Багато з нас просто обожнюють мочені яблучка, огірочки свіжої засолювання в бочці, квашену капусту, але ось квашені баклажани з часником, цибулею і іншим готує далеко не кожна господиня, хоча раніше їх квасила майже кожна жінка. Однак дане приготування просто чудово. Воно відмінно підходить в якості холодної закуски до страв з м’яса, рису і картоплі. Якщо раптом знадобиться терміново нагодувати безліч гостей, саме квашені баклажани можуть врятувати, якщо ви звичайно, підготували їх заздалегідь.
Рецепт приготування квашених баклажанів з морквою і капустою
Даний рецепт не складний, але доведеться трохи повозитися, але як то кажуть – смачна страва вимагає жертв.
Список інгредієнтів, щоб приготувати квашені баклажани з морквою і капустою:
- П’ять кіло цукіні;
- Сто п’ятдесят мілілітрів соняшникової олії;
- Капуста – півкілограма;
- Зелень – сто п’ятдесят грам;
- Двісті п’ятдесят грам моркви;
- Пол кіло цибулі.
Як готувати квашені баклажани з капустою:
- Для початку слід почистити цибулю, а також морква. Далі подрібніть цибулю, а моркву натріть на тертці побільше. Заздалегідь підготовлену зелень потрібно прополоснуть, видалити вологу і покришити.
- Візьміть сковороду глибше, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Потім висипте цибулю і нехай смажиться поки не стане прозорим. Далі кидайте морква і продовжуйте смажити, поки вона не стане м’яка. Після додаєте зелень і прожарювати ще 2-3 хвилини.
- Далі берете капусту, нарізати її дрібніші тонкими смугами. Потім кладете її в щось глибше і вливаєте туди окріп. Чи очікуєте поки вода охолоне, тоді зливанн її, віджимають капусту і кидаєте туди, де смажені овочі.
- Відберіть синенькі середнього розміру, помийте їх і усуньте плодоніжки. Приготуйте спеціальний розсіл (30 грам солі на 1 л води), доведіть його до кипіння, після чого киньте туди баклажани і проваріть протягом п’яти хвилин. Далі рідина потрібно прибрати, а овочі скинути в друшляк і залишити поки не охолонуть.
- Тепер кожен синенький потрібно начинити овочами, надрізавши кожен з них уздовж. Потім покладіть їх у ємність, де буде відбуватися квашення, накрийте тканиною, а зверху прикрийте кругом з дерева, поклавши на нього щось важке. Через 2-3 дні тару можна відправляти в холодне приміщення.
Рецепт баклажанів квашених, фаршированих морквою з часником
Що потрібно, щоб приготувати солоні баклажани з морквою і часником:
- Десять середнього розміру баклажанів;
- Кілька штук моркви (3-4);
- Трохи часнику (3-4 штуки);
- Дві столові ложки солі;
- зелень;
- Трохи приправ (лавровий лист, гвоздика, спеції для моркви по-корейськи);
- Літр холодної кип’яченої води.
Рецепт, як готуються солоні цукіні з морквою і часником
- Потрібно вимити баклажани, і усунути плодоніжки. Потім залити їх водою, додати ложку солі і поставити варитися, але ненадовго. Як тільки їх колір стане схожим на мокрий, витягуйте, зливайте воду і відправляйте їх остигати.
- Вимийте, а також почистіть моркву з часником.
- Її потрібно натерти, бажано на буряковій тертці, а часник на тій, що подрібніше.
- Перемішайте часник з морквою, киньте туди приправи і знову перемішайте, але не соліть.
- Коли баклажани охолонуть, потрібно розрізати їх уздовж, проте не повністю.
- Всередину покладіть начинку з моркви.
- Перев’яжіть овочі нитками і щільно складіть їх в ємність. Зверху можна покласти зелень.
- Далі потрібно зробити розсіл – ложка солі на літр води, залити їм баклажани. Зверху накрийте їх чимось важким.
