Батьківщиною водяний пацюки вважають Південну Америку, в Радянському Союзі завезений звірятко заселив південні болота. Користь і шкода м’яса нутрії давно вивчені дієтологами. Вердикт – дієтичне м’ясо, корисно всім, шкідливих показань не має. Проте в Росії до корисного продукту відносяться з відразою. Бентежить сама можливість скуштувати щуряче м’ясо, і страх заразитися хворобою звірів.
Кліткове утримання нутрій
З 1961 року знайшли спосіб, розробили алгоритм утримання тварин у клітках. До цього моменту з’ясувалося, нутрії дуже охайні і вибагливі тварини. Вони не всеїдні. Вони відмовляться від їжі, не стануть є закисший корм або брудну траву. Однак, випущені у водну стихію звірятка можуть заразитися лямбліями. При недостатній тепловій обробці м’яса, може заразитися людина. М’ясо, куплене на ринку або фермах, повний аналіз не проходить. Тому замість користі м’ясо нутрії принесе шкоди при вживанні без належного контролю.
що Містяться в клітинах тварини не можуть захворіти лямбліоз, так і від інших хвороб отримують своєчасну вакцинацію. З не годують гормонами для швидкого зростання. Головна цінність тварини – шкірка, а вона буде якісним лише при натуральному вигодовуванні. Тому м’ясо нутрії дійсно чисто від біостимуляторів, антибіотиків і набагато корисніше бройлерів.
Останні дослідники дієтологів показали, м’ясо нутрії, безумовно, корисно для людини. У той же час дитячий організм його засвоює важче. Так як страви для дітей зазвичай готують на пару, існує небезпека зараження лямбліоз.
Корисні властивості м’яса нутрії
- Багатий набір легкозасвоюваних вітамінів і амінокислот в м’ясі робить його дієтичним і рекомендується ослабленим людям і дітям, як найбільш цінне джерело білка. М’ясо калорійно – 190 ккал /100 г м’яса. У складі 100 г порції 20 г вуглеводів , 4 г жиру, але теж корисного. Кальцій корисний для кісток, а фосфор для зору. Червоний колір м’яса пов’язаний з великою кількістю біологічного заліза.
- Продукт продається у вигляді тушок і напівфабрикатів і в домашніх умовах приготування не вимагає багато часу.
- Користь м’яса нутрії в тому, що воно легко перетравлюється, не створює відчуття тяжкості в шлунку. Страви з нутрії засвоюються при захворюваннях ШКТ і володіють лікувальним ефектом. Тільки жир нутрії містить лікувальний набір ненасичених линоленовых органічних кислот з усіх, що традиційно використовуються, видів м’яса.
- Регулярне вживання м’яса нутрії в їжу в будь-якому вигляді зміцнює організм. Особливо корисно використовувати продукт людям з хворобами серця і судинної системи – розчиняються холестеринові відкладення, зміцнюються м’язи і наводиться в норму стан нервової системи.
- Підвищений вміст корисного білка в ніжному мелковолокнистом продукті робить приготовані страви корисними і делікатесними для всіх. Виняток становлять тільки люди з індивідуальною непереносимістю цього виду м’яса.
Читайте також: Майструємо клітки для нутрій
Вживання м’яса нутрії в їжу корисно, це безперечний факт. Про можливість зараження потрібно пам’ятати, але і яловичина може містити в м’ясі цисти бичачого ціп’яка, і у свині є свої паразити. Навіть риба, виловлена з чистих річок, носить власних черв’яків. Тому необхідно будь-яке м’ясо піддавати нормальної тепловій обробці, і не куштувати сирий фарш на смак.
Є ще один аспект. Специфічний запах м’яса. Деякі його не переносять. Однак що містяться в клітинах нутрії мають слабкий мускусний аромат. Мисливці все ще видобувають нутрій в дикій природі. Тому актуально купувати м’ясо тільки від клітинних тварин з ветеринарним клеймом
чи Можна включати нутриевое м’ясо в дитяче меню
Дієтичне м’ясо нутрії ніжне, з тонкими волокнами. Його легко готувати і воно смачно в будь-якому вигляді і не викликає алергію. Тушка 10 кг – звичайний стандартний вага дорослої тварини. Принесе користь або шкоду для дітей м’ясо нутрії, розбираються дієтологи.
На питання, чи можна м’ясний прикорм дитини починати з м’яса нутрії, фахівці попереджають, що будь-який білок тваринного походження включається в меню малюка після того, як він 3 місяці вже отримує овочі, фрукти, каші. Тобто шлунок вже приймає і перетравлює продукти рослинного походження. Після, нутриевое м’ясо можна включати в меню. При цьому м’ясо повинно бути тонко розмеленим, щоб полегшити травлення.
На вітчизняних теренах перший прикорм м’ясом нутрії давно ведуть на Кубані. Єдине додавання – нутрій для своїх діток мами вибирають ретельно, заздалегідь домовляючись з господарем ферми.
Відео про корисні якості м’яса нутрії
Leave a Reply