Якщо городник хоче отримати пристойний урожай томатів, то йому варто звернути увагу на середньостиглий сорт томату – Перчик. Розглянутий нами помідор пристосований для вирощування як під плівкою, так і у відкритому грунті. За підсумками старань господарів з часом на грядках неодмінно будуть красуватися кущі до півтора-двох метрів у висоту з червоними м’ясистим плодами витягнутої, перцевідние форми. Кожен томат з ніжним прізвиськом Перчик досягає маси від 50 до 100 грамів.
Схема роботи з насадженнями
- Насіння на розсаду висаджують в березні.
- У грунт переміщують на початку травня.
- Пікірувати помідор слід в фазі одного листа.
- У міру зростання куща потрібно обов’язково підв’язувати його до індивідуальної опорі.
Гідності й недоліки
У числі переваг перчика садівниками відзначаються такі риси:
- дивовижні смакові якості;
- стійкий імунітет до захворювань;
- тривалий термін зберігання;
- підвищена врожайність;
- універсальність застосування.
Недолік у помідора, мабуть, один – любов до високих температур повітря і, в свою чергу, боязнь холодної погоди.
опис сорту
Характеристика та опис сорту зазвичай починається з оцінки плодів. У томатів-Перчика вони ростуть групою, буває, що по десятку помідоріни в кожній.
Забарвлення незрілого помідора світло-зеленого кольору з більш темною плямою біля плодоніжки, у міру дозрівання шкірка червоніє або повністю, або з жовтуватими просечками.
- Перчик можна вживати як свіжим, так і консервованим.
- Листя у помідора великі.
- Насіння всередині багато.
- Кущ іноді досягає двох метрів у висоту, тому в міру вирощування йому потрібно пасинкування і підв’язка.
- Первоцвіт помідора формується під час появи десятого листа. Наступні суцвіття з’являються раніше – через 2-3 листи.
Способи зберігання томата Перчик
Плоди помідорів даного зразка збирають як дозрілі, так і не до кінця дозріли. Консервація виходить чудова і з червоних помідорів, і з зелених. Останні можна довести до стиглості в домашніх умовах на підвіконні.
Після збору плодів Перчика необхідно їх впорядкувати: якісь трохи пом’яті помідори вжити якомога раніше, ті, що міцніше залишити для подальшого зберігання. Дрібні, роздавлені або тріснуті допускається переробити на томатний сік, а від початківців загнивати позбавляємося однозначно.
Потім сортуємо цілі плоди за розміром – так їх зручніше маринувати або солити. Якусь частину помідорів рекомендується помістити в холодильник і вживати свіжими. Заморожувати томати цього сорту експерти не рекомендують.
Відгуки споживачів і городників
Томат Перчик недарма популярний у дачників і городників. Це підтверджують і відгуки користувачів в інтернеті. Думки розділяються на дві групи – з захопленими відгуками і більш стриманими.
Перші називають томат Перчик не інакше як чарівним, смачним і соковитим – краще не побажаєш. Відзначають, що цей помідор справжня знахідка для господинь, настільки він гарний по всіх параметрах. Інші заявляють, що очікували від томата більшого. Описують розчарування від скромної врожайності і не найбільш вражаючих смакових якостей. При цьому часто трапляються відгуки, де хвалять помідори в маринованому вигляді.
Наша порада: підходите до вирощування Перчика відповідально, робіть все за інструкцією. Для гарної врожайності культури важливо своєчасне розпушування ґрунту і прополка. Ще слід не забувати про внесення мінеральних добрив.
Leave a Reply