Баклажани з майонезом на зиму – смачне, а головне корисне блюдо. У холодну пору вони будуть нагадувати вам літо. Дане блюдо, за смаком, як гриби, а його аромат незрівнянний, один їх кращих. Якщо ви зробите закрутки, не пошкодуєте про це взимку.
Як правильно вибрати баклажани
Те, що вийде в підсумку, безпосередньо залежить від якості обраного продукту, тобто, баклажанів. Ви можете їх купити або використовувати свої, вирощені на городі. Плоди повинні володіти округлою формою і бути приблизно середнього розміру.
Спочатку огляньте кожен овоч, вони не повинні мати будь-які пошкодження. Потрібні ті, у яких гладка і рівна шкірка, яка не має вад. М’якоть повинна бути щільною, без пустот, а насіння – великими.
Рецепт приготування
Отже, для початку приготування потрібно знайти всі інгредієнти, необхідні для страви:
- П’ять кілограмів баклажанів;
- Вісімсот грам будь-якого майонезу (бажано той, який вам подобається);
- Свіжий ріпчаста цибуля – півтора кілограма;
- Приправа зі смаком грибів – упаковка.
Коли ви купите все необхідне, можна приступати, власне, готувати баклажани в майонезі зі смаком грибів на зиму. Рецепт досить легкий і багато часу не займе, баклажани консервують досить просто:
- Налийте в каструлю воду, нехай вона закипить. Вона потрібна, щоб трохи проварити баклажани. Це дозволить пом’якшити їх і буде усунено приємну гіркоту.
- Самі овочі потрібно добре промити, а плодоніжки вирізати. Якщо ви хочете, щоб вони були м’якими, очистіть від шкірки, проте це не обов’язково. Більш того, згідно з оригінальним рецептом цього робити не слід.
- Тепер, використовуючи ніж, наріжте баклажани невеликими кубиками або можна скибочками. Далі закиньте їх в уже киплячу воду і нехай вони проваряться десь на протязі 5 хвилин.
- Потім злийте воду, а овочі висипте на друшляк.
- Добре нагрійте сковороду і налийте трохи олії. Баклажани слід трохи обсмажити, але тільки чуть-чуть. У підсумку вони повинні стати злегка золотистого кольору.
- Далі потрібно те ж саме зробити з цибулею, тобто, усунути лушпиння і нарізати його. Потім підсмажити в олії на сковороді. Баклажани і цибулю висипте в одну каструлю, туди ж влийте майонез і насипте приправу.
- Все це потрібно гарненько перемішати, проте робіть це акуратно.
- Потім стерилізуєте тари (банки). Отриману овочеву суміш потрібно розкласти по банках, півлітрових. Бажано навіть утрамбовувати, щоб було щільніше. Самі тари слід покласти в каструлю, де попередньо була нагріта вода. Далі цю каструлю потрібно встановити на вогонь і чекати, поки вода закипить, потім прокип’ятити (процес стерилізації триває не більше 15 хвилин). Потім потрібно витягнути банки і закатати, використовуючи ключ. Поки вони не охолонуть, їх слід замотати рушниками. Ось так їх маринують.
Всі рецепти свідчать, що консервацію потрібно тримати в підвалі, бо баклажани з майонезом на зиму можуть зіпсуватися. Якщо тар трохи, розташуйте їх в холодильнику. Синя закуска прекрасна як холодної, так і підігрітою, можете приготувати ще й соус.
пропорції
Цьому варто присвятити окремий розділ, оскільки важливо використовувати всі інгредієнти в правильних пропорціях, щоб приготувати дійсно смачні баклажани з грибною приправою.
- На 2 кілограма синенькі слід використовувати дві ложки приправи.
- Потрібно класти по одній цибулині на кожен баклажан.
- До речі, можна приправити страву часником, якщо хочете.
- З приводу майонезу, бажано використовувати 800 грам, проте можна і менше, приблизно 350-380 грам. Це також залежить від ваших уподобань.
- Не варто солити блюдо додатково, бо можна зіпсувати смак, ви будете заправляти баклажани спеціями.
У рецепті є спеція, тобто, він далеко не натуральний, так як заправляється грибною приправою на зиму, і можливо навіть не дуже корисною. Однак його смак здивує вас, звичайно, якщо їсти баклажани з майонезом в розумних кількостях, по чуть-чуть.
Для проби, краще закрити 2-3 невеликі банки, а якщо сподобається, на наступний рік зробите набагато більше.
В якості закуски рецепт просто відмінний. Він припаде до душі навіть тим, хто не цінує консервовані баклажани або взагалі їх не любить. Вони відтворять річну атмосферу, нагадають смак літа.
висновок
Якщо ви будете слідувати рецептом і даних рекомендацій, отримаєте якісні та смачні баклажани на зиму. Кабачки можна буде зберігати тривалий час, а їх смак не буде псуватися, що є найголовнішим. У вас вийде блюдо, яке буде нагадувати гриби на зиму.
Leave a Reply