Якщо до вас несподівано нагрянули гості, можна приготувати хрустке, розсипчасте печиво рогалики з повидлом. В якості начинки можна використовувати ягоди, фрукти, навіть сир. Печиво з яблучним повидлом особливо люблять діти. Рогалики готуються дуже швидко і просто, а результат так і хочеться закарбувати на фото.
1. Рогалики «Хвилинка»
Список продуктів.
- Борошно – 0,5 кг.
- Сметана – 250г.
- Масло вершкове – 250 г.
- Сода – 1,5 ч. Л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукрова пудра, повидло – за смаком.
приготування:
Для початку готують пісочне тісто. У глибоку ємність на тертці натирають масло, вводять сметану і соду. Інгредієнти ретельно перемішують. В отриману суміш насипають сіль і просіяне борошно.
Вимішують еластичну масу, яку потім ділять на кілька невеликих куль (діаметром близько 15 см), поміщають в пакетик і відправляють в холодильник на півгодини.
Після закінчення часу дістають перший шар, качалкою на столі надають форму кола, який потім нарізають на 8 секторів.
Отримані шматочки промащують повидлом, згортають рулетиками (від широкої частини до вузької). Утворені рогалики викладають на деко і ставлять випікатися в попередньо прогрітий духову шафу.
Готуються рогалики при температурі 200 градусів протягом півгодини.
Приготовлені печива прикрашають цукровою пудрою.
2. Рулетики «Пальчики оближеш»
Список продуктів:
- Борошно – 260 г.
- Вершкове масло – 180 г.
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 0,5 пакетика.
- Вода – 0,5 склянки.
- Мармелад – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
приготування:
Вершкове масло треба розтопити на водяній бані. Додати цукор, сіль, холодну воду. Все ретельно перемішати до тих пір, поки цукор не розчиниться.
В окремій мисці змішати просіяне борошно і пекарські сухі дріжджі.
У суху суміш влити рідку складову частину і змушують м’яке тісто.
Сформувати кулю, загорнути в рушник (покласти в пакет), і залишити тісто відпочити на півгодини.
У цей час для начинки нарізати мармелад.
Відпочиле тісто розділити на кілька частин, сформувати кулі діаметром близько 15 см.
На присипаному борошном столі розкачати коло, який потім нарізати на 8 секторів. На широку частину шматочка викласти мармелад і згорнути рулетиком.
Кожне печиво вмочити в цукор, покласти на деко. Отриману партію випікати протягом півгодини при температурі 200 ° С.
3. Конвертики з сиром
Список продуктів:
- Борошно – 130 г.
- Маргарин – 100 г.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сирна маса – 200 г.
- Жовток – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
приготування:
До попередньо натертого на тертці маргарину додати просіяне борошно, перемішати. До отриманої крихті ввести майонез, ретельно вимішати тісто.
Сформувати кулю, загорнути в рушник і відправити на 10 хвилин в морозильник.
У цей час можна приготувати начинку: в сир додати жовток і цукор.
Охолоджену масу розділити на частини, сформувати невеликі кульки (діаметром близько 15 см).
На столі, попередньо посипати борошном, качалкою розкачати тісто (до досягнення товщини 0,5 см).
Нарізати квадратики по ширині близько 7 см.
В серединку кожного квадратика помістити необхідну кількість начинки, з’єднати протилежні кути квадрата. Утворені конвертики викласти на деко, запікати при температурі 200 ° С протягом півгодини.
4. Трубочки з яблуком
Список продуктів:
- Цукор – 1 стакан.
- Вершкове масло – 80 г.
- Борошно – 260 г.
- Яйце – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 пачка.
- Ванілін, цукрова пудра, кориця – до смаку.
приготування:
Вершкове масло треба розтопити на водяній бані. В окремій ємності міксером перемішати яйця з цукром до утворення білої піни. Трохи остигле розтоплене масло влити до яєчної суміші, додати розпушувач тесту, ванілін і акуратно перемішати.
Далі ввести муку: постійно помішуючи суміш потроху всипати борошно. При цьому треба стежити, щоб не утворювалися грудочки. Коли маса почне густіти, ввести решту борошна і далі змушують руками.
Тісто має вийти міцним, еластичним. Вимішати масу загорнути в рушник і покласти в морозильну камеру на третину години.
Поки відбувається охолодження тесту, можна приготувати начинку. Яблуко нарізати дрібною соломкою, додати цукрову пудру і корицю. Також допускається використовувати терте яблуко (грушу, банан і т. Д.).
З морозильника дістати тісто, на присипаному борошном столі, розкачати качалкою до товщини 4 мм, нарізати квадратиками по ширині близько 8 см. Відступивши від одного краю 1,5 см смугою викласти начинку і скрутити тісто трубочкою.
Печиво покласти на деко і випікати при температурі 180 ° С до готовності. Як правило, час приготування залежить від соковитості яблука і не перевищує 35 хвилин.
5. сигаретку з горіхами
Склад продуктів:
- Масло вершкове – 180 г.
- Борошно – 300 г.
- Сметана – 180 г.
- Яйця – 2 шт.
- Сода – 1 ч. Л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Горіхи – за смаком.
- Цукор – 1 стакан.
приготування:
Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, дрібно нарізати. Взяти глибоку миску, насипати борошно, додати масло. Перетерти руками в дрібну крихту. З крихтою змішати сметану, яйця, погашену оцтом соду. Вимісити туге тісто, сформувати невеликі кульки, укрити рушником і відправити в холодильник на 20 хвилин.
В якості начинки можна використовувати порубані горіхи, змішані з цукром. Після закінчення часу дістати кулі з холодильника, розкачати кола. Утворені окружності розрізати на сектори і викласти поверх горіхову начинку. Скрутити трубочки-сигаретки, помістити на деко, випікати при температурі 200 ° С протягом півгодини.
При випічці печива пахощі буде розноситися по всій квартирі, створюючи відчуття спокою і затишку. Для різноманітності можна гратися з формою печива, скручуючи не тільки трубочки, рогалики, а й формувати бантики, конуси і т. Д.
Велика розмаїтість можливих начинок дозволить знайти саме той смак, який буде подобатися найбільше. Ваші рідні і близькі по достоїнству оцінять домашню випічку.
Leave a Reply