Опис і характеристики сорту томату Іванич



Кожен садівник мріє отримати хороший урожай в найкоротший термін незалежно від погодних катаклізмів. Томат Іванович f1 виведений сибірськими селекціонерами і адаптований до різних умов. Популярність сорти пов’язана і з його невибагливістю, смаковими якостями і невеликим терміном дозрівання.

Загальний опис сорту

Томати сорти Іванович чудово відчувають себе у відкритому грунті і тепличних умовах. Зовнішній вигляд і опис особливостей рослини:

  • ранньостиглий, плоди дозрівають в середньому за три місяці;
  • детермінантний;
  • висока врожайність, до 4 кг томатів з однієї рослини за сезон;

червоний грунт

  • максимальна висота куща 70 см;
  • на одному суцвітті формується до 6 ягід;
  • стійкий до більшості захворювань;
  • холодостойкость;
  • в одній руці дозріває до 6 плодів;
  • добре переносять транспортування і довгострокове зберігання.

Іван Іванович

Помідори сорту Іванович показують однаково високу врожайність тривалим теплим літом і коротким, прохолодним. Плоди відрізняє:

  • округла форма;
  • середня щільність;
  • середній розмір, маса одного плода не перевищує 200 грам;
  • невелика ребристість;
  • рожево-малиновий колір в дозрілому вигляді;
  • відсутність вираженого плями від плодоніжки;
  • малосемянний;
  • смак солодкий з кислинкою;
  • соковитість;
  • тонка, але щільна шкірочка.

малосемянний томат

Універсальність сорти виділяє його серед своїх представників. Для отримання кращого врожаю слід дотримуватися кількох правил.

Підготовка і висадження розсади

Оптимальний спосіб вирощування – розсадний. В якості контейнера підійдуть ємності, щільно заповнені грунтом. Догляд за саджанцями нескладний, поетапний:

  • насіння томатів садимо в контейнери з землею на глибину 1,5-2см;
  • обприскуємо посадку теплою водою;
  • накриваємо плівкою до появи перших паростків;
  • температура в приміщенні повинна бути не нижче 20 градусів;
  • після появи паростків прибираємо плівку і забезпечуємо томатам постійне джерело світла;
  • виробляти полив слід мінімум один раз в п’ять днів;
  • після появи перших листів необхідно пікірувати розсаду.

український колорит



Висаджування томатів у відкритий грунт зазвичай доводиться на початок літнього сезону – перші числа червня. В парникових умовах раніше – початок травня. Попередньо рекомендують провести загартовування сорти. Грунт для рослин повинна бути підготовлена. Кожну лунку заповнюють золою або суперфосфатом, в помірних кількостях.

Правила догляду

Садівники рекомендують дотримуватися ряду простих правил догляду для отримання кращого врожаю:

  • полив мінімум 1 раз в тиждень;
  • підживлення комплексним добривом, мінімум 4 рази після висадки;
  • періодичне розпушування та прополювання;
  • при необхідності організувати опору.

готове суцвіття

думка садівників

Послухала відгуки сусідів по дачній ділянці, і посадила томати сорту Іванович. Сподобалася характеристика ягід. В холодне літо мені вдалося зібрати хороший урожай. Рослина витримало перепади температури і часті дощі. Не очікувала того успіху з першого разу, садила на удачу. Закрутила 10 банок на зиму, різала в салат, і навіть пару банок соку вийшло зробити. Один помідор важить не багато, близько 200 грам. Зате в одного грона по п’ять ягід. Сорт однозначно рекомендую! Тепер садити буду тільки Івановича.

Катерина Петрова, 51 рік.

Садимо помідори Іванович уже третій рік. До цього вирощувала п’ять різних сортів, але врожайність була низька. Шукала холодостійкий томат. Івани витримав випробування, навіть в погане літо результати гідні. У догляді не примхливий. Любить підживлення, годі й підв’язувати. На врожаї не позначається різкий перепад температур і підвищена вологість. Для північних регіонів-хороший варіант.



Валентина Павлівна, 55 років.

вимір овочів

Доброго дня! Я садівник зі стажем і пробувала садити різні томати. Нещодавно відкрила для себе сорт Іванович. Дуже невибагливий, для грунту хороший варіант. Кущ виростає невисокий, прекрасно обходиться без підв’язування. З обов’язкового – поливання і підживлення, періодично прополювати. Плоди виходять невеликі, але дуже солодкі. Для закруток і салатів відмінно.

Надія Лілова, 61 рік.