Найсмачніші рецепти класичних бісквітів



Бісквіт – це основа більшості тортів, та й сам він, без крему і джема- відмінний десерт до чаю або кави з молоком. Напевно, немає людини, яка б не любила такі ласощі. Спекти «правильний» бісквіт, щоб він був м’який, ніжний, однаковий по товщині, справа не така вже й проста. Але, зі спробами приходить і досвід. А ми в цій добірці зібрали поради, як приготувати класичний шоколадний бісквіт. Рецепт є і з какао, і з шоколадом, і навіть мармуровий варіант.

1. Розкішний бісквіт «Червоний оксамит»

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів

Дуже красива випічка для святкового торта.

Складові:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Вершкове масло – 400 г;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Кефір – 1 склянка;
  • Ванілін – 2 пакетики;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • Сода – 1 ч.л .;
  • 2 ч. Л. харчового барвника червоного кольору.

приготування:

  1. Перед початком приготування страви підготуйте інгредієнти, а саме просійте через дрібне сито пшеничну муку і какао-порошок.
  2. Змішайте сухі інгредієнти в одній великій мисці, додайте цукор і відверніться на хвилинку, поки будете збивати вершкове масло до стану крему.
  3. Яйця також слід збивати по одному до отримання пишної маси.
  4. Залийте в стакан кефіру харчовий барвник і розчиніть його, дотримуючись інструкції на упаковці барвника. Влийте пофарбований кефір до тесту, змішайте всі інгредієнти в одній мисці і замісити тісто, збивши вміст миски. В останню чергу додайте гашене оцтом соду, для пишності.
  5. Наповніть тестом форму для випічки, вистеленную пергаментом, і відправте останню в духовку на півгодини. Духовку досить розігріти до 200 градусів Цельсія, дочекатися появи скоринки на тесті і витягти його, відкласти, тим самим давши охолонути.
  6. Обов’язково покладіть бісквіт хоч на пару годин в холодильник.

2. Бісквіт шоколадний – класичний варіант

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів

Складові:

  • Яйця – 6 шт .;
  • Цукор 4 ст.л. з гіркою;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ст.л. порошку какао;
  • 2 ст.л. з гіркою борошна;
  • 1 ч.л. розпушувача.

приготування:

  1. У велику миску розбийте яйця і відокремте жовтки від білків. Останні повинні залишитися, а ось жовтки перекладіть в іншу мисочку, поменше.
  2. Збийте білки до появи густої повітряної піни, а жовтки перетріть з цукром і ваніліном.
  3. Додайте в цукрово-жовткову суміш порошок несолодкого какао, потім додайте їх до білків. У великій мисці збийте тісто вже з розпушувачем і борошном.
  4. Покрийте форму для випічки шаром вершкового масла і залийте в неї бісквітне тісто.
  5. Вам знадобляться 40 хвилин очікування, поки бісквіт буде випікатися в духовці при температурі в 180 градусів.
  6. Користуйтеся охолодженим тестом для приготування тортів і тістечок, або подавайте як окремий десерт, полив шоколадом або присипавши пудрою.

3. Ідеальний пишний бісквіт для тортів

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів

Складові:

  • Яйця – 5 шт .;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно – 1 склянка;
  • 1 пакетик ванільного цукру

приготування:

  1. Підготуйтеся до приготування рецепту заздалегідь: залиште духовку розігріватися до 170 градусів і витягніть всі інгредієнти з холодильника, щоб вони знайшли кімнатну температуру.
  2. Розбийте яйця, але не розділяйте їх, а відразу збийте з цукром і ложкою ваніліну для солодощі смаку. Для збивання знадобитися до 10 хвилин.
  3. Суміш швидко збільшується в об’ємі, майже в 4 рази, біліє, густіє. Додаємо просіяне борошно і дерев’яною лопаткою акуратно її втручаємося в масу. Форму для випічки застелити пекарської папером, змастити вершковим маслом.
  4. Тісто виливаємо в підготовлену форму – вийде близько половини по висоті, зверху обов’язково накрити фольгою. Помістити форму в нагріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
  5. Після півгодини випікання зменшіть температуру на 20 градусів і залиште тісто ще допікати, це займе ще близько двадцяти хвилин. По закінченню цього часу зніміть їх духовки рум’яний бісквіт і використовуйте в своїх цілях!

4. Вологий французький бісквіт

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів


Складові:



  • Борошно – 100 г;
  • 4 яйця;
  • Цукор – 100 г;
  • Молоко 50 мл;
  • Какао – 1 ст.л;
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • 1 ч.л. розпушувача.

