Класичні рецепти мигдалевого печива зі світової кухні



Багато років печиво мигдальне не втрачає своєї популярності і тримає свого покупця. Прилавки магазинів пропонують різноманітні сорти такого виду печива в залежності від рецепту виготовлення. Різні країни мають свої назви печива. Ми пропонуємо мигдальне печиво класичний рецепт в декількох варіаціях.

1. Просте французьке мигдальне печиво

Класичні рецепти мигдалевого печива зі світової кухні

Готуємо мінімальний набір продуктів:

  • 130 грамів подрібненого мигдалю або мигдальної муки;
  • 1,5 ст. цукру;
  • 3 білка курячих яєць;
  • 1/3 ст. борошна пшеничного.

Процес приготування:

У суху ємність висипаємо сухі інгредієнти: мигдаль, цукор. Підготовлені яєчні білки виливаємо в мигдально-цукрову масу. Беремо ложку, віночок або міксер і перемішуємо суміш.

Потім поміщаємо посудину з масою на водяну баню і підігріваємо приблизно до 45 С. Суміш стане густіти. Саме тоді потрібно додати останній четвертий інгредієнт – борошно.

Швидко замішуємо тісто і вирішуємо, як будемо оформляти горіхове печиво. Можна використовувати кондитерський мішок, можна безпосередньо ложкою викладати тісто на папір для випічки, постеленний на деко.

Поки ви формуєте печиво, духовку повинен поступово нагріватися.

Печеться десерт приблизно хвилин 12-15.

Діставши деко з духовки, дайте час десерту охолонути. За цей час можна приготувати чай або каву, додатком до якого сьогодні стане мигдальне печиво. Його калорійність мінімальна в порівнянні з здобним печивом. Тому люди, що піклуються про фігуру, можуть не хвилюватися, а включити в свій ранковий сніданок таке приголомшливе домашнє ласощі.

2. Мигдальне печиво по ГОСТу СРСР

Класичні рецепти мигдалевого печива зі світової кухні

Тісто для мигдалевого печива можна приготувати по госту, старому доброму рецептом.

Нам знову знадобляться 4 продукту:

  • 135 г неочищених мигдальних горішків;
  • 35 г борошна вищого сорту;
  • 1 склянка цукру;
  • три яєчні білки.

Інструкція приготування

Підготовка мигдалю

На даному етапі нам знадобиться блендер. Візьміть мокрі неочищені горіхи і подрібніть їх в чаші техніки.

Злиття всіх складових частин печива

Пересипані в суху посудину подрібнені горіхи посипте цукром і перемішайте. Потім додайте білки яєць. Отриманий склад необхідно ретельно збити. Якщо не знаєте як приготувати пишне тісто за допомогою віночка, вам необхідний потужний міксер.

Етап приготування тіста

Не варто лякатися рідкого тесту. Загуснути йому допоможе необхідна температура при нагріванні. Для цього нам знадобиться додатковий кухонний інвентар: каструля з ємним багатошаровим дном. Туди ми переливаємо всю рідку масу. За допомогою ложки перемещаем тісто в іншу ємність. Тепер включаємо газ, або електричну плиту.

Обов’язково перед початком нагрівання тесту встановіть середній режим горіння вашої конфорки. Необхідну температуру можна просто дізнатися, доторкнувшись пальцем до тесту. На дотик правильне тісто буде теплим, не палючим шкіру. Обов’язковою умова нагрівання є невпинне помішування суміші. Для цього скористайтеся дерев’яною лопаткою.

Потрібно стежити, щоб тісто не прилипло до основи каструлі. Від цього буде залежати смак майбутнього десерту. Переконавшись в готовності суміші, зніміть каструльку з плити і вилийте масу в ємність з борошном. Швидкими рухами рук замішайте тісто.

Випікання ГОСТовского печива

У домашніх умовах не завжди виходить спекти такі ж рівні печиво, як це робить спеціальне обладнання промислових кондитерських підприємств. Щоб печиво не було схоже на пишні коржі, підготуйте заздалегідь кондитерський мішок. Якщо ви хочете отримати класичні круглі фігури печива, тоді обмежтеся звичайної кухонної ложкою. Незалежно від обраного методу, процес випікання буде рівним за тривалістю.

Отже, 1 варіант передбачає видавлювання тестових фігурок на пергамент, що покриває поверхню дека. Деякі господині використовують щільний поліетиленовий мішечок, край якого обрізається ножицями.

Прихильники 2 варіанти можуть ложкою сміливо викладати тісто на деко. При цьому головне – дотримуватися дистанції між виробами. Під впливом підвищеної температури духовки тісто почне збільшувати свої розміри.



