Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів



Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів

Кажуть, що на Новий рік не можна пити багато шампанського, а також міцних спиртних напоїв, куди краще приготувати в домашніх умовах новорічні алкогольні коктейлі. Деякі з них ідеально підходять для зимового свята: вони зігрівають і відмінно поєднуються з різними стравами. Вибирайте вподобаний рецепт і дивуйте гостей натуральними і смачними напоями!

Рецепти:

  1. Гарячий шоколад з лікером
  2. Коктейль "Північне сяйво" – відео рецепт
  3. Коктейль з ромом і медом
  4. Ароматний чай з коньяком
  5. Цитрусовий коктейль з вермутом
  6. ягідний пунш
  7. Зелений чай з фруктами і джином

Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів

Гарячий шоколад з лікером

Щоб приготувати чотири порції шоколаду з лікером, візьміть:

  • 50 грамів зефіру для оформлення;
  • чотири великих ложки лікеру;
  • маленьку ложку ванільного цукру;
  • 200 грамів шоколаду гіркого;
  • 60 мілілітрів молока.

Як готувати гарячий шоколад з лікером

Доведіть до кипіння молоко, розчиніть подрібнений шоколад, додайте ванільний цукор. Відразу розлийте шоколад по келихах, додайте в кожен по великій ложці лікеру. На приготування коктейлю піде не більше 15 хвилин, в порції – 355 калорій.

Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів

Коктейль "Північне сяйво" – відео рецепт

Коктейль з ромом, журавлиною і медом

Щоб приготувати чотири порції коктейлю з ромом і медом, візьміть:

  • чотири гілочки розмарину для оформлення;
  • половину лимона;
  • чотири маленьких ложки меду;
  • 100 грамів цукру;
  • половину склянки свіжої журавлини;
  • 200 мілілітрів рома.

Як готувати коктейль з медом і ромом

Столову ложку ягід відкладіть, решту журавлину гарненько розітріть з цукром. З’єднайте з медом, ромом і соком половини лимона. Процідіть напій, розлийте його по келихах, оформите гілочками розмарину і цілими ягодами журавлини. На приготування коктейлю піде не більше сорока хвилин, в порції – 125 калорій.

Ароматний чай з коньяком

Щоб приготувати чотири порції чаю з коньяком, візьміть:



  • Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів


    два маленькі ложки заварки чорного чаю;

  • цукор за смаком;
  • 12 великих ложок коньяку;
  • дві щіпки горіха мускатного;
  • десять бутонів гвоздики;
  • один апельсин;
  • один лимон.

Як готувати чай з коньяком

Заваріть чорний чай 800 мілілітрах крутого окропу, дайте настоятися не менш п’яти хвилин. Вимийте апельсин і лимон, з апельсина вичавіть сік, з лимона зніміть цедру. Влийте в гарячий чай сік апельсина, додайте мускатний горіх і подрібнену лимонну цедру. Нагрійте, але не доводите до кипіння, процідіть напій. Додайте в чай ​​за смаком цукор, розлийте по чашках. Покладіть гвоздику, влийте в кожну чашку по три великих ложки коньяку. На приготування чаю з коньяком піде сорок хвилин, в порції – 65 калорій.

Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів

Цитрусовий коктейль з вермутом

Щоб приготувати чотири порції цитрусового коктейлю з вермутом, візьміть:

  • лід для подачі;
  • вісім маленьких ложок цукру;
  • 200 мілілітрів білого вермуту;
  • 200 мілілітрів газованої води;
  • один лимон.

Як готувати цитрусовий коктейль з вермутом

Лимон вимийте, розріжте на невеликі шматочки, потім 4 часточки відкладіть для оформлення. Цукор розведіть в восьми чайних ложках води, розмішайте до повного розчинення.

Можна потримати суміш на вогні. Влийте в неї лимонний сік, газовану воду і білий вермут, розкладіть по келихах лід, влийте коктейль. Оформіть часточками лимона. На приготування коктейлю з вермутом піде тридцять хвилин, в порції – 90 калорій.

Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів

Ягідний пунш

Щоб приготувати шість порцій ягідного пуншу, візьміть:

  • сто мілілітрів коньяку;
  • цукор за смаком;
  • 800 мілілітрів будь-якого ягідного морсу.

Як готувати ягідний пунш

З’єднайте коньяк з ягідним морсом, засипте цукор, розмішайте напій до повного розчинення цукру. Нагрійте на вогні, але не кип’ятіть, потім розлийте по келихах. За бажанням оформите гілочками м’яти або ягодами. На приготування пуншу піде двадцять хвилин, в порції 50 калорій.

Новорічний стіл: 7 кращих алкогольних коктейлів

Зелений чай з фруктами і джином

Щоб приготувати шість порцій чаю з джином, візьміть:

  • м’яту і кубики льоду для подачі;
  • одне яблуко;
  • дві великі ложки цукру;
  • один лимон;
  • 50 мілілітрів фруктового лікеру;
  • 200 мілілітрів яблучного соку;
  • 200 мілілітрів джина;
  • велику ложку заварки зеленого чаю.

Як готувати зелений чай з джином

Заваріть зелений чай двома склянками крутого окропу, розчиніть у ньому цукор, дайте настоятися двадцять хвилин і потім процідіть. Додайте в чай ​​лікер, сік і джин. Лимон і яблуко вимийте, у яблука видаліть насіння, наріжте все акуратними шматочками.

Покладіть в кожний келих по дві-три часточки лимона і яблука, а також кубики льоду. Розлийте коктейль, подавайте, оформивши гілочками м’яти. На приготування чаю з джином піде близько години, в порції 55 калорій.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*