приготування:

  1. Насамперед розтопіть на повільному вогні скибочку вершкового масла, поруч підігрійте в каструльці молоко. Відкладіть ці інгредієнти в сторону і дайте їм охолонути, а тим часом займіться сухий частиною тіста.
  2. Відокремте яєчні жовтки від білків, і збийте останні дуже ретельно, до стійкої білої піни. У процесі збивання втручайтеся цукор. Далі додавайте до збитих яєць по одному жовтку, не припиняючи збивати тісто.
  3. Змішайте яєчний крем з борошном і розпушувачем, а потім повільно влийте в тісто молоко і топлене масло, не забудьте збити суміш знову. Тісто слід випікати в заздалегідь розігрітій духовці, при температурі близькій до 200 градусів Цельсія.
  4. На випікання піде всього півгодини, після чого Ви зможете насолоджуватися соковитим і повітряним бісквітом.

5. Бісквіт «Ревані (Revani) шоколадний»

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів

Цей бісквіт з болгарської кухні існує в двох варіаціях – білий і коричневий. Його особливість в тому, що він виходить мокрий, так як після випічки просочується спеціальним сиропом, а в складі є манна крупа.

Складові:

  • 6 яєць;
  • 0,5 склянки цукрової пудри;
  • 0,5 склянки манки;
  • 0,5 склянки борошна;
  • 2 ст.л. порошку какао;

Для сиропу:

  • 2 склянки вишневого соку;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 2 бутончики гвоздики;
  • 1 ч.л. дрібної лимонної цедри.

приготування:

  1. Яйця розтерти з пудрою в білу піну.
  2. Частинами додавати борошно, манку і какао, постійно розмішуючи дерев’яною лопаткою.
  3. Форму застелити пергаментом, мазати маслом, викласти тісто.
  4. Випікати при 200 градусах 20 хвилин. Духовку відкривати не можна, інакше бісквіт осяде. Через 20 хвилин перевірити зубочисткою – вона повинна бути сухою.
  5. Бісквіт виходить пишний і м’який, його треба відразу перевернути на блюдо і зняти папір. Залишити до охолодження.
  6. З усіх інгредієнтів зварити сироп, нехай охолоне до 40 градусів і ложкою полити бісквіт з двох сторін.
  7. Подається Ревані з фруктами, найсмачніший буде з зацукрованої вишнею.

6. Мармуровий шоколадно-ванільний бісквіт

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів

Цей бісквіт використовують і як окремий десерт, і в якості основи для торта з яєчно-лимонним кремом.

Складові:

  • 4 яйця;
  • 200 г масла (НЕ маргарину!);
  • 2 склянки цукрової пудри;
  • 1 стакан теплого молока;
  • 1 ч.л. соди;
  • 3 склянки борошна;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • 1 ст.л. какао;

Для сиропу:

  • 1 стакан води;
  • 3 ст.л. лимонного соку;
  • 0,5 склянки цукру.

приготування:

  1. Масло розтерти з цукровою пудрою і ванількой.
  2. По одному додавати жовтки і розтирати далі.
  3. У склянці теплого молока розвести соду, додати в яєчну суміш.
  4. Відразу ж всипати все борошно і вимішати в рідке, але густе тісто.
  5. Розділити його навпіл, до однієї частини додати какао і розмішати.
  6. Форму застелити промасленим папером і викладаючи столовою ложкою біле і коричневе тісто по черзі.
  7. Випікати при 160 градусах 30 хвилин. Духовку не відкривати.
  8. Бісквіт вийняти, охолодити і полити цукровим сиропом.

7. Бісквіт «Пишний» на сметані в мультиварці

Найсмачніші рецепти класичних бісквітів

Смачна основа для торта сметанника.

Складові:

  • 4 яйця;
  • 1 стакан дрібного цукру;
  • 100 г масла;
  • 1 стакан сметани;
  • 2 склянки борошна;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • 1 ч.л. соди або розпушувача.

приготування:

  1. Яйця з цукром збити в піну.
  2. Масло розтопити, змішати зі сметаною з розмішені содою, додати до яєць і збити до однорідності.
  3. Додати борошно і розмішати.
  4. Чашу мультиварки змастити маслом, вилити тісто.
  5. Випікати 60 хвилин, потім мультиварку не відкривати, а залишити на 20 хвилин просто на підігріві.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*