Помідори по-корейськи на зиму заготовляють багато любителів кулінарних експериментів. Іноді вони використовуються для приготування корейського страви хе. Консервовані томати є настільки смачною закускою, що пальчики оближеш. Вони мають відмінне гострим смаком, який ні з чим не переплутаєш.
Заготовки помідорів по-корейськи завжди будуть унікальною родзинкою на кожному столі. Закатати їх не так вже й просто. Рекомендується заздалегідь ознайомитися з тим як на зиму приготувати помідори по-корейськи і закатати їх в 3 літрові банки.
Стерилізація банок і кришок
Деякі домогосподарки воліють закривати заготовки на зиму в банках без стерилізації. Однак багато експертів рекомендують використовувати для цього стерилізовані ємності. Існують різні способи, що дозволяють стерилізувати банки:
- Пар. Іноді під час заготівлі помідорів по-корейськи на зиму користуються банками, простерилізованих на пару. Для цього необхідно на газову плиту помістити каструлю з водою і покласти на неї залізне сито. Коли вода закипить, зверху розміщують ємності для маринованих помідорів по-корейськи. Процес стерилізації кожної 3 літрової банки триває близько 20 хвилин. Після цього зніміть їх, переверніть і поставте на чистий рушник.
- Духовка. Також помідори на зиму можна закочувати в ємності, які до цього були оброблені в духовці. Для цього помістіть кілька банок в розігрітій духовці, закрийте її і прогрівайте протягом 5-10 хвилин.
- Мікрохвильовка. У рідкісних випадках на зиму помідори поміщають в ємності, які були простерилізовані в мікрохвильовці. У піч ставиться кілька банок з невеликою кількістю рідини на дні. Після цього вони обробляються кілька хвилин при потужності близько 800 Вт. При великій кількості ємностей час обробки можна збільшити.
Для консервації помідорів по-корейськи в банку використовуються спеціальні закаточні кришки, які теж потребують стерилізації. Для цього необхідно заздалегідь прокип’ятити їх протягом 20 хвилин. Робити це потрібно дуже обережно. Щоб не обпектися, під час вилучення кришок з каструлі рекомендується використовувати прокип’ячений пінцет.
класичний рецепт
Існують різні рецепти консервації томатів, проте класичний найсмачніший рецепт, за допомогою якого можна замаринувати помідори Черрі. Для приготування консервацій знадобляться такі інгредієнти:
- 100 г оцту;
- 50 г масла;
- два перцю;
- 50 г зелені;
- кілограм томатів;
- голівка часнику;
- три моркви;
- 100 г цукру.
Щоб приготувати помідори мариновані, необхідно зайнятися підготовкою овочів. Червоні томати ретельно вимиваються, чистяться і нарізаються часточками. Інші овочі ріжемо подрібніше або натираємо за допомогою терки. Після цього робиться маринад, що складається з цукру оцту, масла і перцю. Щоб помідори по-корейськи на зиму були гострі слід додати побільше перцю. При бажанні в маринад додається приправа з базиліком.
Перш ніж консервувати томати, необхідно підготувати для цього банки. Спочатку вони заливаються маслом і в них викладається кілька томатних часточок. Зверху розкладаються інші різані овочі до повного заповнення ємності. Деякі додають побільше петрушки і кропу, щоб засолювання краще виглядала. Після цього консервація поміщається в каструлю з водою і кип’ятити близько 10-15 хвилин. Потім можна закрити банки і перевернути їх догори дном до повного охолодження.
Коли кожна ємність охолоне, їх знадобиться перемістити в темне і прохолодне приміщення.
Заготівля зелених томатів
Деякі домогосподарки заготовляють на зиму зелені помідори по-корейськи. Адже томат є таким овочем, який хороший не тільки в стиглому вигляді. Є різні рецепти консервації зелених помідорів, один з яких розглянуто нижче.
Для консервації знадобляться такі інгредієнти:
- кілограм зелених томатів;
- 100 г масла;
- три перцю;
- 50 г солі;
- 40 г цукру;
- три головки часнику.
Деякі домогосподарки вдосконалять цей рецепт корейської морквою. Однак додавати її необов’язково.
Спочатку необхідно подбати про овочі і зелені. Ретельно моєму всі інгредієнти і розрізаємо їх на невеликі шматочки. Перець слід різати вздовж, а зелені помідори нарізаються кільцями. Підготувавши всі інгредієнти, можна приступати до створення маринаду. Для цього в каструлю заливається масло, оцет і цукор. Все ретельно перемішується і настоюється 5-10 хвилин. Потім розкладаємо в чисту ємність томати з овочами і заливаємо їх приготовленої сумішшю.
Для створення малосольних помідорів по-корейськи в суміш додається трохи солі.
Після цього закуска з солінь розподіляється по банкам, які потрібно закатати кришками. Під час зберігання перевертати їх не обов’язково. Загорненим ємностей слід перебувати в прохолодному місці до початку весни.
Томати швидкого приготування
Перед тим як закатати помідорчики по-корейськи швидкого приготування, необхідно ознайомитися з тим, як правильно це робити. Цей рецепт помідорів по-корейськи на зиму допоможе зробити смачну консервацію.
З інгредієнтів знадобляться:
- 2 кг свіжих овочів;
- чотири болгарських перцю;
- дві головки часнику;
- зелень за бажанням.
Для створення маринаду будуть використовуватися:
- 60 г солі;
- 80 г цукру;
- 100 мл олії;
- 100 мл оцту.
Спочатку все томати миються і нарізаються на кілька великих частин. Всі інші інгредієнти пропускаються через м’ясорубку. Після цього в трилітрову банку виливається два літри води, масло, сіль, оцет і цукор. Все це ретельно перемішується, після чого в кілька шарів викладаються овочі з зеленню. Суміш настоюється кілька хвилин, перемішується і закривається металевою кришкою. Щоб помідори краще просочилися, закочені банки краще зберігати в перевернутому положенні.
Приготовану таким способом закуску можна вживати в їжу буквально на наступний день після консервації.
З цибулею
Деякі домогосподарки використовують спеціальні рецепти щоб приготувати на зиму помідори по-корейськи з цибулею. Для цього знадобиться:
- 700 г томатів;
- 300 г перцю;
- 500 г моркви;
- 400 г цибулі;
- 50 г солі;
- 70 г цукру;
- 200 мл оцту;
- 100 мл олії.
Процедура приготування страви починається з миття і чищення овочів. Помідори з цибулею нарізаються півкільцями, а моркву і перець ріжуться на невеликі смужки. Всі заготовлені овочі поміщаються в невелику миску. Потім в неї додається цукор з сіллю, маслом і оцтом. Отримана суміш обережно перемішується, щоб випадково не пошкодити цілісність овочів. Після цього закуска з помідор закочується кришками.
висновок
Приготувати зимову консервацію з томатів зможе кожен. Щоб зробити все дуже смачно, досить вивчити рецепти приготування томатів і повністю слідувати інструкціям.
Leave a Reply