдо придбає рожевий відтінок.

інгредієнти для часнику

Приготуємо літрові баночки. Очистимо стільки головок, скільки в них може увійти. Щоб лусочки легше чистилися, головки замочимо в теплій воді. Для приготування вичавимо 1 стакан смородинового соку.

Сік вилити в каструлю з водою. Її потрібно 1 л, туди ж додамо 4 столові ложки цукру, оцет яблучний – 100 г, 2 столових ложки кухонної солі. Заливку потрібно довести до кипіння, замаринувати розкладені в літрові банки зубчики.

Кожну банку, перед тим як закатати, потрібно 5 хвилин стерилізувати. Консервовані таким способом овочі зберігати в погребі чи холодильнику.

Обов’язково приготуйте оригінальну закуску – часник на зиму – за допомогою одного з рецептів. Маринований не менше корисний, ніж свіжий. Крім запропонованих варіантів, можна використовувати і інші види заготовок, де замість соку смородини беруть буряк або буряковий сік, різні види оцту і приправи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*