Рецепт маринованих огірків з агрусом на зиму без оцту



Мариновані огірки з агрусом – дуже цікава і яскрава закуска. Туди зазвичай додають стиглі ягоди і дрібні огірочки. Це ідеальне поєднання дає незрівнянний смак і аромат. Огірки з агрусом на зиму виходять хрусткі, вони прикрасять будь-який стіл навіть на свято, їх можна їсти з будь-яким блюдом.

Стерилізовані банки з закускою зберігаються понад рік в прохолодному місці. Солоні ягоди агрусу здивують багатьох гостей. У банку вони виглядають цікаво і барвисто. Дуже важливо для отримання потрібного смаку і тривалого зберігання вивчити всі важливі нюанси приготування цієї засолювання. Якщо в засолювання не додавати оцту, то при правильному приготуванні, її можна буде зберігати в холодильнику всю зиму.

Інгредієнти, що входять до складу

У консервовані огірки з агрусом входять найпростіші продукти, які є на городі, або ж їх можна придбати в будь-якому магазині. Оцет не додають зазвичай, тому закуска вважається легкої і безпечної для травлення.

Для цього рецепта на одну банку треба взяти:

  • Півкіло агрусу, стиглого, краще рожевого або жовтого;
  • 600 грам огірків, дрібних і хрустких;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • Гілочки кропу за смаком;
  • Сіль дві столові ложки;
  • Цукор одну столову ложку.

огірки з агрусом

Можна використовувати і великі огірки, тільки їх тоді краще розрізати на частини. Так вони краще просочаться розсолом. Маленькі корнішони не ріжуть, обрізають лише кінці. Найсмачніше буде брати огірки з пухирцями. Агрус беруть світлих сортів, ці ягоди надають ніжний аромат огіркам. Разом вони дуже красиво виглядають в банку і на тарілці.

Якщо строго дотримуватися всі пропорції, не забувати нічого додавати, то огірки вийдуть саме такого смаку, як потрібно.

Детальний опис рецепта

Щоб була можливість радувати себе ароматним огірочком взимку, важливо при маринуванні слідувати правилам рецепта, робити все по порядку. Спочатку миють все овочі, обрізають кінці у огірків. Можна їх замочити в холодній воді на пару годин. Перебирають агрус, обсушують його на рушник.

Зелень теж миють. Часник очищають, поділяють на часточки, миють і сушать. Зелень і часник можна класти в банки цілком, але можна і різати дрібно. Це робиться за смаком.

банки з огірками і агрусом

Банки зазвичай для такого рецепта беруть літрові, їх миють ретельно. Потім їх треба стерилізувати. Їх обдають окропом, тримають над парою, потім сушать на тканини.



У чисту суху банку закладають зелень, часник. Огірки також кладуть щільно, залишаючи в банку місце під ягоди. Агрус кладеться останнім.

Для приготування маринаду необхідно налити в каструлю чисту воду без накипу, покласти туди сіль, цукор за рецептом. Розмішують, а потім ставлять на плиту і кип’ятять. Потім цим маринадом заливають вміст банок до горлечка. Закривають кришки і перевертають. Можна робити по-іншому: спочатку залити гарячою водою банки з овочами, настояти, а потім злити і варити розсіл.

Коли банки охолонуть, можна їх прибирати в підвал або в холодильник. Через своїх розмірів вони багато місця не займають, їх зручно зберігати і є.

мариновані огірки з агрусом на столі

Правила приготування

Без стерилізації замаринувати не вийде, так як це вірний шлях до того, що вміст банки не почне бродити. Є кілька правил, які варто дотримуватися під час заготовок огірків з агрусом.

  1. Щоб не вбити всі корисні властивості зелені і ягід, то можна дати трохи маринаду охолонути.
  2. Овочі беруть тільки свіжі, здорові, не гнилі. Зелень не повинна бути млявою, пожовклим.
  3. Для маринування вибирають якісну сіль. Саме від цього в основному залежить, скільки буде зберігається заготовка, чи не лусне вона.
  4. Є маринований продукт можна не раніше, ніж через три місяці, тільки тоді він починає дозрівати в банку.
  5. Секрети правильного смаку зберігаються в маринаді, якщо туди додати правильне співвідношення всіх продуктів, то закуска вийде дуже смачною.
  6. Огірки завжди перед готовністю вимочують.

Кришки вибирають бляшані, найкраще щоразу купувати нові для нових заготовок. На банках підписують дату і назву закуски. Таку закуску зберігають в холодному місці.

бляшані кришки для консервації



Відгуки тих, хто готував

Влада: Кілька років поспіль консервую агрус з огірками. Смак у цієї закуски чудовий, кисло-солодкий, має тонкий аромат. Банки стерилізують, додаю таблетку аспірину, тому їх можна зберігати більше року в холодильнику. Ягоди і кислота приносить велику користь організму в сезон холодів. А наявність дзвінкого хрускоту, солодкуватого і пряного присмаку завжди говорить про те, що огірки мариновані приготовлені правильно.

Маринування огірків з агрусом на зиму без оцту зможе освоїти кожен. Рецепти не дуже складні, тільки потрібно знати основні вимоги того, як поліпшити їхній смак і зберегти їх на довгий час. Відгуки тих, хто готував цю закуску, захоплені. Частіше експериментуйте в домашніх заготовках.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*