Кабачки досить часто використовують в кулінарії, щоб зробити смачний салат або овочеве блюдо. При цьому вони застосовуються не тільки для приготування традиційних страв, а й для створення чогось незвичайного.
Багато домогосподарки заготовляють кабачки під грузді на зиму. Така закачування має дуже незвичайний і виражений смак, який нагадує консервовані гриби. Однак, щоб кабачки в банках дійсно були смачними, необхідно заздалегідь ознайомитися з тим, як готувати кабачки як грузді на зиму і які рецепти для цього використовувати.
Рекомендації по вибору основних інгредієнтів
Заготівля кабачків на зиму починається з вибору інгредієнтів, які для цього знадобляться. Тільки вибравши правильні інгредієнти можна приготувати настільки смачні мариновані кабачки як грузді, що пальчики оближеш. Багато рецептів складаються з наступних елементів:
- Кабачки. Для консервації кабачків як грузді без стерилізації використовуються звичайні плоди і цукіні. При цьому можна консервувати дозрілі і молоді кабачки.
- Найбільш популярні рецепти включають в себе часник. Він робить консервацію зі смаком груздів смачнішою, про що свідчать відгуки деяких домогосподарок.
- Чорний перець. Практично кожен рецепт кабачків як груздів на зиму не обходиться без цього інгредієнта. Додавати чорний перець потрібно дуже обережно, щоб випадково не переборщити. На 2 кг кабачків буде досить 15-30 г перцю.
- Зелень. Деякі домогосподарки при приготуванні консервацій додають в банку петрушку. Це робиться, щоб зробити смак більш насиченим.
- Оцет. Заготовлювати кабачки потрібно з оцтом. При цьому не можна використовувати будь-який оцет. В даному випадку оптимальним вибором буде покупка шестипроцентного розчину.
- Рослинна олія. Рекомендується купувати рафінована олія, так як воно не має вираженого смаку, який міг би зіпсувати смак консервованих кабачків.
- Кріп. Практично кожен рецепт включає в себе свіжий кріп, який потрібен, щоб зробити заготовку кабачків на зиму більш ароматною і смачною.
перший рецепт
Ознайомившись з основними інгредієнтами, можна закочувати кабачки на зиму. Даний покроковий рецепт допоможе зробити все правильно. Спочатку варто розібратися з кількістю інгредієнтів:
- кілограм свіжих кабачків;
- стакан рослинного масла;
- півсклянки оцту;
- пучок кропу;
- 15-20 г перемеленого перцю;
- 25 г цукру і солі;
- п’ять зубчиків часнику.
Особливу увагу потрібно приділити вибору оцту, так як для цього рецепта знадобиться 9% розчин.
Підготувавши всі необхідні інгредієнти, можна приступати до приготування. Для початку слід зайнятися нарізкою кабачків. Бажано різати їх на великі шматки. При цьому рекомендується позбавлятися від м’якоті в середині. Якщо цього не зробити, то в майбутньому ефекту груздів не буде.
Потім слід приступити до нарізки часнику. Спочатку він ретельно очищається і нарізається ножем на дрібні шматочки. Також замість ножа, можна скористатися теркою.
Всі підготовлені компоненти використовуються для створення маринадів. Для цього інгредієнти заливаються перекип’яченої водою, перемішуються і настоюють протягом трьох годин. У цей час можна зайнятися підготовкою банок для закачування. Деякі домогосподарки заготовляють кабачки як грузді на зиму без стерилізації, проте багато хто воліє стерилізувати. Щоб не витрачати багато часу, банки для кабачків стерилізують в духовці. Спочатку їх потрібно гарненько вимити теплою водою і помістити на 10-15 хвилин в духовку, розігріту до 150 градусів.
Закінчивши зі стерилізацією, закручую банки. Для початку все заготовлені кабачки з зеленню необхідно рівномірно розподілити по кожній банці і поставити їх в ємність з гарячою водою. При цьому рідина повинна доходити тільки до плічок банок. Вони повинні стояти в гарячій воді протягом 10 хвилин. Після чого закрутіть їх закаточними кришками.
Не рекомендується ставити банки в окріп, так як через це вони можуть тріснути.
другий рецепт
В даному випадку приготування заготовок з кабачків під грузді буде трохи відрізнятися. Цей рецепт відрізняється морквою і деякими іншими інгредієнтами:
- дві морквини;
- два кілограми кабачків;
- голівка часнику;
- 15 г чорного перцю;
- столова ложка солі;
- пучок петрушки;
- півсклянки олії;
- 20 г цукру.
Спочатку слід зайнятися нарізкою кабачків. Їх необхідно нарізати так само, як і гриби – на четвертинки і половинки. Для цього краще використовувати спеціальну шатківницю. Потім необхідно приступити до підготовки часнику. Його необхідно очистити, нарізати пластинками поперек і додати в кабачки. Після цього шинку вся зелень. При цьому бадилля нарізається досить крупно, а живці ріжуться дрібніше.
Морквина нарізається рівними кружечками і вимочується в рослинному маслі. Вона додається до інших овочів і ретельно з ними перемішується.
Тепер можна подбати про те, щоб кабачки були солоні. Для цього овочі солимо, перемішуємо і наполягаємо кілька хвилин. Щоб не було занадто солоно, додається цукор з оцтом і олією. Банки і закаточні кришки стерилізуються за тим же принципом, який був описаний в попередньому рецепті. Відразу ж після стерилізації закатати банки кришками.
Після того, як закрутка охолоне, її необхідно перенести в темне приміщення з невеликою температурою. Для цього ідеально підійде льох або підвал.
висновок
Законсервувати на зиму кабачки як грузді досить просто. Для цього необхідно вивчити найбільш популярні рецепти, які допоможуть робити заготовки на зиму.
Leave a Reply