Бісквіт – це основа більшості тортів, та й сам він, без крему і джема- відмінний десерт до чаю або кави з молоком. Напевно, немає людини, яка б не любила такі ласощі. Спекти «правильний» бісквіт, щоб він був м’який, ніжний, однаковий по товщині, справа не така вже й проста. Але, зі спробами приходить і досвід. А ми в цій добірці зібрали поради, як приготувати класичний шоколадний бісквіт. Рецепт є і з какао, і з шоколадом, і навіть мармуровий варіант.
1. Розкішний бісквіт «Червоний оксамит»
Дуже красива випічка для святкового торта.
Складові:
- Борошно – 1 склянка;
- Яйця – 4 шт .;
- Вершкове масло – 400 г;
- Цукор – 1 склянка;
- Кефір – 1 склянка;
- Ванілін – 2 пакетики;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- Сода – 1 ч.л .;
- 2 ч. Л. харчового барвника червоного кольору.
приготування:
- Перед початком приготування страви підготуйте інгредієнти, а саме просійте через дрібне сито пшеничну муку і какао-порошок.
- Змішайте сухі інгредієнти в одній великій мисці, додайте цукор і відверніться на хвилинку, поки будете збивати вершкове масло до стану крему.
- Яйця також слід збивати по одному до отримання пишної маси.
- Залийте в стакан кефіру харчовий барвник і розчиніть його, дотримуючись інструкції на упаковці барвника. Влийте пофарбований кефір до тесту, змішайте всі інгредієнти в одній мисці і замісити тісто, збивши вміст миски. В останню чергу додайте гашене оцтом соду, для пишності.
- Наповніть тестом форму для випічки, вистеленную пергаментом, і відправте останню в духовку на півгодини. Духовку досить розігріти до 200 градусів Цельсія, дочекатися появи скоринки на тесті і витягти його, відкласти, тим самим давши охолонути.
- Обов’язково покладіть бісквіт хоч на пару годин в холодильник.
2. Бісквіт шоколадний – класичний варіант
Складові:
- Яйця – 6 шт .;
- Цукор 4 ст.л. з гіркою;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 ст.л. порошку какао;
- 2 ст.л. з гіркою борошна;
- 1 ч.л. розпушувача.
приготування:
- У велику миску розбийте яйця і відокремте жовтки від білків. Останні повинні залишитися, а ось жовтки перекладіть в іншу мисочку, поменше.
- Збийте білки до появи густої повітряної піни, а жовтки перетріть з цукром і ваніліном.
- Додайте в цукрово-жовткову суміш порошок несолодкого какао, потім додайте їх до білків. У великій мисці збийте тісто вже з розпушувачем і борошном.
- Покрийте форму для випічки шаром вершкового масла і залийте в неї бісквітне тісто.
- Вам знадобляться 40 хвилин очікування, поки бісквіт буде випікатися в духовці при температурі в 180 градусів.
- Користуйтеся охолодженим тестом для приготування тортів і тістечок, або подавайте як окремий десерт, полив шоколадом або присипавши пудрою.
3. Ідеальний пишний бісквіт для тортів
Складові:
- Яйця – 5 шт .;
- Цукор – 1 склянка;
- Борошно – 1 склянка;
- 1 пакетик ванільного цукру
приготування:
- Підготуйтеся до приготування рецепту заздалегідь: залиште духовку розігріватися до 170 градусів і витягніть всі інгредієнти з холодильника, щоб вони знайшли кімнатну температуру.
- Розбийте яйця, але не розділяйте їх, а відразу збийте з цукром і ложкою ваніліну для солодощі смаку. Для збивання знадобитися до 10 хвилин.
- Суміш швидко збільшується в об’ємі, майже в 4 рази, біліє, густіє. Додаємо просіяне борошно і дерев’яною лопаткою акуратно її втручаємося в масу. Форму для випічки застелити пекарської папером, змастити вершковим маслом.
- Тісто виливаємо в підготовлену форму – вийде близько половини по висоті, зверху обов’язково накрити фольгою. Помістити форму в нагріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
- Після півгодини випікання зменшіть температуру на 20 градусів і залиште тісто ще допікати, це займе ще близько двадцяти хвилин. По закінченню цього часу зніміть їх духовки рум’яний бісквіт і використовуйте в своїх цілях!
4. Вологий французький бісквіт
Складові:
- Борошно – 100 г;
- 4 яйця;
- Цукор – 100 г;
- Молоко 50 мл;
- Какао – 1 ст.л;
- Вершкове масло – 1 ст.л.
