Заготовки з кабачками і баклажанами на зиму – для тих, хто люблять овочеві страви. Розглянемо багато різних смачних рецептів з кабачків і баклажанів на зиму.
маринуємо правильно
Це один з найуспішніших рецептів. Давайте перейдемо до списку:
- п’ять баклажанів і кабачків;
- три лаврове листя;
- 6 горошин перцю;
- часник.
Для маринаду потрібно:
- два літри води;
- велика ложка солі;
- ложка цукрового піску;
- сто грам рафінованої олії;
- двісті мілілітрів 9% оцту.
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно підготувати овочі. Очистити їх (у багатьох рецептах ці овочі використовують сирими, але ми підемо іншим шляхом), нарізати дрібними кубиками.
- Готуємо банки, ретельно стерилізуємо для збереження асорті.
- Далі готуємо маринад. Наливаємо воду в ємність, додаємо цукор, сіль і масло.
- Доводимо до кипіння, потім наливаємо оцет і кидаємо в киплячу воду баклажани і кабачки. Чи не знімати з вогню 5 – 6 хвилин, помішуючи під час приготування.
- У стерильну банку кладемо один лавровий листок, два зубчики часнику, чорний перець.
- Заливаємо асорті в банку, накриваємо кришками.
- Поставте на вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння і акуратно поставте банки приблизно на десять хвилин.
- Після цього дістаємо ємності і закручуємо кришками, перевертаємо піддонами верх і в такому положенні залишаємо під рушником на добу.
Ще невелика тонкість: якщо не любите стерилізувати в окропі, то можна просто загорнути банки і перевернути. Обов’язково накрийте їх чимось теплим, поки ємності будуть охолоджуватися, процес стерилізації пройде природним шляхом.
Ось і все, закуска з кабачків і баклажанів готова, її можна буде їсти через кілька днів за бажанням.
Якщо складно уявити, як маринувати овочі, радимо спробувати кілька різних рецептів на зиму з кабачками і баклажанами.
Зимовий салат
Маринований салатик з кабачків і баклажанів легко заготовити в томаті на зиму без стомлюючої стерилізації. Гострий перчик в парі зі звичайним імбиром зроблять мариновані овочі надзвичайно смачним блюдом, їх можна використовувати в якості відмінного гарнір до м’яса.
Які продукти потрібні, щоб вийшла гарна закуска:
- 1 кг кабачків;
- 0,5 кг баклажанів;
- 1 кг томатів;
- 0,25 кг перцю;
- 0,2 кг моркви;
- 90 грам цибулі і головка часнику;
- чилі – тридцять грамів;
- хрін – два листа;
- перець (асорті) горошком – п’ять штук;
- пучок петрушки;
- один корінець імбиру;
- цукор і сіль – по 40 – 50 грам;
- олія рафінована – п’ятдесят мілілітрів;
- оцет (дев’ять відсотків) – 30 мілілітрів.
Тепер дізнаємося, як відбувається консервування:
- Для початку потрібно приготувати всі продукти для салату з баклажанів.
- Наріжте баклажани акуратно кубиком. Готові овочі перекладаємо в глибоку тарілку, посипаємо сіллю.
- Тепер беремо кабачки і теж ріжемо кубиками.
- З перців видаліть насіння і теж дрібно наріжте кубиком.
- Морквину очистити і натерти на крупній тертці.
- Ріпчасту цибулю нашаткувати кільцями.
- Почистити часник і імбир, збити в блендері помідори, асорті перців і всі інші інгредієнти, крім баклажанів.
- Із зелені і кабачка зробити однорідну масу.
- Синенькі баклажани необхідно обсмажити на рафінованій соняшниковій олії.
- У каструлю влити рослинного масла, покласти асорті з кабачків та інших овочів.
- Довести до напівготовності, а потім насипати смажені баклажани, приправити все томатної заправкою.
- Посипте сіллю і цукром. Кип’ятити суміш з овочів до трьох хвилин, як тільки загальний обсяг овочів увариться на чверть від початкового об’єму, потрібно вимикати.
- Поріжте петрушку, додайте в каструлю.
- Влийте туди ж лимонний сік, оцет, поваріть ще сім хвилинок.
- Тепер можна перелити гарячий салат в чисті банки.
- Закрутити кришкою і перевернути денцем вгору.
Ось і все, салат з кабачків і баклажанів на зиму готовий. Такі закрутки оцінять не тільки домочадці, але і гості!
Зимовий салат з грибами
Якщо думали, що кращі рецепти вже знаєте, це не так! Представляємо дуже смачний салат з кабачків на зиму.
Що потрібно приготувати з інгредієнтів:
- печериці – 200 грам;
- півкіло свіжих помідорів;
- баклажани – 500 грам;
- часник – одна головка;
- сіль, цукор, оцет 9%;
- солодкий перець – 400 грам;
- перець чилі – 1 стручок;
- оливкова олія – 35 грам.
Рецепт на зиму з кабачків включає такі етапи консервації:
- Наріжте кубиком цукіні, попередньо зніміть з них шкірку і очистіть від насіння. Краще вибирати молоді овочі – вони будуть ніжні і смачні в салаті.
- Баклажани дрібно нарізати кубиком.
- Очистити і нарізати цибулю.
- На помідорах зробити невеликий надріз, потім потрібно перекласти в глибоку миску і залити окропом. Через хвилину залити холодною водою, після чого можна буде легко зняти шкірку.
- Печериці помити і нарізати.
- Налити масло в каструлю і поставити на повільний вогонь, обсмажити цибулю, овочі та гриби. Щоб салат вийшов дуже смачний, потрібно додати винний оцет.
- Після 25 хвилин гасіння на вогні овочеву масу можна знімати і розливати по банках. Такі зимові кабачки і баклажани обов’язково потрібно стерилізувати в гарячій воді. Незважаючи на те, що доведеться зробити багато роботи, смачніше страви не знайдете, воно того варте!
Після необхідно закрити банки і перевернути. Накрийте обов’язково рушником і залиште на два дні при кімнатній температурі. Потім можна прибрати або в холодильник, або в льох. Ось і все, баклажани на зиму готові!
Leave a Reply