Якщо бентежать нерівності печива, можна виконати коригування країв, вмочивши Пекарській кисть в кружку охолодженої води і легенько провести по рельєфу кожного виробу.

Тепер слід відправити лист в попередньо підігріту до 180 ° С духовку. Чекати доведеться близько 15 хвилин, поки печиво не придбає золотаво-коричневий відтінок.

Подача десерту

Після вилучення печива з духовці викладаємо його на тарілку для охолодження. Норми ГОСТу припускають турботу про здоров’я, адже гаряча їжа шкодить людському організму. Смакувати подібне ласощі можна з різними напоями. Кава з вершками, трав’яні, фруктові чаї, сік, компот будуть вдало поєднуватися з таким десертом.

Вибирайте напій від часу трапези: подаєте ви його на сніданок, полуденок або вечерю. Мигдальне печиво виходить солодким. Якщо ви не ласун, тісто для мигдалевого печива можна приготувати з зменшеною кількістю цукрового піску.

3. Мигдальне печиво від Юлії Висоцької по-італійськи

Класичні рецепти мигдалевого печива зі світової кухні

Серед сучасних господинь користується популярністю рецепт мигдального печива від Юлії Висоцької.

Відома телеведуча пропонує використовувати в наборі продуктів такі інгредієнти:

  • 0,25 кг подрібненого мигдалю;
  • 0,12 кг цукру;
  • трохи води;
  • 140 г цукрової пудри;
  • 0,1 кг кукурудзяної муки;
  • цедра апельсина;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1,5 ч. Л. розпушувача.

Як готувати

Варимо сироп з 40 мл води і цукру.

Окремо мигдаль з’єднуємо з цедрою апельсина і борошном, заливши туди сироп. Змішуємо масу і прибираємо на холод.

Потім включаємо духовку. У тісто вводимо збиту суміш білків і цукрової пудри.

Кукурудзяне борошно змішуємо з залишками цукрової пудри.

Готуються ложкою печива обвалюються в такій масі, викладаються на деко і печуться близько 42 хв.

Печиво виходить тендітним, ніжним і ароматним.

4. Австрійське шоколадно-мигдальне печиво з вишнею

Класичні рецепти мигдалевого печива зі світової кухні


Існує три варіанти випічки цього воістину фантастичного за смаком і ароматом десерту: у вигляді печенек – тісто накладається на пергамент ложкою, у вигляді маффинов (випікаються в формочках для кексів) і як запіканку.

За цим же рецептом в деяких ресторанах печуться коржі для шварцваальдского торта. Так що, спробуйте зробити прості печеньки, а сам рецепт збережіть собі в закладки.

Складові:

  • 50 г гіркого шоколаду;
  • 75 г вершкового масла;
  • 75 г мигдалю;
  • 50 г цукру;
  • 25 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.л. рому або 2 краплі есенції;
  • 80 г вишні без кісточок;
  • Цукрова пудра для присипки або глазур.

приготування:

Шоколад і масло разом розтопити на слабкому вогні, додати цукор і ром. Заважати до розчинення цукру.

Мигдаль підсушити на сковороді або в духовці і подрібнити – можна качалкою, або через м’ясорубку. Додати горіхи і борошно до шоколадної суміші, перемішати.

Яйце збити в піну і частинами додати до тесту, добре вимішуючи.

Деко застелити пергаментом і столовою ложкою на відстані розкласти майбутні печеньки. На кожен острівець викласти по кілька Вишеньок.

Випікати 20-25 хвилин при 180 градусах.

Випічку охолодити і посипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур’ю.

5. Кубинське мигдальне печиво на сніданок Альмендрадос

Класичні рецепти мигдалевого печива зі світової кухні

Це печиво готується так швидко, що його можна з ранку випекти прямо до кави, деякі інгредієнти можна підготувати з вечора.

складові:

  • 100 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 г вівсяних пластівців;
  • 10 г пшеничних пластівців;
  • 15 г меду;
  • 50 г мигдальних горіхів;
  • 20 цілісних горіхів мигдалю;
  • 50 г цукру;
  • 0,5 ч.л. розпушувача;
  • 25 г чорного шоколаду.

приготування:

  1. Підсмажений мигдаль подрібнити. Шоколад порубати на дрібні шматки або протерти через крупну тертку.
  2. Масло розм’якшити і збити з цукром, потім ввести мед і ще трохи збити.
  3. Додати Рехи, шоколад, пластівці, розпушувач, борошно, помічені тісто.
  4. Сформувати кульки і зверху не кожен покласти по цілому горішку, наполовину втопивши його в тісто.
  5. Випікати 15 хвилин при 180 градусах.

Бажаємо приємного чаювання за сімейним дружним столом!

Мавріанна Павлей

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*