- 1 ч.л. розпушувача.
приготування:
- Насамперед розтопіть на повільному вогні скибочку вершкового масла, поруч підігрійте в каструльці молоко. Відкладіть ці інгредієнти в сторону і дайте їм охолонути, а тим часом займіться сухий частиною тіста.
- Відокремте яєчні жовтки від білків, і збийте останні дуже ретельно, до стійкої білої піни. У процесі збивання втручайтеся цукор. Далі додавайте до збитих яєць по одному жовтку, не припиняючи збивати тісто.
- Змішайте яєчний крем з борошном і розпушувачем, а потім повільно влийте в тісто молоко і топлене масло, не забудьте збити суміш знову. Тісто слід випікати в заздалегідь розігрітій духовці, при температурі близькій до 200 градусів Цельсія.
- На випікання піде всього півгодини, після чого Ви зможете насолоджуватися соковитим і повітряним бісквітом.
5. Бісквіт «Ревані (Revani) шоколадний»
Цей бісквіт з болгарської кухні існує в двох варіаціях – білий і коричневий. Його особливість в тому, що він виходить мокрий, так як після випічки просочується спеціальним сиропом, а в складі є манна крупа.
Складові:
- 6 яєць;
- 0,5 склянки цукрової пудри;
- 0,5 склянки манки;
- 0,5 склянки борошна;
- 2 ст.л. порошку какао;
Для сиропу:
- 2 склянки вишневого соку;
- 1,5 склянки цукру;
- 1 пакетик ваніліну;
- 2 бутончики гвоздики;
- 1 ч.л. дрібної лимонної цедри.
приготування:
- Яйця розтерти з пудрою в білу піну.
- Частинами додавати борошно, манку і какао, постійно розмішуючи дерев’яною лопаткою.
- Форму застелити пергаментом, мазати маслом, викласти тісто.
- Випікати при 200 градусах 20 хвилин. Духовку відкривати не можна, інакше бісквіт осяде. Через 20 хвилин перевірити зубочисткою – вона повинна бути сухою.
- Бісквіт виходить пишний і м’який, його треба відразу перевернути на блюдо і зняти папір. Залишити до охолодження.
- З усіх інгредієнтів зварити сироп, нехай охолоне до 40 градусів і ложкою полити бісквіт з двох сторін.
- Подається Ревані з фруктами, найсмачніший буде з зацукрованої вишнею.
6. Мармуровий шоколадно-ванільний бісквіт
Цей бісквіт використовують і як окремий десерт, і в якості основи для торта з яєчно-лимонним кремом.
Складові:
- 4 яйця;
- 200 г масла (НЕ маргарину!);
- 2 склянки цукрової пудри;
- 1 стакан теплого молока;
- 1 ч.л. соди;
- 3 склянки борошна;
- Пакетик ванільного цукру;
- 1 ст.л. какао;
Для сиропу:
- 1 стакан води;
- 3 ст.л. лимонного соку;
- 0,5 склянки цукру.
приготування:
- Масло розтерти з цукровою пудрою і ванількой.
- По одному додавати жовтки і розтирати далі.
- У склянці теплого молока розвести соду, додати в яєчну суміш.
- Відразу ж всипати все борошно і вимішати в рідке, але густе тісто.
- Розділити його навпіл, до однієї частини додати какао і розмішати.
- Форму застелити промасленим папером і викладаючи столовою ложкою біле і коричневе тісто по черзі.
- Випікати при 160 градусах 30 хвилин. Духовку не відкривати.
- Бісквіт вийняти, охолодити і полити цукровим сиропом.
7. Бісквіт «Пишний» на сметані в мультиварці
Смачна основа для торта сметанника.
Складові:
- 4 яйця;
- 1 стакан дрібного цукру;
- 100 г масла;
- 1 стакан сметани;
- 2 склянки борошна;
- Пакетик ванільного цукру;
- 1 ч.л. соди або розпушувача.
приготування:
- Яйця з цукром збити в піну.
- Масло розтопити, змішати зі сметаною з розмішені содою, додати до яєць і збити до однорідності.
- Додати борошно і розмішати.
- Чашу мультиварки змастити маслом, вилити тісто.
- Випікати 60 хвилин, потім мультиварку не відкривати, а залишити на 20 хвилин просто на підігріві.
Leave a Reply