- Потім залиште їх в такому стані на 5 днів, після поставте в холодильник.
Баклажани, в результаті, виходять досить смачними, гострими, кислими, як ті, що в бочці баклажани з морквою, зеленню і часником квашені. Любителям подібних фаршированих страв вони припадуть до смаку.
Баклажани з морквою, болгарським перцем і часником
Що для цього необхідно:
- Трохи зелені (приблизно половина пучка);
- Сині цукіні (кілограм);
- Трохи часнику (три часточки);
- Морква (чим більше, тим краще);
- Перець болгарський – один великий стручок.
Рецепт баклажан квашених з морквою, болгарським перцем, часником:
- Отже, консервуємо. Вимийте гарненько баклажани, усуньте на них плодоніжки. Потім візьміть вилку і проткніть їх, бажано в 2-3 місцях. Далі киньте в тару, де попередньо налита холодна вода і киньте туди поварену сіль (30 грам на літр). Коли рідина закипить, проваріть 10 хвилин поки не стануть м’якими і відправте під щось тяжке на три години.
- Помийте морква і натріть її побільше. Візьміть петрушку, часник, солодкий перець і подрібніть їх, як можна дрібніше. Скиньте всі овочі в якусь глибоку ємність, після чого перемішайте.
- На кожному баклажані потрібно зробити розріз уздовж, але не до кінця, після цього покладіть туди овочеву начинку і з’єднайте їх. Далі складіть в ємність з емалі.
- Додайте п’ять грам солі в склянку окропу, трохи перцю, а також лавровий лист. Нехай прокипить хвилин п’ять, після чого остудіть. Залийте цукіні холодним маринадом, зверху накрийте їх тарілкою, а на неї поставте вантаж. Залиште їх на 5 днів, після чого можна вживати.
Даний варіант не менш смачний, ніж попередні, також не вимагає багато часу і великої кількості інгредієнтів, щоб заквасити цукіні.
Баклажани з морквою і пастернаком
Що потрібно:
- Соняшникова олія;
- Морквина (бажано, якомога більше) – три штуки;
- Синенькі десять штук;
- перець;
- Приблизно, близько двох коренів пастернаку;
- Трохи кухонної солі;
- По одному пучку петрушки, а також кінзи;
- Кілька цибулин – три жарти
- Часник (близько двох головок).
Як готувати мариновані баклажани на зиму:
- Поставте на плиту нагріватися невелику тару з рідиною і киньте туди сіль (30 грам на літр). Вимийте всі потрібні овочі та зробіть на них розрізи навпіл, проте не повністю. Киньте в каструлю з киплячою водою цукіні і нехай повариться протягом 10 хвилин. Далі потрібно їх витягнути і покласти під прес, поки повністю не охолонуть.
- Вимийте, а потім очистіть моркву. Потім наріжте її соломкою і тонший, достовірніше ще, як варіант, можна нашаткувати на спеціальній тертці, призначеної для приготування корейських салатів.
- Те ж саме виконайте з пастернаком.
- Очистіть цибулю і покришите його півкільцями.
- Візьміть сковорідку, покладіть туди овочі, налийте рослинного масла і нехай гасяться на дрібному вогні, поки вони не стануть м’якими протягом 10 хвилин.
- Візьміть часник і очистіть його, а кожен зубчик розріжте на дві частини і наріжте. Розділіть весь часник на 3 частини, і 2/3 відправте в начинку з овочів.
- У кожен цукіні покладіть підготовлені овочі і трохи зелені. Потім складіть начинені синенькі в ємність з емалі і посипте часником. Залийте їх розпеченим рослинним маслом. Через два дні переставте кудись, де прохолодно.
Це далеко не всі рецепти, проте ми зібрали найкращі способи приготування квашених баклажанів. Ще, наприклад, можна приготувати баклажани з морквою і селерою.
Leave a Reply