Печиво «рогалики» з повидлом – класика бабусиної жанру



Якщо до вас несподівано нагрянули гості, можна приготувати хрустке, розсипчасте печиво рогалики з повидлом. В якості начинки можна використовувати ягоди, фрукти, навіть сир. Печиво з яблучним повидлом особливо люблять діти. Рогалики готуються дуже швидко і просто, а результат так і хочеться закарбувати на фото.

1. Рогалики «Хвилинка»

Печиво «рогалики» з повидлом - класика бабусиної жанру

Список продуктів.

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Сметана – 250г.
  • Масло вершкове – 250 г.
  • Сода – 1,5 ч. Л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра, повидло – за смаком.

приготування:

Для початку готують пісочне тісто. У глибоку ємність на тертці натирають масло, вводять сметану і соду. Інгредієнти ретельно перемішують. В отриману суміш насипають сіль і просіяне борошно.

Вимішують еластичну масу, яку потім ділять на кілька невеликих куль (діаметром близько 15 см), поміщають в пакетик і відправляють в холодильник на півгодини.

Після закінчення часу дістають перший шар, качалкою на столі надають форму кола, який потім нарізають на 8 секторів.

Отримані шматочки промащують повидлом, згортають рулетиками (від широкої частини до вузької). Утворені рогалики викладають на деко і ставлять випікатися в попередньо прогрітий духову шафу.

Готуються рогалики при температурі 200 градусів протягом півгодини.

Приготовлені печива прикрашають цукровою пудрою.

2. Рулетики «Пальчики оближеш»

Печиво «рогалики» з повидлом - класика бабусиної жанру

Список продуктів:

  • Борошно – 260 г.
  • Вершкове масло – 180 г.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 0,5 пакетика.
  • Вода – 0,5 склянки.
  • Мармелад – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

приготування:

Вершкове масло треба розтопити на водяній бані. Додати цукор, сіль, холодну воду. Все ретельно перемішати до тих пір, поки цукор не розчиниться.

В окремій мисці змішати просіяне борошно і пекарські сухі дріжджі.

У суху суміш влити рідку складову частину і змушують м’яке тісто.

Сформувати кулю, загорнути в рушник (покласти в пакет), і залишити тісто відпочити на півгодини.

У цей час для начинки нарізати мармелад.

Відпочиле тісто розділити на кілька частин, сформувати кулі діаметром близько 15 см.

На присипаному борошном столі розкачати коло, який потім нарізати на 8 секторів. На широку частину шматочка викласти мармелад і згорнути рулетиком.

Кожне печиво вмочити в цукор, покласти на деко. Отриману партію випікати протягом півгодини при температурі 200 ° С.

3. Конвертики з сиром

Печиво «рогалики» з повидлом - класика бабусиної жанру

Список продуктів:

  • Борошно – 130 г.
  • Маргарин – 100 г.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сирна маса – 200 г.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.

приготування:

До попередньо натертого на тертці маргарину додати просіяне борошно, перемішати. До отриманої крихті ввести майонез, ретельно вимішати тісто.

Сформувати кулю, загорнути в рушник і відправити на 10 хвилин в морозильник.

У цей час можна приготувати начинку: в сир додати жовток і цукор.

Охолоджену масу розділити на частини, сформувати невеликі кульки (діаметром близько 15 см).



На столі, попередньо посипати борошном, качалкою розкачати тісто (до досягнення товщини 0,5 см).

Нарізати квадратики по ширині близько 7 см.

В серединку кожного квадратика помістити необхідну кількість начинки, з’єднати протилежні кути квадрата. Утворені конвертики викласти на деко, запікати при температурі 200 ° С протягом півгодини.

4. Трубочки з яблуком

Печиво «рогалики» з повидлом - класика бабусиної жанру


Список продуктів:

  • Цукор – 1 стакан.
  • Вершкове масло – 80 г.
  • Борошно – 260 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Розпушувач для тіста – 1 пачка.
  • Ванілін, цукрова пудра, кориця – до смаку.

приготування:

Вершкове масло треба розтопити на водяній бані. В окремій ємності міксером перемішати яйця з цукром до утворення білої піни. Трохи остигле розтоплене масло влити до яєчної суміші, додати розпушувач тесту, ванілін і акуратно перемішати.

Далі ввести муку: постійно помішуючи суміш потроху всипати борошно. При цьому треба стежити, щоб не утворювалися грудочки. Коли маса почне густіти, ввести решту борошна і далі змушують руками.

Тісто має вийти міцним, еластичним. Вимішати масу загорнути в рушник і покласти в морозильну камеру на третину години.

Поки відбувається охолодження тесту, можна приготувати начинку. Яблуко нарізати дрібною соломкою, додати цукрову пудру і корицю. Також допускається використовувати терте яблуко (грушу, банан і т. Д.).

З морозильника дістати тісто, на присипаному борошном столі, розкачати качалкою до товщини 4 мм, нарізати квадратиками по ширині близько 8 см. Відступивши від одного краю 1,5 см смугою викласти начинку і скрутити тісто трубочкою.

Печиво покласти на деко і випікати при температурі 180 ° С до готовності. Як правило, час приготування залежить від соковитості яблука і не перевищує 35 хвилин.

5. сигаретку з горіхами

Печиво «рогалики» з повидлом - класика бабусиної жанру

Склад продуктів:

  • Масло вершкове – 180 г.
  • Борошно – 300 г.
  • Сметана – 180 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. Л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Горіхи – за смаком.
  • Цукор – 1 стакан.

приготування:

Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, дрібно нарізати. Взяти глибоку миску, насипати борошно, додати масло. Перетерти руками в дрібну крихту. З крихтою змішати сметану, яйця, погашену оцтом соду. Вимісити туге тісто, сформувати невеликі кульки, укрити рушником і відправити в холодильник на 20 хвилин.

В якості начинки можна використовувати порубані горіхи, змішані з цукром. Після закінчення часу дістати кулі з холодильника, розкачати кола. Утворені окружності розрізати на сектори і викласти поверх горіхову начинку. Скрутити трубочки-сигаретки, помістити на деко, випікати при температурі 200 ° С протягом півгодини.

При випічці печива пахощі буде розноситися по всій квартирі, створюючи відчуття спокою і затишку. Для різноманітності можна гратися з формою печива, скручуючи не тільки трубочки, рогалики, а й формувати бантики, конуси і т. Д.

Велика розмаїтість можливих начинок дозволить знайти саме той смак, який буде подобатися найбільше. Ваші рідні і близькі по достоїнству оцінять домашню випічку.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*