Прості і смачні рецепти домашнього смородинового джему



Смородина – дивно корисна ягода, яка в пошані у багатьох господинь. Адже з неї готують дуже смачні, ароматні і красиві на вигляд десерти і заготовки – компоти, варення, конфітюри і т.д. Дана стаття буде присвячена тому, як зварити джем з смородини червоної, чорної і білої.

Джем з смородини – дивовижний десерт, який люблять дорослі і діти. Скільки калорій містить цей продукт? З огляду на те, що в кожному рецепті використовується цукор, калорійність такого продукту висока. У 100 г смородинового джему міститься 263 ккал.

Пропонуємо вам кілька доступних і популярних рецептів легкого приготування смородинового джему.

  1. Джем з ягід чорної смородини
  2. Джем із червоної смородини без кісточок
  3. Джем з білої і червоної смородини в мультиварці
  4. Смородиновий джем в хлібопічці
  5. Джем із червоної смородини з желатином

Джем з ягід чорної смородини

компоненти:

  • Плоди смородини – 1 кг.
  • Цукор – 0,5 кг.

Стиглі ягоди промити, видалити чашолистки і гілочки, відкинути на друшляк. Щоб джем вийшов ароматним і смачним, пошкоджені і підгнилі плоди необхідно відбракувати. У цьому рецепті можна використовувати навіть злегка недозрілі ягоди.

Після того, як стече вода перекласти ягоди в каструлю з товстим дном. Придушити смородину, щоб вона пустила сік.

Прості і смачні рецепти домашнього смородинового джему

Посипати зверху ягідну масу 1/2 частини цукру, поставити на плиту, закип’ятити і проварити півгодини. У процесі варіння ягідне пюре потрібно постійно помішувати, щоб воно не підгоріло, і знімати утворилася пінку.

Зняти ягідний джем з вогню і винести на холод на 8-9 годин. Додати до продукту решту цукру і знову поставити на середній вогонь. Проварити 20 хвилин.

Готовий продукт розлити по чистим банкам і закатати. Таку заготовку можна і не влаштовувати. Джем остуджують у відкритому вигляді, потім щільно закривають капроновою кришкою і відправляють на зберігання в прохолодне місце, наприклад, в холодильник або льох.

Джем з чорної смородини за таким рецептом виходить густим, ароматним і дивовижним на смак.

Джем із червоної смородини без кісточок

компоненти:

  • Червона смородина – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Очищена вода – 200 мл.

З огляду на те, що в різних сортах цієї ягоди міститься різна кількість пектинів, густота джему відповідно буде різною. Для отримання густого продукту рекомендується використання наступних сортів: Газель, Ася, Віка, Дана, Орловська зірка або Вогник.

Перебрати ягоди, підгнилі і зелені отбраковать, видалити гілочки і гарненько промити. Відкинути смородину на друшляк.

Закип’ятити в каструлі воду, всипати до неї ягоди і підігріти на слабкому вогні, поки на плодах не лопне шкірка. На це знадобиться приблизно 5-7 хвилин.

Прості і смачні рецепти домашнього смородинового джему

Перетерти ягоди через сито, мезгу відкинути. А отриманий сік перелити в широку ємність. Додати до нього цукор і проварити на слабкому вогні 20 хвилин. У процесі варіння, ягідну масу не потрібно накривати, 1/3 соку повинна випаруватися. Кипіти ягідна суміш повинна на повільному вогні, щоб не руйнувалися желюючий властивості ягід.

Готовий продукт без кісточок і шкірки перелити гарячим в чисті банки, закатати, остудити і відправити на зберігання в підвал.



Якщо джем НЕ загусає в процесі варіння, до нього можна додати ще трохи цукру. З 1 кг ягід виходить 1 літр джему. Ця яскрава, ароматна і смачна заготівля на зиму підійде до будь-якої випічці і десерту.

Джем з білої і червоної смородини в мультиварці

Прості і смачні рецепти домашнього смородинового джему

Таку заготовку на зиму можна приготувати не тільки зі свіжої, а й із замороженої смородини.

Отже, для цього буде потрібно:

  • Біла смородина – 800 г.
  • Червона смородина – 800 г.
  • Цукор – 1,7 кг.
  • Вода – 350 мл.

Зібрані плоди, без пошкоджень, очистити від стеблинок, промити і відкинути на друшляк. Підготовку ягід можна зробити, як окремо, так і разом.

Пересипати просушені ягоди в чашу мультиварки і виставити режим «Гасіння» на 15 хвилин. Проварену ягідну суміш остудити і перетерти через сито. Частину, що залишилася мезгу можна використовувати для приготування вина або компоту.

Перелити смородиновий сік в чисту чашу, всипати цукор і виставити опцію «Гасіння» на годину.

Тим часом можна приготувати ємності для джему. Банки помити, простерилізувати в духовці або в мікрохвильовій печі разом з кришками.

Готовий продукт розлити по банках, закатати і винести остиглим на холод. Дивовижний смородиновий джем «Мікс» можна використовувати в якості начинки для будь-якої випічки або просто вприкуску в чаю.

Смородиновий джем в хлібопічці

Прості і смачні рецепти домашнього смородинового джему


Як приготувати смородиновий джем в хлібопічці? Актуальне питання для багатьох, адже така сучасна і дуже зручна кухонна техніка є практично в кожному будинку.

Для цієї заготовки потрібно:

  • Плоди чорної смородини – 0,5 кг.
  • Цукор – 0,3 кг.
  • Свіжовичавлений сік лимона – 15 мл (1 столова ложка).

Промити ягоду, очистити від гілочок, просушити і перекласти в чашу хлібопічки. Пересипати цукром і додати лимонний сік. Злегка перешкодити всі продукти для рівномірного розподілу. Вибрати опцію на приготування джему і включити кнопку «Пуск».

Продукт буде готовим через 1 годину 20 хвилин. Гарячий джем розлити по заздалегідь підготовлених баночках і закатати.

Джем із червоної смородини з желатином

Прості і смачні рецепти домашнього смородинового джему

Як зробити смородиновий джем на желатині. Для приготування такого продукту будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Червона смородина – 200 г.
  • Вода фільтрована – 0,5 л.
  • Цукор – 200 г.
  • Желатин – 30 г.
  • Сік лимона – 1 столова ложка.

Розчинити желатин у воді і залишити на 20 хвилин для набухання. На 2 столові ложки речовини витрачають 400 мл води.

Промити плоди, видалити чашолистки і гілочки, перетерти через сито. Перекласти ягідну масу в каструлю з товстими стінками, залити 200 мл води і поставити на вогонь. Довести ягідну суміш до кипіння, проварити 7 хвилин, постійно помішування.

Процідити ягідну масу через марлеву тканину, складену в декілька шарів. Додати лимонний сік і цукор, закип’ятити. Зняти утворилася пінку і додати набряклу желатинову масу, перемішати, поки вона не розчиниться.

Готовий джем розкласти по ємностей, закатати або закрити капроновими кришками. Зберігати смородиновий джем можна в холодильнику або в підвалі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*