Пікантні салати і закуски з курячого м’яса і плавлених сирків



Салатики з курочкою завжди користуються успіхом у їдців. Вони смачні, легкі та різноманітні. Та й господині їх шанують – готувати швидко, рецепти нескладні і завжди виходять.

У нашій сьогоднішній підбірці – 5 чудових рецептів, як приготуватися салат для щоденного меню з плавленим сиром і куркою і як зробити оригінальний листковий закусочний торт для святкового столу.

1. Проста помазанка з курочкою і плавленим сирком

Пікантні салати і закуски з курячого м' /></div>
</p>
<p>Бутерброд з таким паштетом відмінно доповнить обід або вечерю. Особливо вдало він поєднується з борщем, такий помазанкой можна начинити пампушки або батон. Зробити її можна з залишками курки в будь-якому вигляді: відвареної, смаженої, гриль і навіть копченої.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>200 г готового курячого м’яса;</li>
<li>1 плавлений сирок;</li>
<li>2 яйця, зварених круто;</li>
<li>2 зубки часнику;</li>
<li>3-4 ст.л. майонезу.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Щоб плавлений сир легко було натирати, його на 10 хвилин треба помістити в морозилку. За цей час яйця очистити і натерти на тертці, курку дрібно порізати, часник пропустити через прес. Натерти на крупній тертці сирок. Заправити все майонезом, в разі потреби посолити, поперчити. На півгодини залишити, нехай настоїться і можна їсти.</p>
<h2>2. Салат з куркою, ананасом і плавленим сиром</h2>
<p><div style=Пікантні салати і закуски з курячого м' /></div>
</p>
<p>Смачний і оригінальний, відмінне рішення для леді, які люблять поїсти смачно, але без загрози для своєї талії.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>400 г курячого філе;</li>
<li>3 яйця;</li>
<li>2 плавлених сирка;</li>
<li>1 банка консервованих ананасів;</li>
<li>Зелень цибулі або кілька листків зеленого салату;</li>
<li>Легкий майонез або йогурт без добавок.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<ol>
<li>Куряче м’ясо відварити до готовності в підсоленій воді, там же залишити до охолодження. Порізати невеликими кубиками.</li>
<li>Яйця відварити, теж крупно порізати.</li>
<li>Також вчинити з плавленими сирками і ананасами (сік злити).</li>
<li>Всі інгредієнти помістити в салатницю і заправити майонезом або йогуртом. відразу подавати.</li>
</ol>
<p>Другий варіант цього ж салату – в листковому вигляді. В цьому випадку нарізку треба робити дрібніше, а яйця і сирок – натерти. Кожен шар промащувати майонезом. Вниз ставимо курочку, потім ананаси, потім сирок, а яйця – зверху.</p>
<h2>3. «Грибна галявина» з куркою і плавленим сирком</h2>
<p><div style=Пікантні салати і закуски з курячого м' /></div>
</p>
<p>Вдала різновид дуже популярного салату, тільки замість свинини береться курочка.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>200 г м’яса відвареної, копченої або курки-гриль;</li>
<li>3 яйця;</li>
<li>2 плавлених сиру;</li>
<li>1 банка маринованих шампіньйонів середнього розміру;</li>
<li>3 мариновані огірки;</li>
<li>3-4 стебла зеленої цибулі;</li>
<li>3 варені морквини;</li>
<li>2 штуки картоплі, звареного в мундирі і очищеного;</li>
<li>сіль перець;</li>
<li>майонез.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Салатницю змастити олією без запаху. На дно викласти печериці шапочками вниз. Не дуже щільно, щоб проглядалася «трава» з зеленої цибулі (можна взяти і іншу зелень, наприклад, кріп).</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Цибулю порізати і присипати їм гриби, трохи прітрамбовать, промазати майонезом. Натерти на крупній тертці моркву, мариновані огірочки дрібно порізати. Цей подвійний шар теж покрити майонезом.

Далі йде м’ясної шар і майонез. М’ясо посолити (крім копченої курки) і поперчити.

Трьом охолоджені плавлені сирки і їх теж майонезом.

Наступний шар – терту картоплю + майонез.

Верхнім шаром будуть натерті яйця, покриті теж майонезом.

Закриваємо салатницю і відправляємо салат в холодильник на 2-3 години. Безпосередньо перед подачею (можна і при гостях), на салатницю ставимо плоске блюдо і акуратно перевертаємо. Наша грибна галявина готова у всій красі. А смачно-то як!

4. Салат з куркою, кукурудзою і крабовими паличками

Пікантні салати і закуски з курячого м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Різновид салату «Клеопатра» – легкий і дуже смачний рецепт. Майонез для заправки можна замінити оливковою олією з лимонним соком.

Складові:

  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 200 г крабових паличок;
  • 2 зварених круто яйця;
  • 0,5 банки консервованої кукурудзи;
  • 1 стебло зеленої цибулі;
  • майонез.

Приготування дуже просте: палички, яйця і курку ріжемо, змішуємо з кукурудзою (рідина злити) і подрібненою зеленою цибулею. Заправляємо майонезом. Або зробіть таку заправку:

  • 3 ст.л. оливкового масла;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • 1 ст.л. французької гірчиці (з цілими зернами).

5. Млинцевий торт з куркою, грибами і плавленим сиром

Пікантні салати і закуски з курячого м' /></div>
</p>
<p>Цей смачний і дуже апетитний салат можна зробити як торт, а можна у вигляді пирога. Його родзинка в тому, що перед подачею на стіл його поміщаються на 10-15 хвилин в розігріту духовку і подають теплим.</p>
<p>Інгредієнти для млинців:</p>
<ul>
<li>4 яйця;</li>
<li>0,5 л молока;</li>
<li>7 ст.л. з гіркою борошна;</li>
<li>1 ст.л. крохмалю;</li>
<li>1 ч.л. розпушувача для випічки;</li>
<li>рослинна олія;</li>
<li>сіль.</li>
</ul>
<p>Яйця збити з сіллю (0,5 ч.л.) і 3 ст.л. рослинної олії. Додати молоко, крохмаль, борошно і розпушувач, зробити рідке тісто. Випекти тонкі млинці.</p>
<p>Інгредієнти для начинки:</p>
<ul>
<li>300 г вареної курки;</li>
<li>300 г свіжих печериць;</li>
<li>1 цибулина;</li>
<li>3 плавлених сирка;</li>
<li>3 мариновані огірки;</li>
<li>зелень кропу;</li>
<li>майонез.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>1. Гриби очистити, нарізати скибочками, добре промити. На рослинному маслі обсмажити разом з подрібненою цибулею протягом 15 хвилин. Посолити, присипати перчиком.</p>
<p>2. Курочку порізати невеликими кубиками, змішати з майонезом, теж трохи поперчити.</p>
<p>3. Огірки дрібно порізати і теж додати ложку-дві майонезу.</p>
<p>4. Викладаємо салат (або як пиріг – в форму з бортиками з млинців). Кожен млинець трохи змащуємо і натираємо трохи плавленого сиру. На нього викладаємо ложкою різні начинки в довільному порядку – курку, гриби, огірки. Накриваємо наступним млинцем і робимо точно так, поки не закінчиться начинка. Верхній млинець посипаємо натертим сиром і зеленню кропу.</p>
<p>Перед подачею відправляємо наш млинцевий торт в духовку, включаємо на 180 градусів і тримаємо там 15 хвилин. Сир розплавиться і стане золотистим, а торт прогріється. Можна ставити на стіл.
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=